torsdag den 14. februar 2013

Et kig bag J-Popcon: Eventgruppen

Events fylder ofte en stor del til conner. Da det også er det jeg beskæftiger mig med i forbindelse med SVScon, har jeg selvfølgelig også en personlig nysgerrighed omkring emnet. Af den grund har jeg lavet et interview med J-Popcon omkring deres eventgruppe, og hvordan de laver events. Billederne er brugt med tilladelse fra J-Popcon.



Hvad kalder I jeres eventgruppe?
J-Popcons eventgruppe / Eventgruppen

Hvor mange består gruppen af?

7-8 stykker

Hvordan er sammensætningen i gruppen? Alder, køn, bopæl?
Ca. 50/50 mænd/kvinder, alle i tyverne eller deromkring. Bor i København og på resten af Sjælland.
 
Er der et hierarki i gruppen?
En eventleder, som svarer til J-Popcons styregruppe. Ellers arbejder alle på lige fod.
 
Hvordan kommer man med i gruppen? Hvilke krav stiller I til dem, der gerne vil være med?
Man bliver en del af J-Popcons staffgruppe (ved at skrive til info@j-popcon.dk) og dukker op til et staffmøde, og siger, at man gerne vil være med til at lave events til J-Popcon.
Vi kræver, at man er sit ansvar bevidst. Events er en central del af J-Popcon, og det er vigtigt, at man kan overholde deadlines og få alle forberedelserne til sine events på plads i god tid. Derudover skal man også have mulighed for at deltage i de fleste af J-Popcons staffmøder, som alle foregår i København. Det lægger nogle geografiske begrænsninger på.

Hvordan foregår planlægningen og forberedelsen af events op til J-Popcon?
Eventgruppen holder nogle brainstorm-møder kort efter Kick-off til en ny J-Popcon (typisk 1-1,5 måneder efter sidste J-Popcon). Her skrives idéer ned, og forskellige medlemmer begynder at arbejde på forskellige events. Derudover samler gruppen idéer sammen fra resten af J-Popcons staffgruppe, fra externe samarbejdspartnere og andre, der henvender sig til os (event@j-popcon.dk). I løbet af året kommer flere events typisk til, når nye idéer dukker op. Helt konkret er der for det meste en eller to personer, der arbejder på et givent event. Møder bliver så brugt til at sparre med hinanden, og søge hjælp, når der er brug for det.

Hvordan holder I møder og hvor tit?
Eventgruppen holder møder med jævne mellemrum, efterhånden som behovet opstår. Mødeaktiviteten er typisk størst kort efter Kick-off og kort inden J-Popcon. Derudover bruger eventgruppen også J-Popcons almindelige staffmøder.

Hvorfor holder I altid fysiske møder?
I staffgruppen som helhed, bruger vi de fysiske møder, fordi det er langt den nemmeste måde at diskutere, stille spørgsmål, og håndtere alle de detaljer, der skal aftales. For mange ting bliver for nemt glemt i forbifarten, hvis der kun er "digitale" møder. Eventgruppen mødes fysisk af samme årsager, og fordi det er belejligt.
 
Hvilke overvejelser gør I jer, når I udvikler events?
Events skal bidrage positivt til J-Popcon, give J-Popcons deltagere nye muligheder, inspiration eller udfordringer. Events skal være en blanding af nytænkning og klassikere. Events skal laves sammen med eksperterne, når det er muligt. Der skal både være events, som inddrager deltagere, og events, som man kan læne sig tilbage og følge med i.
 
Hvilke værktøjer bruger I under planlægningen af events?
Primært Google Docs til at samarbejde og holde status. E-mail og Facebook til kommunikation. Vi trækker på resten af staffgruppen, når der skal løses specifikke opgaver uden for vores kompetenceområder.

Hvor mange events går I efter at lave til J-Popcon 2013?
Vi er stadig i fuld gang med at tilføje events, så det er ikke til at sige hvor stort tallet bliver. Men programmet bliver fyldt mere ud i år, end det blev i 2011.

Hvilke lokaler vil der blive afholdt events i til J-Popcon 2013?
Blandt andet Forsamlingshuset (det halvrunde lokale i kælderetagen, der lå i midten af J-Popcon i 2011), en idrætssal til nogle større og mere aktive events. Vores lækre nye lokaler i CPH Conference og J-Popcons åbne områder. Muligvis også andre steder.

Hvad vil I beskrive som J-Popcons kerneevents – events som ofte findes til connen og måske er karakteristiske for den?
Vi har forsøgt at nytænke J-Popcons events i år blandt andet ved at kigge på nogle af de tilbagevendende events og se på, hvorledes vi kunne dreje dem. J-Popcon har altid haft en del paneler, quizzer og andre stillesiddende events. Vi har forsøgt at peppe panelerne op ved i højere grad at gøre brug af eksperter med noget på hjertet. Quizzer bliver gjort mere levende og de skifter stort set alle formater. Derudover introducerer vi flere nye idéer, som vi håber vil blive taget godt imod. Der kommer mere herom på j-popcon.dk snarest.

Er der nogle events til J-Popcon 2013, som I vil fremhæve?
Vi har allerede annonceret et meget efterspurgt event: Sakesmagning. Derudover kommer der mange detaljer om vores events op i løbet af den nærmeste tid, men vi kan da nævne, at vi følger op på sidste års succes med How to survive a fangirl attack. Der bliver masser af events for de cosplay-interesserede. Der bliver mulighed for at opleve japansk mode, høre om yaoi i manga og lære om manga-anatomi. Der bliver muligheder for at lege, lære, dyste, optræde og opleve en masse spændende ting.

Hvilke overvejelser bliver der gjort, når tidsplanen lægges?
Der bliver taget hensyn til de ansvarlige, og vores samarbejdspartneres behov. Derudover søger vi at fordele events, så der er så meget som muligt at lave, så længe som muligt. Vi forsøger at undgå, at events, der henvender sig til den samme gruppe af mennesker, ligger samtidig, men med alle de events vi har, er det umuligt helt at undgå kollisioner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar