søndag den 30. november 2014

Log Horizon 2 (delanmeldelse)

Antal sete episoder: 8/25 på Crunchyroll
Genrer: action, adventure, fantasy, comedy

Sæson 2 fortsætter i samme spor, som sæson 1 stoppede. Der gives en kort reintroduktion til universet, men jeg vil klart anbefale, at man ser sæson 1, før man begynder på nr. 2. Man får nemlig meget vigtig viden i sæson 1 både mht. universet, men personerne og deres indbyrdes forhold etableres også der. Sæson 2 både introducerer nye personer og genintroducerer et par personer fra starten af sæson 1. Der er således gensyn med Demikas og William Massachusetts.

Jeg kunne rigtig godt lide det meste af Log Horizon 1. Der var nogle få ting, som jeg ikke brød mig om. Det ene var trekantsdramaet, og det andet var Akatsukis underdanighed. Indtil videre har der heldigvis ikke været fokus på trekantsdramaet i sæson 2, men i sæson 1 kom det også først i anden halvdel. Her i sæson 2 bliver Akatsukis karakter udfoldet noget mere, hvilket gør hende mere interessant, og jeg udviklede også mere sympati for hende. Vi hører om hendes usikkerheder og ser hende virkelig interagere med andre end Shiroe, hvilket jeg fandt meget kærkommen.


Log Horizon 2 har indtil videre kørt med en todeling af personerne og plottet. En stor gruppe af især mænd er draget på et vanskeligt men nødvendigt hemmeligt raid, imens pigerne er blevet hjemme i Akiba. Det viser sig dog, at pigerne også får deres at slås med. De to plot bliver dog ikke helt vist sideløbende, men mere efterfølgende selvom de kronologisk finder sted samtidig. Således bliver seeren revet væk fra raidet, lige som det virkede til rigtigt at blive spændende, for at blive smidt tilbage til Akiba til en på daværende tidspunkt lidt kedelig historie om Akatsuki, der er ensom. Som Akiba-historien udfolder sig, bliver den dog mere interessant (det hjælper nok også, når man er kommet sig over skuffelsen af, at man blev afbrudt i raidet), og min fornemmelse siger mig, at Akiba-historien er del af et større plot.


Overordnet set er jeg rigtig tilfreds med Log Horizon 2. Den har udforsket de sider af serien, som jeg finder mest interessante med hvordan verdenen fungere, People of the Land, hvordan adventurerne tilpasser sig verdenen og så videre i den dur. Sæson 2 har også budt på personudvikling - ikke kun hos Akatsuki. Samtidig har sæson 2 formået at gøre mig endnu mere interesseret. Det er en serie, hvor jeg ser frem til den næste episode. Kunne man lide sæson 1, vil sæson 2 bestemt også falde i ens smag, for efter min mening holder sæson 2 niveau sammenlignet med sæson 1 - indtil videre er jeg faktisk fristet til at sige, at sæson 2 er bedre, men lad os nu lige se, hvordan de næste 17 eps. udfolder sig - og om der kommer en slutning i eps. 25. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar