tirsdag den 24. marts 2015

Lånt på biblioteket: Lovely Complex

Læst: 2/17 bind
Genrer: comedy, romance
Manga-ka: Aya Nakahara
Japansk udgivelse: 2001-2007

Jeg tror, der gik under en uge, fra jeg bestilte bind 1 og 2 af Lovely Complex på bibliotek.dk, til jeg kunne hente dem på mit lokale bibliotek. Jeg havde længe overvejet, om jeg skulle prøve at kaste mig ud i mangaen. Jeg har nemlig allerede set animeserien på 24 episoder. Det endte med, at jeg prøvede at give den en chance, da jeg lidt manglede noget at læse. Så det var også glædeligt, at de kom hjem til mig så hurtigt. 

Selvom det er 6 år siden, jeg så animeserien, viste det sig, at jeg kunne huske rigtig meget fra den, da jeg kom i gang med mangaen. Der var faktisk ikke noget i mangaen, der slog mig som nyt eller anderledes. Af den grund blev det en lidt kedelig oplevelse... så jeg har faktisk besluttet, at jeg ikke gider læse videre. Jeg synes sådan set fint om animeserien og var fint underholdt af den, men jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig gider læse den samme historie som manga...

Historien handler om Risa Koizumi, som er en meget høj pige. I hendes klasse går Atsushi Otani, som er en ret lav dreng. De har det med at komme op at toppes om alt muligt, men de har også meget til fælles. Deres high school klasse ser dem mest som en comedy duo og gør hyppigt grin med dem. De er begge to meget energiske, kan lide at være aktive, og så elsker de den samme musiker. Da Risa i sommerskole ser den høje pæne dreng Suzuki, bliver hun lidt lun på ham. Otani viser sig at have et crush på Risas generte veninde Chiharu. Så Risa og Otani bliver enige om at hjælpe hinanden med at komme tættere på henholdsvis Suzuki og Chiharu. Det går dog bare ikke særlig godt, for de har det begge to med at glemme, hvad deres mål er, og i stedet løbe af sted sammen og have det sjovt. Det gør det heller ikke nemmere, at Suzuki bliver lun på Chiharu, plus at der er et fælles vennepar, som vil forsøge at få Chiharu og Suzuki sammen. 

Når man ser på titlen, og den måde Risa og Otani bliver sat op overfor hinanden, er det ret nemt at regne ud, at det er meningen, de skal ende sammen... Det er måske også grunden til, at jeg synes, tempoet i mangaen er ret trægt, for ved slutningen af bind 2, virker vi stadig ret langt fra målet.

Jeg må indrømme, at jeg her i indlægget vist har fået Lovely Complex til at lyde ret kedelig... ^^; Risa og Otani er dog en skæv og sjov duo - måske de bare fungerer bedre på anime, hvor de kan blive understøttet af musik og lydeffekter. Det er begrænset, hvor meget man lærer om bipersonerne i disse to bind. De er meget de klassiske klassekammerater, som støtter deres venner og laver aktiviteter sammen med dem. 

Jeg vil nok faktisk anbefale, at man ser animeserien i stedet for at læse mangaen - med det i mente, at jeg jo ikke ved, om der sker mere i mangaen senere hen. 

2 kommentarer:

  1. Hej Mai.

    Vi er tre elever fra Medieskolerne i Viborg, der er i gang med at lave et portræt af cosplay. Vi vil gerne i kontakt med nogle, der er interesserede i at fortælle om cosplay, og kom i den forbindelse forbi din side. Du må meget gerne kontakte mig uforpligtende, på siw.nissen@yahoo.dk, hvis du kunne være interesseret i at høre mere, alternativt, hvis du kender nogle i miljøet som vi må kontakte.

    Mvh. Siw Nissen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Siw

      I kan prøve at forhøre jer i Taiyotaku, Manga/Anime Viborg-gruppen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/184895588222325/?ref=ts&fref=ts Det er mangaklub i Viborg, som bl.a. mødes på biblioteket engang imellem.

      Slet