søndag den 28. februar 2021

Anime 2020: Tier list 3

Så er vi nået til 3. og sidste del af tier listen. I dette blogindlæg her jeg igen 10 anime, der kommer under luppen. Tier listens 7 niveauer ser sådan ud:
  • S: Super god
  • A: Meget god
  • B: Ganske god
  • C: Okay
  • D: Det halter
  • E: Det er skidt
  • F: Dumpet
I sidste blogindlæg var næsten halvdelen C'er, men der var også gang i både toppen og bunden af skalaen. Lad os se, hvad der sker denne gang. Se de to andre dele af tier listen her:


Japan Sinks
Jeg var virkelig spændt på Japan Sinks og gik ind til den med store forventninger. Men ligesom Japan måtte jeg se dem crash and burn. (Okay, den sætning fungerede bedre inden i mit hoved...) Serien startede ellers ganske fint med Tokyo Magnitude 8.0 vibes. 
Efter det første dødsfald i familien, gik det dog bare mere og mere ned ad bakke. Det var ikke, fordi det var skidt, at folk døde - det sker typisk i en katastrofe. Dødsfaldene blev bare håndteret virkelig underligt. 
Det værste var dog kulten. WTF var det lige?! Der var generelt en masse, der ikke gav mening i Japan Sinks. Samtidig var serien befolket af irriterende og belastende karakterer, der igen og igen tog dårlige beslutninger. Det blev simpelthen så trættende at være vidne til. Jeg kan ikke engang huske, hvordan serien endte.
Karakter: F


My Hero Academia OVA – Make It! Do-or-Die Survival Training
En kort lille træningsøvelse der gør sig godt som OVA. HeroAca stråler i sine episke øjeblikke, og dem er der forventeligt ikke nogen af her. Desuden gik Bakugo mig lidt på nerverne, så derfor får OVA'en ikke samme høje karakter som hovedserien. 
Karakter: B


Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2
Endelig mere Re:ZERO. Jeg savner Rem, men jeg kan også godt se, at hendes tilstedeværelse ikke er relevant ift. historien på nuværende tidspunkt. Anden sæson starter fint, og Subaru står hurtigt i lort til halsen (igen). Det er virkelig svært at se, hvordan han skal komme ud af det, samtidig med at det hele gentager sig og på mange måder faktisk bare bliver værre. For mig når det lige akkurat at blive repetitivt, desværre. Der var ellers en god intensitet og rigtig meget på spil. 
Niveauet er dog stadig højt, og jeg er fortsat engageret i serien. Det bedste var indblikket i Subarus fortid og relationen til hans forældre. Det var virkelig godt at få det med. Det blev også flettet virkelig elegant ind i historien. 
Karakter: A


A3! Season Autumn & Winter
Samme som A3! Season Spring & Summer. Der kommer flere nye karakterer til, og der tegner sig en antagonist (ud over truslen om konkurs). Selvfølgelig kunne det være rart med noget mere karakterudvikling, men jeg ved også at bredden i persongalleriet bliver prioriteret frem for dybden. Det er fortsat en fin serie at koble af til. 
Karakter: C


Adachi and Shimamura
SUUUUK.... Katten om den varme grød. Man skal vist have mere tålmodighed end mig og nyde at se på animepigers lår og læber for at synes om den her serie. Aldrig har en relation udviklet sig så langsommelig. Jeg kan egentlig godt acceptere, at det går langsomt, men her i serien var det også ekstremt kedeligt at observere plus, at jeg ikke var særlig begejstret for hverken Adachi eller Shimamura. Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg så denne serie til ende. ^^; Jeg tror stædigheden trådte ind, da jeg var nået 6-7 episoder ind. 
Karakter: E


Burn the Witch
Hvorfor er der ikke mere?! Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at der kom mere af Burn the Witch. De tre episoder gør det virkelig godt, og jeg ser meget potentiale. Det er en interessant verden, som jeg gerne ville udforske mere. Karaktererne er udmærkede. Der er en god blanding af action og humor. Selve produktionen er i top.
Karakter: A


Haikyu!!: To the Top 2
Nice kamp! Jeg elsker, hvordan Haikyu!! laver karakterudvikling via sin sport. Det er også fedt, hvordan serien refererer til sig selv undervejs i visse øjeblikke. Animationen er dog lidt... underlig til tider her i anden del af To the Top. Jeg er heller ikke totalt begejstret for det nye karakterdesign, men resten af serien vejer op for det. Det er stadig en kæmpe fornøjelse at se Haikyu!!.
Karakter: S


Ikebukuro West Gate Park
Jeg kan godt lide Ikebukuro West Gate Park. Den har en coolness. Hvis jeg skulle sammenligne den med noget ville det blive Banana Fish. Dog er bandemiljøet ikke lige så hårdt, og der er ingen yaoi-elementer. Ikebukuro West Gate Park er god underholdning. Set i bakspejlet kunne serien godt have givet os mere karakterudvikling, men fokus var mere på historien og de enkelte sager, som hovedpersonen Makoto bliver bedt om at hjælpe med. 
Karakter: B


Moriaty the Patriot
Et sted ville jeg ønske, at serien ikke havde kaldt hovedpersonen for Moriaty (og antagonisten for Sherlock), for der følger ligesom nogle konnotationer og forventninger med de navne. Jeg tror egentlig, at serien ville have gjort sig fint uden, men jeg har også forståelse for, at det tiltrækker seere. 
Moriaty the Patriot er en ganske underholdende serie, som dog på ingen måde har en slutning. Den lægger tydeligt op til at legen og konkurrencen mellem Moriaty og Sherlock kan fortsætte i en sæson 2. Serien er helt klart rettet imod et kvindeligt publikum. Der er ingen yaoi-elementer, men der er flere shipping-muligheder.
Karakter: B


The Gymnastics Samurai / Taisou Samurai
På overfladen ligner The Gymnastics Samurai måske en fjollet komedie, men det bliver en historie om familie, om at se sig selv og sine begrænsninger men også muligheder i øjnene. En gammel hund kan godt lære nye tricks. Ja, der er også plads til fjollerier og en tåbelig kæmpefugl, men det er mht. gymnastikken og familien, at The Gymnastics Samurai skinner. 
Karakter: B

Ingen kommentarer:

Send en kommentar