søndag den 24. november 2013

Bloggen fylder 3 år - hurra!

I dag er det 3 år siden, jeg skrev det første indlæg her på Mai reflections. Det var et meget kort indlæg omkring mit valg af navn, og hvorfor jeg havde bestemt mig for at lave en blog. Dengang var jeg meget spændt og begejstret over at starte min egen blog. Jeg nyder skam stadig at både skrive bloggen, men jeg synes også, at det er sjovt at gå tilbage og læse gamle indlæg. Der er sket en masse både i fanmiljøet i disse tre år men også med selve bloggen. Jeg er begyndt at skrive flere indlæg - nu skriver jeg gerne 8-11 indlæg per måned. 

Jeg har afprøvet forskellige idéer og koncepter på bloggen. For et års tid siden begyndte jeg at køre "Månedens events"-blogindlæg. Det blev til syv omgange, inden jeg valgte at stoppe igen. Baggrunden derfor kan I læse om i den sidste udgave af Månedens event. Hvis man kunne lokke alle initiativtagere og arrangører til at bruge en fælles kalender kunne det dog være virkelig praktisk. Det ville også gøre det nemmere for nye folk i fanmiljøet, da de så kun skulle kigge et sted for at finde ud af, hvad der skulle ske i nærheden af dem.

I december sidste år afprøvede jeg min idé med en animejulekalender. Det blev kun en engangsforestilling, men det gav mig lyst til at skrive anmeldelser af anime igen. Dette udviklede sig så til to nye typer blogindlæg/anmeldelser; nemlig forsmagsanmeldelsen af en anime efter 3-5 episoder og så en fuld anmeldelse, når hele serien var set til ende. På den måde bandt jeg mig heller ikke til en tidshorisont. Indtil videre er det blevet til tre omgange af denne type anmeldelser, men der skal nok komme flere.
På anmeldelsesfronten er det også begyndt at blive til nogle flere mangaanmeldelser. Jeg skrev et indlæg om, at man kan låne manga på biblioteket, og derefter gik jeg i gang med at anbefale manga, jeg havde lånt og læst. Ellers har manga jo ikke haft den store plads på bloggen, så derfor greb jeg denne oplagte mulighed. Jeg låner fortsat en del manga på biblioteket, men det sker sådan lidt i perioder. Der er også forskel på, hvornår jeg har læst de manga, jeg anmelder. Parasyte og A Bride's Story er læst inden for det sidste halve år, hvorimod Sanctuary og Paradise Kiss er læst for et par år siden efterhånden, tror jeg. Det er sådan nogle hyggelige indlæg at skrive, og så er det rart at kunne bringe sådan et, hvis der nu ikke lige er andet at skrive om. Jeg håber, at der er nogen af jer derude, som får noget ud af mine anmeldelser - jeg ved, at der i hvert fald er én, der er begyndt på A Bride's Story. ^^

Jeg er begyndt at lave flere interviews. Jeg har også gjort det til en måde at dække arrangementer, som jeg ikke selv deltager i. På den måde kan jeg nemlig bringe lidt om arrangementet alligevel, selvom det naturligvis ikke er det samme som en conrapport, men nogle gange er det måske også godt nok at høre lidt fra andre end lige mig. I fremtiden skulle jeg måske til at bruge både conrapport og interviews til at komme omkring dækningen, da det jo kan give et mere nuanceret billede.

Jeg er også begyndt at bruge interviews på en anden måde; nemlig som research, hvor jeg så skriver et blogindlæg baseret på de ting, jeg finder ud af. Mit første af denne slags var Projekt: "Ældre" piger i fanmiljøet. Derudover har jeg også fået lavet en enkelt Fandom Spotlight. Jeg synes, at det er rigtig spændende at lave denne type indlæg, men det er også svært at finde folk, som gerne vil medvirke i interviews til det. Næste gang jeg laver sådan en type indlæg, tror jeg også, at jeg skal være noget skarpere omkring, hvad det er jeg vil finde ud af, frem for bare at have som mål at blive klogere. Det er også en længere process at lave denne slags blogindlæg.

Da jeg har fundet ud af, at en del af mine sidevisninger kommer fra en spambot kaldet vampirestat, som forsøger at få en til at klikke på deres link, så er jeg begyndt at tage mine totale antal sidevisninger med et gran salt. Jeg vil dog alligevel give jeg lidt blogstatistik. 
  • Jeg har nu 27 followers, hvilket er 5 mere end til sidste fødselsdag. Det skyldes nok bl.a., at det at være follower ikke rigtig gør, at man får ordentlig besked, når jeg bringer et nyt indlæg.
  • Dette blogindlæg er dette års nr. 99 og samlet set nr. 317. 
  • Blogindlægget med flest visninger er nu J-Popcon evaluering - det ikk' så ring' endda. Det er samtidig også det indlæg med flest kommentarer. Sidste års nr. 1 DGI-byen - J-Popcon vælger dig! er henvist til en 2. plads.
  • For at komme på Top 10 over mest viste blogindlæg, skal indlægget have lidt over 100 visninger.
  • Facebook leder fortsat mange læsere ind på bloggen, men der kommer også en sjat fra Anime Kitas forum og AniManga.

Inden for det seneste år har vi sagt goddag til to nye conner i Danmark: Geekcore og KōyōCon. Det bliver spændende at følge deres udvikling fremover. Hvem ved, næste år får jeg måske også lejlighed til at besøge dem. ^^; Indtil videre virker det til, at fanmiljøet godt kan bære de to nye arrangementer. Nu må vi se om det får en indvirkning det næste år, når de er blevet mere etableret.

I løbet af det sidste år er der også sket meget for mig personligt. Af fanmiljø-relaterede ting kan jeg nævne HAF's lukning, hvilket føltes ret underligt, men jeg tror også, at det var den rigtige beslutning. Så blev der jo friet til mig på scenen ved afslutningen af SVScosplayshow i år. *blush* Så Morten og jeg skal giftes. ^^ Det bliver til august næste år. Vi har også købt hus sammen. Og nej, der er ingen børn på vej. :p Vi har dog fået en killing, som vi har navngivet Milow. ^^

Til slut vil jeg sige tak til alle der læser med på bloggen uanset, om I er faste læsere eller bare kigger herind engang imellem. ^^

2 kommentarer:

  1. 100 visninger? Vi andre holder sejrsdans når vi får 30 :D
    Men glædelig blog fødselsdag i hvert fald :)

    SvarSlet