søndag den 12. maj 2019

Debutant til J-Popcons cosplayshow

Her i interviewet kan I møde Anne Sofie. Hun har cosplayet i snart 3 år, og i år har hun valgt at gå på scenen. Hun debuterer  nemlig til J-Popcons cosplayshow aka søndagsshowet. I kan tjekke hendes cosplay ud på Instagram: @ansocosplay

Fotograf: Joris Haugaard


Hvordan hørte du om J-Popcon, og hvorfor valgte du at tage af sted første gang? 
Min debut til J-Popcon var i 2016, hvor et par venner havde hypet det op for mig i over et år. Det lød faktisk virkeligt spændende, så jeg tog med! Jeg var ikke i cosplay, men jeg havde min ukulele med og et lille noteshæfte med akkorderne til diverse Steven Universe sange, så det blev alligevel en fest. 


Hvad får dig til at vende tilbage til J-Popcon år efter år? 
Det er hovedsaligt for at møde både nye og gamle venner, men derudover er det også bare et fantastisk sted at få nørdet ud. Det er fantastisk, at man bare kan kaste en Jojo-reference ud, og alle forstår den, eller man kan gå op til nærmest hvem som helst og starte en samtale. Så selvom jeg nok har brugt halvdelen af min årsløn på diverse stickers i Artist Alley og en lidt for stor mængde plushies, så kommer jeg tilbage hvert år. 


Hvordan er dine forventninger til J-Popcon 2019? 
Det bliver så super fedt. Jeg skal for første gang optræde i cosplayshowet om søndagen, og jeg er en god blanding af spændt og stresset. 


Hvad synes du om dette års tema Modern Tokyo? 
Det bliver virkeligt spændende, der er mange muligheder. Jeg håber på noget morderne japansk musik, for det kunne være super fedt! 


Hvad synes du om programmet? Er der noget du ser særligt frem til? 
Programmet ser super fedt ud! Jeg ser især frem til at finde kærligheden i anime dating game, blive inspireret til DCC, og overraske alle med min irriterende store viden om Eurovision, når det bliver vist lørdag aften. 

Jeg er dog lidt i dilemma, da jeg på den ene side super gerne vil med til Karaokekonkurrence, så jeg kan forsvarer min trone (jeg vandt sidste år), men det er lige oven i Voltron-panelet. Jeg må bare acceptere, at jeg snart får kronen taget fra mig.


Har du booket siddeplads til DCC via J-Popcons system?
Jeg har faktisk ikke booket siddeplads til DCC, da jeg lidt havde glemt det.


Hvad lægger du mest vægt på i forhold til cosplay? 
Jeg lægger mest vægt på at optræde som rollen, da det trods alt er halvdelen af ordet cosplay. Jeg elsker, når folk virkeligt lever sig ind i rollen, da man føler, at man er i samme rum som karakteren. Ift. kostumer går jeg mest op i at udfordre mig selv. 
Men, det vigtigste er selvfølgeligt altid, at man har det sjovt med at cosplaye. 


Hvorfor har du valgt at deltage i søndagsshowet i år? 
Jeg føler, at jeg har ventet på det, lige siden jeg så cosplayshowet til min første con. Jeg har set så mange fantastiske acts til forskellige conner og har bare haft en sitrende lyst til også at prøve det. Jeg fik overtalt et par venner til at komme med op på scenen, og nu glæder vi os bare meget til at vise vores act, der forhåbentligt vækker noget nostalgi i publikum. (Spoiler ikke noget 😉) 


Hvordan forventer du, det bliver at være en del af søndagsshowet? 
Jeg tror, det bliver stressende og nervepirrende, men i højeste grad tror jeg det bliver herrefedt! 


Hvad skal du og din gruppe cosplaye som, og hvorfor har I valgt de karakterer? 
Det siger jeg ikke noget om endnu. Jeg kan kun røbe, at det bliver en rigtig nostalgifest. 😊 


Hvad tænker du om dommerne til søndagsshowet? Værdsætter du f.eks., at det alle tre er danskere? 
Jeg ved ikke, om det er pinligt at indrømme, men jeg er meget stor fan af alle dommerne. Jeg kommer nok til at skulle kæmpe med ikke at fangirle for meget. Det er tre sindssygt kompetente cosplayers, som jeg ser meget op til, så det er nærmest en ære at blive dømt. Det er selvfølgeligt fedt de er danske, især da vores act er på dansk. 


Går I efter at vinde en bestemt kategori? Eller spiller kategorierne slet ingen rolle for jer? 
Første prioritet er selvfølgeligt at have en fest og sørge for at publikum også har en fest. Hvis vi dog kunne få en præmie med, ville det selvfølgeligt være prikken over i’et, men der er så mange geniale cosplayere med, så konkurrencen er hård. Vi har dog arbejdet super hårdt på at gengive originalmaterialet så godt som muligt, så Best Character Portrayal er den vi går efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar