fredag den 27. januar 2012

Anime vinter 2012

Årets første sæson af anime har desværre ikke budt på de mest interessante serier, hvilket også afspejler sig i antallet af serier, jeg følger. Jeg er dog også blevet mere kritisk, så hvis en serie ikke ser ud til at have noget (historie, personer eller setting) der lyder interessant, gider jeg ikke begynde på den. Jeg er således kun begyndt på 4 serier denne sæson.

Another: set 1 eps.
Indtil videre har jeg svært ved at bedømme denne serie. Den formår at skabe en creepy stemning, og som seer ved man, at der er noget galt. Dog formår den ikke at skabe interesse for seriens hovedperson og hans situation. Jeg har dog forhåbninger om, at det vil blive bedre, når man kommer længere ind i serien og også får nogle flere forklaringer (eller forståelige hints i det mindste). Efter en episode vil jeg dog kun kalde serien middelmådig, og hvis der ikke sker forbedringer efter et par episoder, kunne jeg godt finde på at droppe den.

Area no Kishi: set 2 eps.
Denne serie ser ud til at følge i fodsporene på Mitsuru Adachis sportsdramaserier Touch og Cross Game. Den lægger op til at handle om fodbold, men det fornemmes, at karaktererne og deres indbyrdes forhold vil være lige så meget i fokus. Opsætningen i Area no Kishi minder utrolig meget om de to førnævnte serier med to brødre der interesserer sig for samme sportsgren og så er der også lige en barndomsveninde midt i det hele, som også er ret atletisk. Plus at eps. 2 lægger op til, at der er sket noget tragisk og dramatisk. Dette træk fungerer dog ikke specielt godt, da jeg som seer i hvert fald ikke har nået at udvikle virkelig sympati og interesse for nogen af seriens karakterer. Denne serie har potentiale, men den kan også nemt falde til jorden, hvis den ikke formår at udføre sine træk bedre end de serier, jeg før har set dem i.

Natsume Yuujinchou Shi: set 3 eps.
Modsat 3. sæson lægger denne ikke ud med at forklare, hvordan tingene fungerer i serien, så jeg vil ikke anbefale nye at springe ind her. Serien holder samme høje niveau - den er interessant og som seer involverer man sig i karaktererne (mest gengangerne) og historierne. Dette er klart den bedste serie, som jeg ser denne sæson. Jeg har selvfølgelig også allerede bygget et forhold op til serien og dens karakterer. 

Poyopoyo Kansatsu Nikki: set 3 eps.
Kan man lide katte, vil man helt sikkert synes om denne serie. Det er korte episoder, der handler om en fed kat ved navn Poyo og den familie, han bor hos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar