søndag den 31. januar 2021

Anime 2020: Persongalleriet

Det er lidt småt med kategorierne i år, må jeg indrømme. Jeg har nemlig ikke opfundet nye, som jeg ellers plejer. Vi skal således kun omkring seks klassiske kategorier og en enkelt anderledes:
  1. Bedste persongalleri
  2. Bedste personudvikling
  3. Bedste kvindelige hovedperson
  4. Bedste mandlige hovedperson
  5. Bedste kvindelige biperson
  6. Bedste mandlige biperson
  7. Mest irriterende
Sidste år var der 9 kategorier. Jeg har valgt, at der kun kan nomineres en karakter per anime i hver kategori. Der er tre nominerede i hver kategori.


Bedste persongalleri
  • Fruits Basket 2
  • Haikyu!!: To the Top 1
  • My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!
Jeg forsøger at undgå at genbruge tidligere vindere, men jeg synes, der er tilstrækkeligt med nye karakterer i den nye Haikyu!! til, jeg kunne forsvare at have den med. De nye karakterer er sjove og bidrager virkelig positivt til dynamikken men også udviklingen af de velkendte karakterer - især Hinata. På trods af at vi kun møder de fleste af dem i en begrænset perioder føler jeg alligevel, at de når at blive mere afrundet, hvorimod dem i My Next Life as a Villainess ikke når at bevæge sig sååå langt væk fra deres stereotype, selvom de generelt får år at løbe på. Persongalleriet i Haikyu!! er fortsat herligt selskab og løber således med sejren.

Vinder: Haikyu!!: To the Top 1


Bedste personudvikling
  • Ace of the Diamond act II
  • Fruits Basket 2
  • Haikyu!!: To the Top 1
Haikyu!! byder også i denne omgang på personudvikling. Da jeg gerne vil fordele sol og vind mere lige, har jeg dog valgt at give sejren til Fruits Basket i denne kategori, nu hvor Haikyu!! fik den ovenstående. Fruits Basket har nemlig også et bredt og varieret persongalleri og byder på personudvikling i forskellig grad. Her i sæson 2 er det især Yuki, der er i fokus. 
Ace of the Diamond er endnu en sportsanime, der ligesom Haikyu!! formår at udvikle sine karakterer gennem deres sport. Især hovedpersonen Eiji Sawamura er kommet langt. Den formår også at få de nye karakterer tilpasset holdet og dynamikken på det. Jeg føler dog, at vi kommer dybere med karaktererne i Fruits Basket, der jo også har en del flere traumer at behandle. 

Vinder: Fruits Basket 2


Bedste kvindelige hovedperson
  • Katarina Claes (My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!)
  • Nadeshiko Kagamihara (Room Camp)
  • Rei Aragaki (The Gymnastics Samurai)
I år er der ikke den store kamp i denne kategori. Jeg beklager Nadeshiko og Rei. Katarina er min helt klare vinder. Hun er et frisk pust i isekai-genren. Jeg elsker, hvordan hun holder råd inden i sit hoved, og hvordan tankerne kan løbe af med hende. Det er utrolig underholdende at se hende interagere med de andre karakterer - og se hvor clueless hun ofte er.  

Vinder: Katarina Claes (My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!)


Bedste mandlige hovedperson
  • Yuki Souma (Fruits Basket 2)
  • Shōyō Hinata (Haikyu!!: To the Top 1)
  • Makoto Majima (Ikebukuro West Gate Park)
Selvom det var underholdende at se Hinata forbedre sin spilforståelse og sine evner, så var Yuki min første indskydelse, da jeg bare skulle komme på kandidater til denne kategori. Her i sæson 2 af Fruits Basket får vi set mange flere sider og nuancer af Yuki. Det er også skønt at se ham komme mere ud af sin skal og turde være uperfekt. Men også se ham knytte bånd til andre. Makoto er cool, men vi lærer ham aldrig for alvor at kende på de kun 12 episoder. Jeg ville gerne vide meget mere om ham.

Vinder: Yuki Souma (Fruits Basket 2)


Bedste kvindelige biperson
  • Haruka Inokuma (Chihayafuru 3)
  • Maria Campbell (My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom!)
  • Echidna (Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2)
De nominerede i denne kategori er faktisk tre vidt forskellige typer karakterer. Echidna hører nok egentlig mere hjemme i Bedste antagonist, men jeg følte ikke, at der havde været tilstrækkeligt godt udbud af dem til at have kategorien med, så Echidna endte her i stedet for og løber med sejren. Hun var nemlig det helt store positive indslag i Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2.

Vinder: Echidna (Re:ZERO -Starting Life in Another World- Season 2)


Bedste mandlige biperson
  • Hisashi Suou (Chihayafuru 3)
  • Kei "Tsukki" Tsukishima (Haikyu!!: To the Top 1)
  • Mirai "Sir Nighteye" Sasaki (My Hero Academia 4)
Tsukishima udvikler sig fortsat i det stille og presses også af andre til det. Det er en fornøjelse at følge og god underholdning. My Hero Academia 4 byder på mere end et par interessante mandlige bipersoner. Jeg har valgt Nighteye, fordi han er anderledes i forhold til de karakterer, vi ellers har mødt i serien. 
Det bliver dog karuta master Suou, der bliver kåret som vinder. Han har en interessant dobbelthed. Han kan være skræmmende og intens, når det gælder men er ellers lidt enfoldig og tåger en smule rundt i sin egen verden. 

Vinder: Hisashi Suou (Chihayafuru 3)


Mest iriterende
  • Ai Magase (Babylon)
  • Danjuro "Gentle Criminal" Tobita (My Hero Academia 4)
  • Gou Mutou (Japan Sinks: 2020)
Selvom jeg generelt er mere tilfreds med de anime, jeg har set i år, har der desværre været flere karakterer, som gik mig på nerverne og trak nogle serier ned. Ai Magase startede som en interessant karakter, men så gik serien full on psycho på hende, så hun blev total ensidet. 
En af grundene til at jeg fandt Gentle Criminal så irriterende er, at jeg egentlig synes, at han kunne have haft en interessant historie, som serien ellers ikke har berørt, men han blev gjort til en klovn og hans arc var forfærdelig. 
Gou er her som repræsentant for det meste af persongalleriet i Japan Sinks. Nøj, hvor er den serie fyldt med tåbelige karakterer, der igen og igen tager dårlige beslutninger. 

"Vinder": Gou Mutou (Japan Sinks: 2020)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar