søndag den 27. november 2016

6 år med Mai reflections

I torsdags havde bloggen 6-års fødselsdag, men jeg har først fundet tid til at skrive om det nu. I løbet af de 6 år har jeg faktisk holdt ved mit oprindelige fokus. Jeg lavede det dog også forholdsvis bredt, dengang jeg startede op. I mit første blogindlæg skrev jeg således:
"Jeg vil bruge denne blog til at skrive mine tanker/refleksioner omkring en af mine store interesser og den "verden," der omgiver den. (...) Bloggen vil fokusere på, hvad der sker i det danske fanmiljø, men jeg vil også komme med beretninger, når jeg har været i udlandet i den forbindelse. Jeg vil lade mine tanker om conner og arrangementer i fanmiljøet forme sig ved hjælp af tastaturet. Måske sniger der sig også en anmeldelse af en anime ind. Nogle gange vil jeg måske også bare reflektere over random ting i forbindelse med en anime, jeg har set, noget jeg har oplevet eller et fænomen i fanmiljøet."
Anime har dog fået en større plads, i forhold til, hvad det havde i starten. Det har også varieret, hvilke områder der har fyldt mest på bloggen - og sådan vil det nok også være i fremtiden. 

Lad os se lidt på bloggens statistik. Den slags synes jeg jo, er sjovt at kigge på. 

Måneden med flest blogindlæg er marts, hvor jeg skrev 7 indlæg. Månederne med færrest er august og september hver med 3 indlæg. Dette blogindlæg er nr. 54 i år. I gennemsnit giver det lige knap 5 indlæg per måned i 2016. Jeg har altså skrevet væsentligt færre blogindlæg i år sammenlignet med sidste år. 
Jeg troede faktisk, at min formindskede aktivitet, skyldtes, at jeg skulle skrive tekster både til min blog og Metronaut, men jeg stoppede som skribent hos Metronaut i foråret, hvilket man jo bestemt ikke kan se på antallet af blogindlæg. 
Samlet set er dette indlæg nr. 574 på bloggen. Grundet min lave aktivitet i år, er gennemsnittet derfor faldet til 95,7 indlæg pr. år. Sidste år var det 101. 

Min Top 5 over mest vidste blogindlæg ser sådan ud:
  1. "J-pop er blevet en dyr bitch" fra dec. 2013
  2. Drama, drama, drama fra jan. 2014
  3. Mød en af Kita Cons arrangører fra jun. 2016
  4. Cecilie kaster sig ud i både Cosplayshow og Craftmanship til Genki fra jun. 2016
  5. J-Popcon 2014 conrapport fra apr. 2014
Der kommer fortsat nye visninger på nr. 1, og det indlæg ligger også solidt i spidsen med en føring på over 100 visninger i forhold til nr. 2. Det er dog rart at se, at nogle af mine nye blogindlæg fra i år også er med på listen. Tydeligvis finder folk, de con relaterede indlæg mest interessante - eller det er i hvert fald dem, der er flest, der læser.

Blogindlæggene i år har været meget præget af interviews. Det skyldes, at jeg gerne vil dække arrangementerne i fanmiljøet, men i år er jeg kun kommet af sted til J-Popcon, og så må jeg jo finde en anden måde at gøre det på. Jeg har både haft interviews med deltagere og folkene bag arrangementerne. Jeg håber, at I synes, det giver jer et nuanceret billede. 

Jeg må også indrømme, at jeg ikke har fingeren så meget på pulsen i fanmiljøet, som jeg engang havde. Sådan er det, når man giver plads til andre af sine interesser. Det er dog ikke sådan, at jeg bevidst har tænkt, at nu ville jeg trække mig fra fanmiljøet. Sådan er det bare blevet, fordi der er kommet andre ting, der tager min tid. Det er nok af samme grund, at jeg får skrevet færre indlæg på bloggen. 

Jeg har i år eksperimenteret videre med, hvordan jeg griber de nye animesæsoner an. I forbindelse med forår, sommer og efterår 2016 har jeg gjort det på samme måde, og den form regner jeg med at holde fast i. Medmindre jeg pludselig får en fantastisk ny idé. 

Jeg er her stadig. Selvom der i perioder er stille på bloggen. Måske jeg skal til igen at planlægge mine blogindlæg noget mere. På den måde ville jeg i hvert fald formindske risikoen for at overse et arrangement. Nu må vi se, hvad der sker. Jeg skriver fortsat videre - og jeg vil sige tak til jer, der læser med. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar