tirsdag den 1. april 2014

J-Popcon 2014 conrapport

J-Popcon havde skruet op for ambitionerne i år med et gennemgående tema og flere nye tiltag. Dette gjorde også, at jeg var noget mere spændt på connen, end jeg ellers plejer at være.

Min og Mortens tur startede torsdag aften, Vi kørte til Vejle og samlede Andreas/Droggles op, hvorefter vi fortsatte til Odense og crashede hos Stefan. Vi ankom til connen om fredagen ved en 13-14 stykker. Der var stort set ingen mennesker på det tidspunkt, så vi gik bare direkte til skranken og tjekkede ind. 

Vi skulle have en SVSconbod i Community Corner, så den satte vi op - ikke fordi der var så meget at sætte op... Vi havde to flag med og nogle flyers. Vores bod var placeret mellem Genki og Bosei, som begge havde en del mere at sætte op. 
Da klokken blev over 14 begav vi os hen til Copenhagen Downtown for at tjekke ind på vores værelse. Det var det hostel, som J-Popcon havde lavet en særlig aftale med. Det var ret nemt at finde, og det tog nok kun en 10-15 min at gå derhen. Værelset var ikke rengjort, da vi ankom, så vi skulle vente lidt med at gå op. Da vi kom ind på værelset, kunne vi godt se, at det var et discountværelse. Bad og toilet skulle findes på gangen, og vi havde ikke noget mørklægningsgardin kun nogle fesne røde gardiner, som ikke engang dækkede vinduet helt. Vi smed vores ting og gik tilbage til connen. Der var begyndt at komme flere mennesker, og pladsen til check-inkøen indenfor blev hurtigt fyldt op. Køen endte også med at strække sig ud af indgangen og rundt om bygningen næsten helt op til hovedindgangen til DGI-Byen. Det var da heldigt, at vejret var godt.


Folk kom desværre ikke rigtig hen til boderne. I stedet søgte de ind i Copenhagen Conference og DGI-Byen, når de var tjekket ind. Så vi besluttede os for også at se os lidt omkring. Artist Alley var denne gang placeret på det store gangområde ved gameroomet og trappen ned til indgangen til dealerrummet og forsamlingshuset. Der tog vi også lige en runde og hilste også på Christina Andersen, som bl.a. solgte smykker med bittesmå origami-traner i flasker. Selvom connen åbnede kl. 16, var alt dog ikke kommet op og køre i gameroomet. På det tidspunkt vi gik rundt, var der flere af konsollerne i midterøen, som ikke var sat op endnu. Der var dog lavet et fedt setup bagerst i hallen til konkurrencer. Dealerrummet havde et bredere udvalg i år, og det virkede også som om, at der var flere dealere end sidst.

Åbningsceremonien skulle være begyndt kl. 17, men da der 17.30 stadig stod en længere kø ind til Øksnehallen, besluttede vi os for at gå ud og spise. Jeg ville ellers gerne have set, hvad J-Popcon havde fundet på i år, men det var ikke til at vide, hvor meget ventetid, der mere ville være, og der var et event kl. 20, som jeg gerne ville nå. Samtidig er vi den type, der gerne vil sidde og spise noget ordentlig aftensmad. Vi endte da også på Bryggeriet.
Da vi kom tilbage stødte vi på Kristine og Mathias/Smølf. Kristine fortalte, at DKos-panelet var blevet flyttet fra fredag kl. 20 til lørdag kl. 18.30, hvilket betød, at det lå samtidig med en workshop med to af de udenlandske cosplaygæster. Kristine og Smølf ville prøve at se, hvad det der +18 Lounge var for noget, så dem smuttede Stefan og Droggles med, imens Morten og jeg gik til Sun Creature Studio panel. Vi var der nok 10 min før panelet skulle starte, og der var gabende tomt i forsamlingshuset - ud over Sun Creature selv altså. Sun Creature er kendt for at have lavet den korte animationsfilm The Reward. Herunder kan I se første del af den.


De lavede så senere en Kickstarter med henblik på at kunne lave den til en serie. Hvis du ikke kender dem og The Reward, vil jeg varmt anbefale at tage et nærmere kig på dem. Jeg har en særlig interesse i studiet, da et af medlemmerne (Kenneth Ladekjær) er en af mine venner fra gymnasiet. Jeg var lidt skuffet over, at der slet ikke var gjort noget ud af at omtale deres panel til connen. Lige da det startede, var der heller ikke så mange mennesker, men der kom heldigvis flere. Ca. 10 min før det sluttede kom der en masse mennesker - primært cosplayere - ind i salen. På programmet var der ikke planlagt noget efter Sun Creature, men jeg gættede på, at der måske var et andet panel, som var blevet rykket dertil. Da Sun Creature var færdige med at vise frem, gik Morten og jeg over til Morten Walk, som stod foran de mange cosplayere, der var kommet ind til sidst. Han så en kende stresset ud. Det viste sig at være mødet for de optrædende cosplayere, der var blevet rykket ned i forsamlingshuset, fordi det oprindelige lokale var for lille. 
Vi ville ikke forstyrre mere, så vi daffede tilbage til boden, hvor de eneste mennesker var Stefan og Droggles. De fortalte, at +18 Loungen var en masse store plakater med piger, der havde toiletpapir hængt op foran de intime dele af kroppen. Man kunne så gå hen og løfte toiletpapiret og kigge ind under, men det var ikke mere +18 end, at de havde tøj på indenunder. Efter den beskrivelse besluttede Morten og jeg os for, at vi godt kunne sparre os turen hen til Bygning 55. 
Jeg tittede ind til Animedebat, da jeg var nysgerrig omkring, hvordan det fungerede. Folk sad rundt om et bord og snakkede om anime - et emne af gangen - og personen med ballonen i hænder havde ordet. Da jeg kom ind talte de om at se anime på dansk vs. på japansk. Jeg blev dog ikke så længe, for jeg fik et hosteanfald og smuttede så hurtigt ud igen. Det virkede dog til at være et fint event. 

Resten af fredag aften var der ikke rigtig noget, som havde den store interesse hos nogen af os fire. Så selvom der stadig ikke var nogen mennesker, hang vi ud i boden. Kristine og Smølf sluttede os også til os. De skulle nemlig vente på, at Emma blev færdig med cosplaymøde. 
Jeg tror, vi smuttede tilbage til vores hostel omkring midnat. Der var en del larm, og gardinet var lige så elendigt, som vi havde forventet. Det hjalp altså heller ikke, at der sad et lysende skilt lige ved siden af vores vindue. Det lykkedes os dog alligevel at falde i søvn, men så lige pludselig skal jeg da love for, at vi fik et wake up call. "Der er gået en B-alarm. Personalet orienterer om, at alle skal forlade bygningen. Benyt ikke elevatoren." - eller noget i den retning. Jeg husker det ikke så præcist. Klokken var f*cking 2:10 om natten! Vi fik tøj på og pakket vores ting sammen, og så kunne vi ellers stå dernede på gaden og blomstre sammen med de andre gæster. Vi kunne ingen røg se, men der var alligevel 3-4 brandbiler. Efter en 15-20 min kom en fra personalet ud og undskyldte. Der var ingenting galt, og vi kunne vende tilbage til vores værelse. SUUUUUUUUUUUUUK Derefter begyndte kampen med at falde i søvn igen, for nu var folk af en eller anden grund endnu mere højlydte og skulle rende endnu mere rundt på trappen, som var på den anden side af væggen på vores værelse. I søvn må jeg da være faldet, for da jeg næste gang kiggede på mit ur, var det blevet (tidlig) morgen. Jeg opgav at falde i søvn igen, og de andre tre var også vågne eller vågnede kort efter, så vi stod bare op, spiste morgenmad og drog mod connen.

Vi var vel inde ved J-Popcon omkring kl. 10. Vi hoppede hen i boden, men da der stadig ikke var nogen mennesker, gav vi os til at løse kryds og tværsen i conavisen. Årets conbog var lavet som en avis udgivet af skolen (J-Popcon). Idéen var rigtig god, og avisen var også flot. Der skulle bare have været læst korrektur! Det trængte den til i den grad. Jeg vil gå mere i detaljer omkring conavisen i min evaluering af connen. 
Efter løst kryds og tværs tog vi et kig ind til auktionen, for Morten og jeg havde nogle ting på. Der var ret godt fyldt med mennesker, og vi var da også overraskede over, hvad nogle ting blev solgt til, imens vi så på. Kl. 11 startede der et foredrag om doujinshi, som jeg gerne ville til, og Droggles plus Stefan fulgte med. Foredraget blev holdt af den ene japansk gæst Nakagawa Yuzuru. Han kunne faktisk tale engelsk og havde slet ikke brug for en tolk. Det var et rigtig godt foredrag. Han kom omkring mange gode ting, og jeg gik bestemt derfra klogere. Morten var blevet til auktionen og havde set vores ting blive solgt. Han fik desværre ikke solgt sin Ouran-jakke, men min Ichinose Kotomi-figur var gået til 700 kr.! I alt fik jeg 1120 kr. ud af auktionen. Det var rent pænt. ^^

Bagefter gik vi et smut i Øksnehallen, for at se hvordan det gik med forberedelserne til lørdagens cosplayshow. Det gik ikke rigtig nogen steder... noget med, at der manglede en lydmand eller sådan noget... Der var også mangel på stole. Vi fik i hvert fald af vide, at showet var udsat en time, hvilket også ville blive annonceret over infoskærmene. Nårh, men så var der jo masser af tid. Så vi valgte at gå på maid café, hvis det da var til at få et bord. Det var dog intet problem. Vi fik alle sammen melon pan, for det er jo noget, man ikke sådan lige ellers kan få. Jeg vil skrive mere om maid caféen i min evaluering. Da vi kom ud fra maid caféen havde der dannet sig en ordentlig kø ind til cosplayshowet, og den fortsatte med at vokse. Den gik hele vejen ned til Bygning 55 og rundt om hjørnet. Senere begyndte folk også at stå i kø den anden vej over mod DGI-Byen. Samtidig stod der også folk i kø til check-in, så der har vel stået 1500 i kø på det tidspunkt - hvis ikke flere!


Både Morten og jeg var bange for, om det overhovedet ville være plads til alle dem, der stod i kø - der ville i hvert fald ikke være stole nok. Ud over den annoncerede forsinkelse på 1 time, blev indslusningen af publikum udsat yderligere 45 min. Igen - godt der var solskin udenfor. De sidste lydprøver skulle køres igennem. Da åbningsshowet gik på, fordybede jeg mig i min mobiltelefon, og hvad jeg ellers kunne finde rundt omkring for ikke at komme til at se op på scenen eller storskærmene, for jeg ville først se det, når det rigtigt kom på, men jeg kunne bare høre på musikken, at det ville blive fedt - og klapsalven og hujen fra dem, der så det. Da der blev åbnet op for publikum var der ingen kontrol what so ever af, hvordan folk bevægede sig rundt og satte sig. Heldigvis opførte de fleste sig fornuftigt, gik hen og fandt en plads, men nogle løb. Der blev vist også lidt kaos nede bagved, da der ikke var flere stole. Så vidt vi kunne se fra vores pladser, så det ud til, at folk selv begyndte at finde stole omme bagved og sætte dem op. Det virkede dog til, at alle fra køen kom ind. Så det var jo meget godt. 
Cosplayshowet blev åbnet af et act med Klokkeblomst og 8 Disney-skurke: Ursula i sin menneskeform, Cruella De Vil, Sarah Anderson fra Hocus Pocus, Clayton, Gaston, Kaptajn Klo, Doctor Facilier fra The Princess and the Frog og Oogie Boogie. Det var yderst godt sammensat, og udførelsen var meget indlevende. Til slut i actet fremviste de de fire præmier, som kunne vindes i Danish Cosplay Championship, som showet jo reelt hedder. Derefter bød to af pigerne velkommen og præsenterede showet. Det fungerede rigtig godt, eftersom J-Popcon jo bruger videoer til at introducere alle de optrædende, og der derfor ikke er brug for en vært som sådan. Det var et rigtig godt show med cosplay fra mange forskellige serier. Niveauet var højt blandt alle de optrædende, og da det var forbi, havde jeg svært ved at gætte på, hvem der ville vinde hvad mht. parpræmierne. Der var kun 3 soloer, så 2 af dem ville jo vinde noget. Ud over dem var der faktisk kun par på scenen. Det skyldes nok, at alle gerne vil til WCS, hvor der kun kan komme par af sted. Det der karakteriserede showet var, at alle forsøgte at være storslåede og lave dramatiske acts. Der var rigtig mange, som havde kampscener af forskellig art, og hvor der døde personer. Der var nul acts med humor. 
Præmieoverrækkelsen blev også rykket en time til kl. 17. Morten Walk havde på forhånd spurgt, om Morten og jeg ville være med til overrækkelsen af EuroCosplaypræmien, og det havde vi sagt ja til. Vi tænkte dog, at han måske i alt stresset havde glemt det, for vi kunne ikke rigtig finde ham, da tiden nærmede sig. Vi satte os derfor bare blandt publikum, så måtte han jo finde os. Vi var også ret genkendelige på 3. række i vores røde SVS-trøjer. Kl. rundede 17, og der var ingen dommere at se. Lidt senere kom Morten Walk så og viftede os med om bagved. Det hele var ret hektisk og instruktionerne sparsomme. Der var heller ikke tid til, at vi kunne sige noget på scenen. Værterne sagde dog, at præmien blev overrakt af SVScon, hvor man også kunne kvalificere sig til EuroCosplay, så det var jo fint. Morten Walk havde sagt, at når vi havde overrakt præmien, skulle vi bare stille os tilbage i hjørnet af scenen, så jeg begyndte at bakke, men Julia (hende der stod og gav os tingene, der skulle overrækkes til vinderen) sagde "No, please stay here, please stay here." Så jeg frøs med det samme på det sted jeg stod. Okay, Julia siger, at jeg skal stå her, så jeg bliver stående - selvom det er lidt awkward... Bagefter talte vi kort med en meget træt Morten Walk omkring showet osv. 

Derefter begav vi os på aftensmadstur. Vi fire mødtes med Søren på Nørreport og gik sammen hen til vores stamrestuarant Sakura. Det er et lille hyggeligt sted med rigtig god japansk og koreansk mad. Servicen er også virkelig god. Det ligger et stykke fra connen, men det er turen værd. ^^ Da min hals ikke havde det så godt, tænkte jeg, at jeg hellere måtte få noget varmt og stærkt, så jeg bestilte Yukkejang. Suppen kogte stadig, da den blev serveret. De andre fire fik tonkatsu.


Vi var vel tilbage på connen omkring kl. 20:30. Vi talte lidt med forskellige folk, inden vi begav os hen til holdquiz i forsamlingshuset. Den var godt i gang. Det var samme koncept, som til SVS, hvor der kommer forskellige spørgsmål, som holdet svarer på ved at skrive deres svar ned. Spørgsmålene var inddelt i anime trivia, snapshots og billeder af virkelige ting, som er med i anime samt OP- og ED-lydklip. Runde 3 var i gang, da vi kom til, så vi satte os på tilskuerrækkerne. Der var ret godt fyldt op med mennesker. Vi kunne en del af svarene i det, vi så af runde 3, så da man kunne være mere med i runde 4, og der stadig stod et bord tomt, efter de første var spurtet hen til dem, hoppede Morten og jeg også med. Der fik jeg også hilst på lolomus, som er en af pigerne bag Tomo-con. Vi gik desværre ikke videre, men det var sjovt at være med. Jeg brød mig dog ikke om, at nogle serier gik igen flere gange i løbet af quizzen.


Efter holdquizzen gik vi i Øksnehallen for lige at se det sidste af koncerten med SIENNA. Da vi kom derover var der dog ikke noget i gang, så jeg spurgte en af gopherne, om koncerten var sluttet før tid. Svaret var imidlertid, at den slet ikke var startet endnu.... XD Forsinkelsen til cosplayshowet havde nok forskudt alt, der skulle være i Øksnehallen. Folk virkede dog til at tage det meget pænt, jeg så i hvert fald ingen sure miner. Omkring kl. 22:15 gik koncerten i gang, og jeg må sige, at det var.... anderledes. Vi blev og hørte lidt, men det var ikke lige os. Kl. 23 gik Droggles, Morten og jeg til OST-quiz. Det var meget casual, hvor man skulle række hånden op, når kan havde svaret. Den, der hurtigst rakte hånden op og havde det rigtige svar, fik slik som præmie. Jeg fik lært, at der er flere serier, som "man" åbenbart ser, som jeg ikke gør. XD Det gjaldt primært nye serier. Det var nu meget underholdende alligevel. Jeg fik da også skudt et par svar af i form af Higashi no Eden og Psycho-Pass. Efter quizzen (og da Stefan havde fået sin achievement med 100 street passes og fejret den til techno party) gik vi hen for at sove.

Natten til søndag var der lidt mindre larm og gudskelov ingen brandalarm. Jeg havde stadig svært ved at falde i søvn, men da det lykkedes sov jeg til kl. var næsten 8, hvor vi alligevel havde aftalt at stå op. Vi skulle nemlig nå at spise morgenmad og tjekke ud, så vi kunne være i Grand Teater kl. 9:30 for at se Når vinden rejser sig. Der var en del tomme pladser i biografen, hvoraf der i hvert fald var betalt for nogle af dem. Måske skyldtes det, at folk ikke havde været opmærksomme på, at vi gik over til sommertid. Filmen var såmen fin, men ikke det helt store mesterværk, så jeg synes egentlig, at det er fair, at den ikke vandt en Oscar. Jeg regner med at lave en anmeldelse af filmen her på bloggen senere.
Filmen varede længere end jeg havde regnet med, så bagefter gik vi lidt raskt til for at nå tilbage til søndagens cosplayshow. Vi tænkte dog, at med de sædvanlige forsinkelser skulle vi nok nå det - og ganske rigtigt. Da vi ankom til connen omkring kl. 12:00 stod folk stadig i kø udenfor, og der virkede heller ikke til at være anledning til sådan lige at lukke dem ind. Selv da folk blev lukket ind og var kommet på plads, skete der ikke noget. Vi sad længe og ventede - og hvad vi ventede på havde jeg ingen anelse om. Dommerne var på plads, og der blev heller ikke testet mere teknik. Morten nåede også en tur op til hovedbanegården for at købe noget og spise og tilbage igen, før det gik i gang.
Showet blev åbnet af et act med Elsa fra Frozen og Jack Frost fra Rise of the Guardians - ret god crossover til sangen Let it go fra Frozen. Herefter kom Anna på scenen og bød velkommen sammen med Elsa. De fortalte, at der kun var nogle få men meget gode underholdende grupper i dagens show. Søndagens show havde en helt anden stemning end lørdagens. De fleste acts var nemlig sjove og brugte humor.
Det eneste andet "event", som vi gerne ville deltage i om søndagen, var feedback-panelet, men det fandt først sted kl. 15. Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle give os til indtil da, og vi ville heller ikke være hjemme for sent, så vi besluttede os for at begynde og sige farvel til folk og så vende snuden vestpå.

På trods af de problemer, der var i løbet af weekenden både med vores overnatning og forsinkelserne til connen, havde jeg nogle sjove og hyggelige dage i godt selskab. ^^ Evaluering under udarbejdelse. Jeg kan desuden også afsløre, at jeg har en aftale med både Kida Clausen og Maria Hinsch omkring opfølgende interviews her efter connen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar