tirsdag den 29. maj 2018

Anime forår: del 4

Vi er ca. halvvejs i forårssæsonen. Det varierer dog meget, hvor langt jeg er nået med mine serier. Jeg er også lige startet på endnu en ny serie, og så er en enkelt kommet på hold. Nederst har jeg inkluderet en opdateret rangliste.

Amanchu! Advance eps. 4-7
Amanchu! Advance startede rigtig fint, men siden er fornøjelsen gået op og ned. Amanchu! Advance har ikke været decideret dårlig. Jeg har bare ikke nydt de seneste episoder så meget som sæson 1. Jeg er ikke begejstret for tilføjelsen af Kokoro (pigen med det blå hår på billedet) og "konkurrencen" mellem hende og Teko. Jeg har også lidt svært ved at forholde mig til inkluderingen af fantasy-elementet. 


Comic Girls eps. 3
Jeg er stadig skeptisk mht. Comic Girls, men den får gode anmeldelser to steder, som jeg plejer at lytte til. Altså får den fortsat en chance, selvom den stadig er meget fjollet.


Golden Kamuy eps. 3-7
Humoren og dynamikken mellem Asirpa og Sugimoto er helt klart Golden Kamuys største styrker. Stærkt efterfuldt kommer indblikket i ainu-kulturen. Dog har jeg ikke nok kendskab til den til at kunne sige, hvor troværdig skildringen er. Golden Kamuys historie er indtil videre ikke det mest spændende. Så det er helt klart karaktererne, man skal se serien for. 


Full Metal Panic! Invisible Victory eps. 3-6
Nu hvor vi er halvvejs, må jeg indrømme, at mine følelser mht. Invisible Victory er blandede. Angrebet på Mithril var en fin episode, men samtidig betød det også en pause i Sosuke og Chidoris storyline. Og de sidste to episoder har vi så fuldt Sousuke uden at vide, præcis hvordan det gik Mithril. 


Gurazeni: Money Pitch eps. 3
Jeg har virkelig svært ved at ignorere de dårlige animationer. Den billige produktion irriterer mig - nok især fordi jeg ikke føler, at der er nok i den positive vægtskål til at opveje for den. Jeg kan stadig godt lide den anderledes tilgang til baseball, men det er også det eneste plus. Karaktererne siger mig nemlig heller ikke rigtig noget. Det er ikke annonceret, hvor lang serien bliver. Så jeg kan ikke engang vurdere, om jeg ville kunne holde ud til slut. Ergo har jeg valgt at sætte Gurazuni: Money Pitch på hold og prioritere andre serier. 


Hinamatsuri eps. 1
Den unge pige og den voksne mand er efterhånden en duo, vi ser mange steder - bare kig lidt længere op *host* Golden Kamuy *host*. Her i Hinamatsuri befinder vi os dog i en helt anden setting. Nitta og Hinas forhold ser også ud til at være mere far-datter-agtigt. Dynamikken imellem dem fungerer godt her i eps. 1, og der hintes også til, at serien vil vise lidt hjertevarme. Det kan jeg godt lide. Hinamatsuri eps. 1 var fin underholdning, og jeg ser frem til at, hvad der ellers vil blive kastet efter den umage duo. 


Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These eps. 4-8
Denne serie er fortsat interessant at følge. Jeg kan godt lide, at vi ser begge sider - og at der tydeligvis er gode og dårlige ting ved dem. Jeg havde egentlig regnet med, at Alliance ville blive portrætteret som de gode, men nej. Hos dem er der også undertrykkelse. Jeg har valgt at tage det store persongalleri lidt med et gran salt og går derfor ikke op i at huske navnene (og rang) på dem alle sammen. Jeg (og Morten) refererer derimod til dem med f.eks. "ham den gamle admiral, der er på hans side". Jeg er spændt på at se, om vi får en form for afrunding i de sidste fire episoder eller om serien bare leder os direkte videre til den efterfølgende film, som først er sat til at udkomme næste år.


Megalobox eps. 4-8
Wauw, jeg er blevet noget mere begejstret for Megalobox, end jeg først havde regnet med. Det er underligt, for jeg har svært ved at forklare, hvad det helt præcist er, jeg så godt kan lide ved serien. Seriens stil spiller dog helt klart en rolle. Go Team Nowhere!


Yotsuiro Biyori / Rokuhoudou Yotsuiro Biyori eps. 4-7
Ah... selvom det var en lidt underlig detour, vi fik i anden halvdel af eps. 5, så synes jeg fortsat rigtig godt om Yotsuiro Biyori. Den er rar at koble af til. Det skyldes dels det rolige tempo, dels den lækre mad og de skønne desserter, den traditionelle feel i caféen - ja bare atmosfæren. Nyd serien med en god kop te i hånden.


Rangliste
Seriens placering på den forrige rangliste står i ().
1. (2) Megalobox
2. (1) Legend of the Galactic Heroes: Die Neue These
3. (4) Yosuiro Biyori / Rokuhoudou Yotsuiro Biyori
4. (6) Golden Kamuy
5. (3) Full Metal Panic! Invisible Victory
6. (5) Amanchu! Advance
7. (ny) Hinamatsuri
8. (8) Comic Girls

Gurazeni: Money Pitch er som sagt sat på hold, så den er dermed røget af listen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar