fredag den 17. august 2018

Kita Con 2018 i retrospekt

Den 13.-15. juli løb Kita Con nr. 2 af stablen. Connen foregik på Gistrup Skole lidt uden for Aalborg.  Kita Con formåede at lokke 55 deltagere til - inkl. staff. Så nogen vil nok spørge, om det kan kaldes en con med så få deltagere. Men. Det er jo op til dem, der afholder det. Bag connen står foreningen Anime Kita. Planrådet, som har arrangeret connen, består af 12 frivillige, hvoraf 10 deltog til connen. Her i blogindlægget kan I komme med om bagved. Jeg har nemlig lavet et interview med Planrådet omkring, hvordan de synes, Kita Con forløb.




Hvordan synes I, at connen gik sådan generelt?
Vi føler alle, at connen gik fint - og bedre end connen i 2016. Vi oplevede ingen nævneværdige problemer, nærmest ingen ændringer i programmet (aflysninger, flytninger m.v.), og selvom vi kun var lidt over 50 mennesker i alt, var det en hyggelig con, og der føltes ikke alt for tomt. Generelt var stemningen i top, og vi fra Planrådets side ser connen som en succes.
Der var bedre styr på tingene i år, og planlægningen har været mere omfattende og ude i god tid, hvilket har betydet, at der har været mindre stress på under connen og mere overskud hos arrangørerne. Naturligvis er der stadig punkter, vi kan arbejde på internt, så vi kan mindske arbejdet lige inden eller under connen.


Hvad er I mest tilfredse med? 
Louise (formand, Artist Alley-ansvarlig og Madansvarlig): Jeg fik desværre ikke oplevet hele connen, da jeg som madansvarlig befandt mig i køkkenet halvdelen af weekenden, men når jeg havde “fri”, oplevede jeg god stemning fra folk, og selvom der ikke summede af liv overalt hele tiden, virkede det til, at der var fin deltagelse til events, og at folk generelt hyggede sig. Derudover var der god stemning i Planrådet og blandt gopherne, så internt var det også en god oplevelse.

Hamun (PR- og Fotografansvarlig): At alle havde en positiv indstilling og var glade under connen.

Søren (Transport- og lageransvarlig): Vores hjælpsomme gophere.

Anders G. (Eventansvarlig): At der kun var enkelte events, der måtte aflyses, og at dette ‘kun’ skyldtes manglende deltagere og ikke tekniske/planlægningsmæssige problemer.


Hvad er I mindst tilfredse med, og hvad vil I gøre for at forbedre det frem mod næste gang? 
Louise: Jeg er som sådan ikke utilfreds med noget, men kan sagtens se nogle punkter, vi bør rette fokus mod næste år. Vi skal blive bedre til at forventnings-afstemme indbyrdes i Planrådet. Vi skal hver især blive bedre til at bede hinanden om hjælp, når der er behov (mig selv inklusiv). Der skal justeres lidt i events og/eller programmet efter deltagernes ønsker. Måske kan vi gøre noget for at gøre søndag mere spændende for deltagerne, så de fleste ikke blot tager hjem, så snart de er stået op og evt. har spist morgenmad (altså at få connen til at “strække” længere).

Hamun: At folk burde blive bedre til at spørge om hjælp. Jeg mener, når de frivillige (både Planrådet og gophere osv.) står i et problem, som de ikke kan løse, så spørg om hjælp. De skal ikke kun søge hjælp hos formand og næstformand, men også de andre frivillige. (Medmindre det selvfølgelig er noget, der eksempelvis er formandens ansvar.)
Ligeledes kan de conansvarlige (formand og næstformand) være bedre til at enten at uddelegere opgaver eller måske have en altmuligmand i Planrådet, som kan hjælpe til mange steder.

Søren: Der manglede rengøring. Søndagen da jeg tog min morgenvagt, var toiletterne godt beskidte, og madamme-poserne fyldt. Poserne i receptionen og køkkenet var også godt fyldt, men hvor ofte de er blevet skiftet, ved jeg ikke.

Anders G.: Indskrænkning af lokaler. Eventrum 3 (aka Fan-events), samt Brætspilscafé (ikke Brætspilsrum) kunne undværes.


Har I allerede nu idéer til udvikling af connen? F.eks. tilføjelse af nye områder, events eller funktioner.
På nuværende tidspunkt er Planrådet stadig primært i idéfasen. Evalueringen om søndagen til connen samt den online evaluering skal vi have drøftet på et møde inden længe, og derfra vil nye idéer udspringe og nye tiltag blive sat på dagsordenen. På nuværende tidspunkt kan vi derfor ikke annoncere noget endegyldigt om nye tiltag til connen i 2019.




Hvad var den bedste oplevelse til connen? 
Louise: Til trods for at det var åndssvagt hårdt at stå (næsten) alene med madlavningen til 25-30 mennesker to dage i træk, var det en fed oplevelse for mig personligt at blive udfordret og få flyttet mine grænser. I den forbindelse oplevede jeg også massiv støtte fra både Planrådet, gophers og congængerne, som enten var forståelige, tålmodige eller tilbød en hånd. Derudover var det fedt at opleve et godt teamsamarbejde med god stemning og rare mennesker, og det var for mig at se en større oplevelse at opleve connen “bag scenen” end som almindelig congænger (selvom det også er fedt i sig selv).

Hamun: At møde nye folk.

Søren: At prøve at hjælpe folk til at komme ud og møde andre.

Anders G.: At det at spille Tetris på Stepmania-måtter rent faktisk virkede, da det var et event, jeg har haft planlagt i over 2 år XD! (Kita Fight-On).


Stødte I på uforudsete problemer? Hvis ja, hvilke og hvordan håndterede I dem?
Som udgangspunkt forekom der ingen nævneværdige problematikker. Dem, der forekom, var hovedsageligt internt i Planrådet. Disse indebar bl.a. rengøring og manglende oversigt over, hvor på skolen vi kunne finde de nødvendige remedier (disse fik vi dog styr på hen ad vejen). Dertil var der lidt forvirring i.f.m. behov for og uddeling af tekniske apparater til de forskellige lokaler og events, men der var i større strækning tale om for mange apparater og tilhørende forvirring derom, så dette medførte ingen réelle problemer.
I de få tilfælde, vi oplevede utilstrækkeligt deltagerantal (som regel 0 deltagere - eks. et event søndag morgen) til events, blev disse aflyst, og programmet fortsatte som planlagt. Dertil var der problemer med en ultilregnelig computer, som frøs flere gange i starten af introduktionen om fredagen, således dette blev forsinket - computeren blev udskiftet med en funktionel (held i uheld var, at der i løbet af ventetiden var kommet mange flere tilskuere til scenen).


Var der events, I fandt særligt vellykkede?
Der var stor deltagelse til bl.a. Fredagsquizzen og Holdquizzen, som er “gamle kendinge” i Anime Kita. Konceptet med fan-events var også godt, selvom fællesevalueringen om søndagen tydede på, at dette nye koncept bør tilpasses lidt for bedre udførelse.
Vi vil også nævne madordningen (selvom dette ikke betegnes som et event). Der var stor opbakning fra deltagernes side, og trods ventetid både fredag og lørdag var stemningen i kantinen umiddelbart positiv.


Hvor mange frivillige hjælpere havde I, og var det tilstrækkeligt?
Vi havde i år 3 gophers foruden Planrådet. Det var varierende, hvornår der var behov for ekstra hænder, og i nogle tidsrum var der ikke så meget arbejde til dem, mens der i andre tidsrum måske godt kunne have været brug for et par ekstra. Men alt i alt føler vi, at det passede fint, selvom 1-2 gophers mere ville have været rart til at aflaste de forskellige arrangører fra eksempelvis receptions-vagter.


Havde I en fornemmelse af, om deltagerne primært var gamle Kita-medlemmer eller nye?
En blanding. Planrådet bestod hovedsageligt af gængse Kita-gængere, mens der blandt deltagerne både var mange kendte ansigter og en del nye - også nogle, der ikke bor tæt på Aalborg. Det var for os at se en perfekt fordeling. De “gamle” er med til at etablere den velkendte og elskede Kita-stemning, mens de nye tilfører ny energi - og så er det altid rart at møde nye mennesker.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar