mandag den 28. oktober 2019

Simpel men sigende ED

En OP og en ED er starten og slutningen på en episode anime. "Totalt åbenlyst!" vil nogen sige. Det jeg vil frem til, er dog at de kan fungere på forskellige måder. De kan fungere som sammenspillende ramme for fortællingen. OP'en i sig selv kan være stemningssættende og geare seeren op til at se serien. ED'en afrunder episoden og kan give plads til eftertanke. 

Typisk lægges der mest arbejde i OP'en. Mange ED'er vælger at springe over, hvor gæret er lavest og benytte et eller flere stilbilleder eller en meget simpel animation, hvor sangen kører hen over. Ofte bruges ED'en altså ikke til at udtrykke det store visuelt. Der er da også langt flere mindeværdige OP'er end ED'er. 

I disse steaming-tider, hvor man kan vælge at springe til næste episode, så snart ED'en begynder - ja, nogle tvinger endda en til det *host* Netflix *host* - så forstår man godt, at studierne ikke gider lægge en hel masse arbejde i ED'en. 


Derfor er fandt jeg det rigtig forfriskende at se ED'en til Stars Align. Det er ikke det store metaforiske visuelle under. ED'en viser, hvordan de forskellige karakterer laver den samme dans. Konceptet er simpelt men utrolig sigende og charmerende, for karakterernes personligheder afspejles helt åbenlyst i deres måde at danse på - eller valget om ikke at gøre det. 
Her i episode to bruger ED'en også det gængse kneb, at sangen begynder, imens den sidste scene af episoden endnu kører. I Danmark kan vi se Stars Align på Wakanim Nordic.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar