mandag den 23. december 2019

KōyōCon 2019 - sådan gik det

KōyōCon 2019 løb af stablen i starten af november. Det virkede som om, KōyōCon var blevet et større tilløbsstykke her efter Genkis lukning i sommers. Connen fik i hvert fald udsolgt sidst i oktober.

Som opsamling på KōyōCon 2019 har jeg lavet et interview med en repræsentant for folkene bag. Det blev gennemført via mail i midt-slutningen af november, men grundet personlige årsager, har jeg først fået gjort blogindlægget klar til jer nu.

Billederne er taget af Martin Hansen.


I år ramte I jeres maks. mht. deltagerantal den 21. oktober. Hvad tænker I om det?
Det er vi selvfølgelig til at starte med glade for, men det betyder så også desværre, at de der plejer at købe billet i sidste øjeblik, ikke har kunne komme med. Udover det så åbner det selvfølgelig også op for snakken om hvorvidt vi bør udvide - og i så fald hvor meget.



Så hvad tænker I umiddelbart om at udvide deltagerantallet?
Vi kan ikke sige noget med sikkerhed, da der bliver valgt et nyt team ved vores generalforsamling, og det bliver så deres beslutning. Vi kan dog sige, at vi er godt tilfredse med vores lokation i Grenå. Derudover har vi et fantastisk samarbejde med Grenaa Idrætscenter og andre lokale i området.
Vi er desværre ved at nå vores maksimum af antal deltagere, men det er vigtigere for os at bibeholde den hyggelige stemning end at blive kæmpestor.


Hvordan er KōyōCon 2019 gået sådan overordnet?
Connen er gået dejligt smooth, hvilket er ved at være rutinen for os. ^^



Er der noget, I er særligt stolte over ved dette års con?
Mange ting har vi været særligt stolte over i år. F.eks. er vi stolte over, hvor glade deltagerne har været, selvom vi er flere end sidste år. Vi er stolte over vores Artist Alley, som i år har været større end nogensinde før, vi har været super stolte over vores Cosplayshow og vores Craftmanship / NCC. Vi har også hørt fra flere deltagere, at de synes, det var helt vildt godt. Det er sådan nogle ting, som gør os stolte. ^^


Hvad tænker I om den store tilslutning til Artist Alley?
Det kom som et mindre chok. Artist Alley har altid været populært, men I år havde vi knap nok åbnet op for tilmeldingen, før der var fyldt. Vi gjorde, hvad vi kunne for at få så mange med som muligt. Det betød så, at vi udvidede vores Artist Alley i år.



Har I gjort jer nogle overvejelser omkring, hvordan I vil gøre med Artist Alley fremover? 
Vi kommer til at starte tilmeldingen til Artist Alley forskudt af billetsalget, så Artist kan købe en billet først. Vi vil også gøre sådan, at det ikke bliver muligt at tilmelde sig uden en billet. Angående størrelsen så har vi haft 41 artists fordelt ud over weekenden, og vi føler, at vi har udvidet så meget, som vi kan på vores nuværende lokation i Grenaa Idrætscenter.



Hvordan gik cosplayshowet og craftmanship?
Det gik rigtig godt. ^^ Vi er som sagt super stolte over det. :-)



Hvordan har det været at være en del af NCC?
Det har været en kæmpe ære, og selvfølgelig noget vi meget gerne vil gøre igen. ^^


Hvad synes I, at NCC tilføjer til KōyōCon?
Det spreder de internationale kvalifikationer ud i løbet af året, så de ikke alle ligger omkring samme tid. Det åbner op for, at flere har mulighed for at deltage i kvalifikationer. Det giver også vores Craftmanship en opgradering, fordi der nu er solo skits og ikke bare en catwalk som tidligere.



Kunne I godt tænke jer at have flere kvalifikationer til internationale cosplaykonkurrencer?
Ja, det vil vi gerne have, men vi vil heller ikke have for mange, da vi stadig gerne vil have, at cosplayshowet skal føles åbent for alle og ikke alt for skræmmende.


Hvordan tog deltagerne imod jeres events? Var der nogen, der var mere populære end I havde regnet med? Nogen der skuffede?
Vi har haft nogle events, der var så populære, at der simpelthen ikke var plads til flere deltagere i lokalet. Jeg mindes ikke, at der var nogen, der ligefrem skuffede.


Hvilke events var det, og hvorfor tror I, at de lige præcis lokkede så mange til?
Det var faktisk mange af dem. f.eks. Ghibli Quiz og Anime Holdquiz. Vi havde jo flere deltagere end tidligere, og det har selvfølgelig også gjort noget. Desuden så er vores events generelt bare gode. ^^


Fortæl lidt om, hvordan conbusserne kom i stand, hvordan det er gået med dem, og deltagernes feedback på det.
Vi startede med Randers og Aarhus, fordi flere af vores deltagere kommer fra de områder. Vi har i år udvidet med Aalborg, Odense og København, for at gøre det nemmere for vores deltagere i de dele af landet. Der er blevet taget godt imod busserne. Vi har kun hørt feedback fra nogle få, men det har været positivt. Forhåbentlig kan dette års KōyōCon spørgeskema kaste yderligere lys over hvad deltagerne synes om busserne.


Er der planer om at udvide med flere busser næste år?
Ikke lige pt. men det kan ændre sig i løbet af året.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar