mandag den 6. april 2020

Anime vinter 2020: del 3

Jeg startede med 10 serier. Nu er jeg nede på at se det halve. Som noget nyt ville jeg forsøge at rangere de fem serier, men der blev ikke meget rangliste over det... Haikyu!!: To the Top ligger klart i toppen, men derudover ligger de andre fire og svømmer rundt sammen - og så alligevel ikke helt, for jeg har sat en af serierne, vi stadig ser på hold. Dog har jeg alligevel valgt at sætte de resterende fire serier i alfabetisk rækkefølge.



Haikyu!!: To the Top
Episode: 9-11 på Crunchyroll
Status: ser fortsat
Det er fedt, at Haikyu!! bare bygger videre og videre på karakterernes personlige udvikling, deres spilforståelse og færdigheder. To the Top lever op til alle de forventninger, jeg har haft, og det er virkelig fedt at se en serie holde kvaliteten. 




Id:Invaded
Episode: 11-13 på Wakanim
Status: færdig
Jeg synes egentlig, at Id:Invaded har været okay interessant op til afsløringen af John Walker. Men da den kom sad jeg efterladt lidt med en flad fornemmelse. Det var ikke noget, jeg havde set komme, omvendt havde det heller ikke rigtig nogen effekt på mig. Og det er skidt. Jagten på ham er sådan set fin nok. Det bedste er dog helt klart de tre detektivers samspil. Alt det uden for Id Well'en, bryder jeg mig ikke om, selvom jeg burde have set den del komme.
Seriens afslutning efterlader mig ydermere med en masse spørgsmål. Der er meget, der ikke blive forklaret og samlet op på. Set i det lys ville Id:Invaded nok have fungeret bedre, hvis den kun havde fokuseret på sine cases, og ikke havde forsøgt at lave et overordnet plot. Id:Invaded falder dermed ned i kassen med serier, der havde potentiale men ikke levede op til og nok hurtigt vil blive glemt.




Keep Your Hands Off Eizouken!
Episode: 3- på Crunchyroll
Status: på hold
Keep Your Hands Off Eizouken! fortsætter i samme stil som de to første episoder. Alligevel tog jeg mig selv i at være noget mindre engageret i serien. Her i eps. 3 lagde jeg dog især mærke til musikken. Det er friske, energifulde og legesyge toner. Og så minder musikken mig meget om FLCL. Det er dog ikke den samme, der har lavet den. Jeg ved, at Keep Your Hands Off Eizouken! bliver rost en del på Anime News Network, men den taler bare ikke super meget til mig. Derfor ryger den på hold for nu, så jeg kan prioritere de nye forårsserier.




Magia Record: Puella Magi Madoka Magica Side Story
Episode: 10-13 på Wakanim
Status: færdig
Puha... det var noget af en sidste episode - og ikke på den gode måde. Desværre. For det første er det på ingen måde noget, der kunne ligne en slutning. For det andet går der noget helt galt kronologisk ift. den oprindelige Madoka-serie. For hvis disse to karakterer optræder her i Side Story og får den viden, der følger med fra Magius, hvorfor er den store afsløring i den oprindelige Madoka så sådan en overraskelse...?
Historiemæssigt er der generelt en masse, der ikke giver mening her i Side Story. Jeg var villig til at acceptere løse ender i starten og midten af serien, men der er ingen antydning af, at serien har tænkt sig at samle trådene op og binde dem samme. I stedet giver eps. 10-13 mig bare endnu flere tråde.
Visuelt ser serien stadig flot. Lydsiden bidrager også til at skabe Madoka-atmosfæren. Side Story bliver således en flot skal med et tvivlsomt indhold. Jeg regner ikke med at se sæson 2.




Smile Down the Runway
Episode: 6-9 på Wakanim
Status: ser fortsat
Jeg har blandede følelser omkring Smile Down the Runway. Jeg føler fortsat, at det primært er Ikuto, der er vores hovedperson. Dog er Chiyuki begyndt at komme mere på banen, hvilket er rart. Ikutos historie er nemlig ved at være liiidt for... melodramatisk... rodet... ikke-engagerende... cringy... ikke god. Jeg HAR fattet, at han er en underdog. Giv mig nu noget andet at sympatisere med og/eller være interesseret i.
Runway har nogle virkelig dårlige skurke - eller måske er det fordi Runway ikke rigtig kan bestemme sig for, om de skal agere skurke eller ej. Jeg er med på, at Ikuto og Chiyuki skal møde modstand, som de skal overkomme og have rivaler, men det bliver bare ikke udført særlig godt. Det virker overfladisk. Jeg føler intet for deres modstandere, selvom Runway forsøger at give dem noget baggrundshistorie, men jeg er faktisk nærmest ligeglad.
Og jo, man kan sagtens gøre en rival interessant og sympatisk på kort tid, hvis det er det man vil. Se bare på Haikyus tidligere sæsoner. Alternativt kan man skabe en rival, der virkelig rammer noget i seeren, og som man ser frem til blive tværet ud af hovedpersonen. Sådan har jeg det heller ikke. Desværre.
Runway har stadig tre episoder altså 1/4 at løbe på, men jeg tvivler på, at den brillere her til sidst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar