mandag den 11. april 2016

Anime forår: del 1

Som optakt til forårssæsonen lavede jeg en artikel til Metronaut med en Top 10, over de serier, jeg så mest frem til. I får også lige listen her. Detaljerne må I dog læse i artiklen. ;)
  1. Joker Game
  2. Bungo Stray Dogs
  3. Koutetsujou no Kabaneri / Kabaneri of the Iron Fortress
  4. Flying Witch
  5. Kuromukuro
  6. Mayoiga / The Lost Village
  7. Macross Delta
  8. Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu / Re: Life in a different world from zero
  9. Haifuri
  10. Kiznaiver
Denne liste blev lavet for en måneds tid siden baseret på det info og de trailers, der var ude dengang. 

Det er vel ca. et par uger siden, at forårssæsonen gik i gang. Det betyder dog ikke, at alle sæsonens serier er begyndt. Sæsonen udrulles nemlig over næsten en hel måned. Jeg er dog startet på en sjat, og jeg har også læst/skimmet anmeldelser af flere serier. Allerede på nuværende tidspunkt, kan jeg sige, at min Top 10 ser anderledes ud. 

Mayoiga var den første serie, jeg begyndte på. Eps. 1 imponerede på ingen måde. Faktisk fandt jeg, at karaktererne bare irriterede mig. Jeg følte overhovedet heller ikke for mystery-elementet, og jeg håbede derfor, at de ville ankomme til byen i eps. 2 og ikke trække busturen i langdrag. De ankom godt nok i eps. 2, men det hjalp desværre ikke på min interesse. "Spændingen" er for triviel, og der er vitterligt ingen af de 20-30 passagerer, der siger mig noget. De kunne alle sammen blive aflivet af, hvad end der holder øje med dem, og jeg ville være fuldstændig ligeglad. Mayoiga er dermed sat på pause. Jeg kender nogle andre, der også er begyndt på den, så jeg venter og hører, hvad de siger.

Den næste serie, jeg så, var Re:Zero, som lagde ud med en dobbeltepisode på 50 minutter. Crunchyroll har dog delt den op i 1a og 1b, hvilket faktisk fungerer fint nok. Re:Zero har en ganske interessant twist, og på forhånd tænkte jeg, at der var mulighed for at gøre serien virkelig interessant. Her efter at have set 1a og 1b, virker den dog meget gennemsnitlig. Der er ligesom ikke noget, der får den til at skille sig tilstrækkeligt ud fra mængden. Der er ingen karakterer, der er virkelig interessante, men omvendt er der endnu heller ikke nogen, der virkelig irriterer mig... Der er nogle scener, hvor billedsiden stråler, men der er også ret klodset og tung animation mht. nogle af baggrundskaraktererne (hvor det ikke virker som et stilistisk valg). Jeg regner med at give Re:Zero et par episoder mere, så den får mulighed for at vise, hvordan den har tænkt sig at gøre brug af hovedpersonens specielle evne. 

Det var kun lige med nød og næppe, at Kiznaiver fik sneget sig ind på en 10. plads. Jeg forsøgte faktisk, at begrænse mit bekendtskab til denne serie, før jeg begyndte på den, da jeg synes, at der var lidt for meget a la "det her er den vildeste, sejeste, mest unikke anime ever!" derude... og jeg ville bare ikke have mine forventninger sat for højt til en Trigger anime igen... Nu hvor jeg har set eps. 1, må jeg altså også sige, at det var godt jeg holdt mine forventninger på et lavt niveau. Nej, Kiznaiver er da ikke decideret dårlig. Den er bare ikke så fantastisk, som jeg synes, den er blevet lagt op til at være. Personligt synes jeg, det er en skam, at vi oveni Kizuna-systemet skal have mysteriet med hovedpersonens mission om at få sin smerte tilbage. Kizuna-systemet i sig selv virker interessant nok til at kunne bære historien, men måske det hele bliver kædet sammen. Det håber jeg i hvert fald. Jeg ser potentiale i serien, men det er alt for tidligt at sige mere, synes jeg.

Jeg var meget positivt overrasket over, at det i denne sæson lykkedes Crunchyroll at få fat i både Joker Game og Bungo Stray Dogs. Det havde jeg altså ikke regnet med. Joker Game var helt klart den serie, som jeg gik ind til med de største forventninger. Produktionsmæssigt leverer Joker Game - eller måske det ville være mere passende at sige Production I.G - da også i den grad varen. Billedsiden er flot og animationerne flydende. Dertil kommer et passende soundtrack. Historien er også spændende og jeg ser frem til at se, hvordan det går videre i eps. 2. 

Bungo Stray Dogs har jeg næsten set en eps. af... jeg mangler en 3-4 minutter, tror jeg. Morten og jeg blev afbrudt af et telefonopkald i slutningen af den, og så har vi bare ikke lige fået taget os sammen til at få set de sidste minutter. På produktionssiden er der heller ingen slinger i valsen her. Stilmæssigt ligner det en actionkomedie med tryk på komedie indtil videre. Måske der også kommer nogle mystery-elementer ind over. Jeg er spændt på at se, hvad Bungo Stray Dogs bliver til historiemæssigt men især også karaktermæssigt. 


Herunder kan I se min reviderede Top 10 - som så er blevet til en Top 8:
  1. Joker Game
  2. Bungo Stray Dogs
  3. Koutetsujou no Kabaneri / Kabaneri of the Iron Fortress
  4. Flying Witch
  5. Macross Delta
  6. Kiznaiver
  7. Kuromukuro
  8. Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu / Re: Life in a different world from zero
Mayoiga har jeg som sagt allerede sat på pause, og Haifuri kommer jeg nok ikke til at begynde på alligevel. Den bliver af flere sammenlignet med Girls und Panzer, og den sprang jeg over, da den udkom. Derimod overvejer jeg at kaste mig ud i Twin Star Exorcists, men jeg tror, jeg venter lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar