lørdag den 2. april 2016

J-Popcon 2016 conrapport del 3: søndag

Læs også del 1: fredag og del 2: lørdag.


Da Elffi fredag til Åbningsshowet præsenterede sit panel Mænd i cosplay, bedømte jeg, at det ikke ville være så spændende for mig, selvom det havde været en del af min plan før connen. Morten og jeg tog derfor ikke hensyn til nogen af de første events om søndagen. Da vi nærmede os CPH Conference, fik vi øje på Bubber iført et Batman kostume. Han havde en kameramand med. Senere så vi ham også i dealerrummet. Han lavede vist nogle optagelser til et program, der skal sendes på DR Ultra senere i år.

Morten og jeg vidste ikke rigtig, hvad vi skulle give os til, så vi gik bare i Cerulean Cave i god tid til Japanske folkeeventyr. Eventet gik ud på, at der blev læst japanske folkeeventyr op (på engelsk). Vi hørte den første historie, som handlede om fiskeren Urashima Taro. 

Derefter stødte vi på Droggles, Maream, Stine, Stefan og Mads. De sad faktisk lige i sofaerne uden for Cerulean Cave. Jeg havde dog også sendt dem en sms og fortalt, hvor vi var. Så helt overraskende var det ikke. Vi havde lidt tid at fordrive, så nogle af de andre købte lidt mad i madboderne.


Imens tog jeg et par billeder ind i maid caféen. Jeg kom aldrig derind i løbet af connen, men jeg tænkte, at jeg hellere måtte tage et par billeder. Som I kan se på billedet herunder, var der pyntet med papirdug på bordene, blomster på søjlerne og lidt velour. De traditionelle maid- og butleruniformer var også tilbage. 


Bagefter gik vi samlet i Øksnehallen til Sun Creature Studios event. Sidste år var der snigpremiere på Tales of Alethrion - The First Hero. Jeg var således meget spændt på, hvad de ville vise os i år. Instruktør Mikkel Mainz fortalte om studiet, hvordan de arbejder, og vi fik også lov til at tage et smugkig på lidt fra de to kommende historier med henholdsvis Epic Vito + Wilhelm og Amerath. (De to links fører til præsentationsvideoerne for karaktererne.) Jeg glæder mig nok mest til Ameraths historie. ^^ Bagefter fik jeg en kort snak med den anden instruktør fra Sun Creatue Studio: Kenneth Ladekjær, som jeg har gået på gymnasiet sammen med. 

Efterfølgende skulle jeg egentlig have lavet et interview med en af arrangørerne bag J-Popcon, men J-Popcon panelet var blevet rykket, så vi havde aftalt at snakke sammen efter det i stedet for. Morten, Mads og jeg sagde farvel til de fire andre, som vendte snuden vestpå og tøffede hjem.
Arrangørerne var mødt talstærkt op til dette års J-Popcon panel; 5 i alt. Jeg ved selvfølgelig ikke, om der har været flere tilhørere, men da vi tre kom, var vi ca. en 10 stykker. Jeg husker ikke alt fra panelet, men der blev bl.a. snakket events, pladsbilletter til DCC og dealerrum. 

Bagefter mødtes jeg med arrangør Louise Lessel og lavede interviewet i +18 loungen, hvor der var god ro til det. (Interviewet er til Metronaut.) Det betød dog, at jeg slet ikke kom i Øksnehallen til hverken J-Popcons Cosplayshow eller Craftmanship.
Efter interviewet var det blevet tid til at sige farvel. Mads fulgtes med Morten og jeg ud i lufthavnen, for vi skulle flyve på præcis samme tidspunkt men fra hver sin terminal. Jeg må sige, at det var væsentligt rarere at benytte fly Karup-Kastrup end at skulle køre hele vejen i bil. Man var knap så smadret, da man kom hjem søndag aften.

J-Popcon lykkedes virkelig med temaet i år. Det var særdeles gennemført både mht. udsmykning og events. Der var en masse små lege, man kunne kaste sig ud i og hygge sig med, som matchede temaet.
Der var utrolig mange events i løbet af connen, Desværre løb min gruppe og jeg ind i, at flere af dem, vi var interesserede i, var aflyste (eller flyttet så vi missede dem).
Det var fint med infoskærmene, men det ville have været rart, at man kunne tjekke ændringer og aflysninger på anden vis også, så man undgik at vente på et aflyst event i 20 minutter. På primitiv vis kunne dette også løses, ved at der mødte en person op og fortalte, at et givent event var aflyst eller flyttet.

Game room var totalt bagud i år. Jeg ved faktisk slet ikke, hvornår alt kom op og køre derinde. Jeg nåede nemlig kun et smut derind fredag, imens der stadig var flere sorte skærme. De andre gange jeg gik forbi, afskrækkede lugten mig fra at gå derind. :p

Jeg kom heller aldrig forbi Haunted House / Lavender Town, men det var heller ikke en af mine prioriteter. Her havde J-Popcon fundet en god løsning mht. til afviklingen, så folk slap for at stå i kø i mega lang tid. I stedet var der åbent for tilmelding på et bestemt tidspunkt, hvor man så fik tildelt et senere tidspunkt, hvor kan kunne komme derind. Det var i hvert fald sådan, jeg fik indtrykket af, at det fungerede.

Jeg tror, at langt de fleste deltagere hyggede sig og havde det sjovt til J-Popcon 2016. Tog man ja-hatten på, var der masser af aktiviteter at deltage i. Tog man nej-hatten på, kunne finde fejl hist og her - sådan tror jeg dog altid, det vil være. Nu bliver det så spændende at høre, hvad næste års tema bliver og om det bliver lige så gennemført.
Selvom jeg ikke blev blæst væk af begejstring til dette års con, ender det da nok med, at jeg dukker op næste år også, selvom jeg ellers hvert år efter connen har sagt, at jeg ikke ved, om jeg tager med næste år, ^^; men jeg har jo efterhånden kun misset én J-Popcon siden 2005.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar