lørdag den 27. november 2010

Conrapport: J-Popcon 12-14. november 2010


Fredag
Da jeg vågnede fredag morgen, syntes jeg, at det var helt underligt at J-Popcon nu stod for døren. Jeg havde ikke gået og haft lange udsigter og glædet mig til connen som tidligere år. Det skyldtes nok, at min kalender i år har været temmelig fuld, og jeg har haft en masse andre begivenheder at se frem til i tiden frem til J-Popcon - heriblandt kan nævnes Kita Træf, London Expo med EuroCosplay og en studietur til Californien. Det betød dog ikke, at jeg ikke var spændt på J-Popcon. Jeg glædede mig til at se, hvordan de nye lokaler ville fungere, hvad cosplayshowet ville byde på og hvordan quizzerne ville udfordre mig.
Da vi ankom til København kørte vi først derhen, hvor vi skulle overnatte og pakkede vores ting ud. Derefter tog vi på Sakura, da vi ikke har den slags restauranter i Herning. Det resulterede i, at vi først ankom til connen omkring kl. 21.30, men hey der var ingen kø. Indcheckningen gik supernemt pga. billetten med stregkode - virkelig rart! Vi fik et plastik armbånd, som var nemt at sætte på, men knap så behageligt at gå med.
Morten og jeg skulle være med i foreningspanelet som repræsentanter for Herning Anime Forening. Det var lidt en skam at se, at det kun var de gamle foreninger (Kita, OBAA, AIO og Kameko) der ellers var med. Det kunne have været godt at møde dem fra Anime Higashi i Randers og Ganbare i Kalundborg men også Genkai. Hvad dog var endnu mere trist var, at der nok kun var en håndfuld af tilhørerne, som ikke kom fra en af foreningerne. Foreningerne fik dog snakket sammen, og vi fik oplyst nogle enkelte om vores eksistens.
Efter panelet talte vi med nogle af de folk på connen vi kendte, og derefter gik vi rundt og så på connen. Det var lidt svært at finde rundt i starten, især fordi der ikke var skiltet særlig godt. Men i løbet af lørdag kunne jeg alligevel finde nogenlunde rundt i alle lokalerne. Jeg var meget imponeret over gameroomet. Det var blevet meget større, og der var god plads til alle de forskellige konsoller. Jeg blev heller ikke mødt af den sædvanlige svedlugt, da jeg trådte ind. Gameroomet var faktisk det eneste sted, der blev tjekket armbånd, men vi vidste godt, at det skyldtes underbemanding.
Køen til dealerummet var enorm, så det skippede vi fredag.
Jeg var spændt på, hvad der ville ske til J-Popcon After Dark. Det var rigtig godt at se, J-Popcon lave noget til os ældre deltagere. Desværre blev jeg lidt skuffet. Jeg fandt ikke arrangementet specielt interessant, og jeg tror heller ikke lige, at det er den slags, som appellere til de ældre deltagere, hvis jeg skal være ærlig. Så vi smuttede hen og sove efter den første runde af sumobrydning efterfuldt af Pepsi bælling.

Lørdag
Morgenmad i Ikea til 33 kr. Det var lige til at overkomme. Superquizzen var blevet flyttet til kl. 11, så det var den vi sigtede efter at nå derind til, hvilket vi også gjorde. Den foregik i Forsamlingshuset. Den var vildt fedt sat op. Der var en buzz-knap til alle deltagere. Jeg tror, der kunne være 100 med, men vi blev kun 46. Der var 50 spørgsmål med fire svarmuligheder, så selv når man ikke kendte serien havde man alligevel 25 % chance for at svare rigtigt. Der var mange serier, jeg ikke kendte, men jeg kunne rigtig godt lide opsætningen af quizzen. Svartiden passed også fint. Morten gik faktisk hen og vandt eftersom ham der havde flest rigtige, var en af dem der havde været med til at lave quizzen. Morten fik 21 rigtige.
Begefter ville vi have været til Otaku eksamen, men da vi kom hen i Event 3 fik vi af vide, at der skulle være et voice-actor-panel med Haruko Momoi. I stedet gik vi rundt på connen og gik ud for at finde frokost. Vi havde hele tiden undgået dealerrummet, fordi der var en time-lang kø, men det viste sig, at vi som VIP-gæster kunne springe køen over. Jeg havde lidt dårlig samvittighed over, at vi bare gik ind, men på den anden side havde jeg heller ikke lyst til at stå i kø, når jeg nu ikke skulle... Der var dejlig frit i dealerrummet. Det var nemt at komme hen til hver eneste dealer og kigge på varerne. Fantask havde en del tilbudsmanga, hvor jeg købte fem til kun 150 kr. Yay. Det var dog også det eneste, som jeg købte. Men nu havde jeg jo også været i et 6 gang større dealerrum 14 dage før til London Expo, og jeg forsøger at lade være med at købe figurer med mindre de er meget billige. Jeg ved nemlig, hvor billige de er i Japan, og der skal jeg hen til sommer. ^^
Da vi kom ud fra dealerrummet, havde der dannet sig en lang kø til cosplayshowet. Nogle af vores venner stod forrest, så dem snakkede vi lidt med. Der var tryk på inde ved cosplayforberedelserne. De manglede en gruppe, og der var tvivl om hvor køen skulle gå, og hvornår folk kunne lukkes ind. Lige pludselig blev Morten gjort til dørvagt og så løb alle gopherne og arrangørrerne ellers i hver deres retninger... men nu kender vi også nogle af folkene bag J-Popcon. Da vi blev lukket ind, fik jeg lov til at gå ind og tage en plads til Morten, for det så ud til at han skulle blive ved døren. Der var ikke helt styr på, hvordan folk skulle sætte sig, da vi kom ind i hallen. Dem der havde stået i kø længst, blev guidet ned i det ene hjørne, hvor man næsten ingenting kunne se. Senere blev det dog lavet om, så de måtte fylde rækkerne inde fra midten af. Jeg sad ret dårligt, men så kom en af mine venner pludselig og sagde, at han havde fået seks VIP pladseroppe foran. Så hele flokken, jeg fuldtes med, sad på forreste række - altså hvis vi ser bort fra dommerne. ^^ Jeg var vildt glad for vores pladser - perfekt udsigt til scenen og vi kunne se storskærmen. Det tog lang tid at få alle folk ind på plads.
Showet blev udsat til kl. 17. Banana Cosplay åbnede showet med et gribende og fængende Final Fantasy act. Jeg sad næsten og fik tårer i øjnene, selvom jeg ikke kendte historien. Desværre var det ikke en del af cosplayshowet som sådan, så de kunne ikke vinde nogen præmier. Efter Banana Cosplay kom værten på scenen og forklarede, hvordan showet ville forløbe. Hver gruppe havde fået lavet en præsentationsvideo, som blev vist på storskærm inden de skulle på scenen. Desværre var der kun en skærm i den ene side af hallen, hvilket man tydeligt kunne mærke på publikum. Det var ret random, hvad er blev sagt i videoerne, og de var også for lange efter min mening. Cosplayerne skulle have været instrueret i, hvad de skulle sige - nemlig hvem de cosplayer og fra hvad. Videotiden blev brugt til at sætte kulisser og rekvisitter på scenen. Da vi var halvvejs igennem grupperne blev der holdt en pause, hvilket jeg dog fandt ret unødvendigt. Jeg syntes, at vi var godt i gang, så jeg ville hellere havde fortsat. Det tog også lang tid, at få folk ud af og ind i hallen. Det viste sig dog at være lidt ligemeget, da cosplayshowet blev udsat. Der havde været indbrud i cosplayernes garderobe, hvilket der skulle tages hånd om først. Jeg ved ikke helt, hvor lang pausen endte med at blive, men jeg var glad, da vi endelig gik i gang igen. Selvom cosplayerne var rystede, gik de alle på scenen, hvilket var flot gjort. En af grupperne optrådte med Rose of Versailles. Jeg var ret overbevist om, at størstedelen af salen troede, at det var yaoi og var fulde af begejstring. Min favorit var dog Pokemon gruppen. "Pokemoner har os' rettigheder! Buh... Bulbasaur..." Butlerdysten var dog også meget original. Jeg havde ingen anelse om hvem der ville ryge videre til de internationale konkurrencer.  Jeg ved ikke, om det var, fordi jeg havde været til London Expo og set EuroCosplay 14 dage før, men der var ingen overall cosplayshows, som virkelig imponerede mig. Men jeg havde også set mange utrolige fantastiske kostumer til EuroCosplay.
Jeg havde undersøgt de kommende programpunkter hjemmefra, og valgt ud hvad jeg helst ville. Så det var bare med at komme af sted ud og spise, så snart cosplayshowet var slut, så vi kunne være tilbage til Press Play On Tape. Tidsplanen var dog blevet forskudt en del, så vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle gå efter, for der var ingen opdateringer ved receptionen, og personerne ved receptionen vidste heller ikke noget. Vi fik et solidt måltid mad og var tilbage i god tid til PPOT. Imens vi ventede på at koncerten skulle starte gik vi bl.a. i gamerummet. Da det endelig var tid til PPOT blev hallen næsten helt tømt, hvilket jeg syntes var utrolig synd. Jeg tror dog ikke PPOT tænkte så meget over det. De fyrede den i hvert fald gevaldigt af på scenen. Selvom jeg langt fra kendte alt spilmusikken, var det en fed koncert. Numrene var gode, og det var tydeligt at se, at de elskede at stå og spille. I løbet af koncerten kom der dog også flere folk til. Da den var slut tog vi af sted fra connen, for vi gad ikke J-Popcon After Dark.

Søndag
Oprindeligt ville jeg gerne have været ind til panelet "Danske initiativer" kl. 11.30, men vi endte med at sove noget længere i stedet. Vi ankom derfor til connen lidt i 12, hvor vi så fandt ud af, at det var blevet flyttet frem til kl. 10.45. Vi gik ud fra, at det nok var slut, så vi gik på Hard Rock Cafe for at få noget at spise. De andre tre fik brunch, og jeg fik en enorm forret. Vi skulle vente på at få bord, så vi var tilbage på connen ca. 30 min før, J-Popcons fremtid skulle starte. Det blev rykket til at starte 15 min tidligere, så vi gik bare direkte til lokalet. I starten var vi kun en 8 stykker, men der endte faktisk med at være en god del tilhørere. Det blev dog mere en Q&A session end en debat omkring, hvad der skal ske med J-Popcon. Niels (lederen af J-Popcon) er en tålmodig mand! Der var flere spørgsmål, som han måtte svare på en 2-3 gange, fordi der kom nye folk ind, der ikke vidste, hvad der allerede var blevet snakket om. En klage lød på, at alle ikke kunne komme ind og se cosplayshowet. Jeg vil sige, at det er altså meget normalt til en con. Til SVS har vi heller ikke plads til alle, hvilket dog endnu ikke har været et problem. J-Popcon ville også skulle bruge en +2000 personerssal med siddepladser, hvor alle kan se - og sådan et sted koster sikkert kassen. Her er nogle af de andre emner, der blev talt meget om: gophere, skiltning og mad.
Hallen til Afslutningsceremonien blev fyldt godt op - mere end jeg havde regnet med. Sidste år var der nok kun 1/4 deltagere, men lokalet var også meget mindre. Til Afslutningsceremonien, blev der sagt tak til Haruko Momoi, som også fik en gave - en J-Popcon t-shirt. Der blev delt præmier ud til vinderne af diverse quizzer og konkurrencer, og vi så AMV vinderne. Da vinderen af Quizjagten skulle annonceres, blev der fortalt, at der kun var fire, som havde afleveret. Der steg mine vinderchancer lige, tænkte jeg. Og minsandten om jeg ikke også løb med præmien. ^^ Jeg er kun gået hjem fra en J-Popcon uden en præmie... hehe^^ Bagefter skulle Morten op og have sin præmie fra Superquizzen. Det var der, vi skulle have været iført det vildeste reklamehalløj for SVS... hehe. Afslutningsceremonien varede lidt over en time. Det var en fin afrunding på weekenden.

Det gjorde virkelig J-popcon godt at flytte lokation. Det var rart, at gå rundt på det meste af connen, og jeg tænkte heller ikke så meget over, hvor mange mennesker der rent faktisk var. Det var også godt at høre, at det bliver i DGI-Byen igen næste år. Nu kender man også stedet bedre og har nemmere ved at finde rundt. Desværre var der som sædvanlig forsinkelser og events der blev flyttet rundt (en del faktisk) og aflyst. Der skal dog lyde stor ros til variationen af events under connen. Der var noget for enhver smag. En del af dem jeg var interesseret i lå godt nok oven i hinanden, men sådan er det jo tit, når der kører flere events samtidigt. Jeg ved faktisk ikke, hvad det bedste ved J-Popcon var i år. Jeg tror faktisk, at jeg må sige de nye lokaler efterfuldt af PPOT koncerten. Næste år kunne jeg faktisk godt overveje, at bare købe en lørdagsbillet, da det var ret begrænset, hvad jeg fik ud af fredag og søndag. Om jeg i det hele taget skal til J-Popcon næste år afhænger af flere ting. Mange af mine venner er begyndt at vælge det fra inden for de sidste par år, og jeg vil gerne af sted i en gruppe. Det er også en dyr con at tage til: overnatning, mad, entre, evt. indkøb. Det har aldrig været billigt at tage til con, men jeg er bare begyndt at finde mange flere alternativer til J-Popcon, hvilket får mig til at overveje en ekstra gang, om jeg vil tage turen til København i november 2011. Hvad kan jeg finde hos J-Popcon, som jeg ikke kan andre steder..?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar