tirsdag den 12. juli 2011

Cosplay walks

I løbet af de sidste år er det blevet populært at afholde cosplay walks. De bliver typisk afholdt af private personer og organiseret via Facebook. Dem der afholder cosplay walks i Århus har dog samarbejdet lidt med den lokale forening OBAA, og Anime Kita har også afholdt sine egne cosplay walks i Aalborg. Primært er det dog personer, som ellers ikke er engageret i miljøet, som har taget initiativet til cosplay walks.
En cosplay walk kan sammenlignes med en parade, men i bund og grund er det egentlig bare en hyggelig gåtur gennem byens gader. Der er ingen organisering af, hvordan folk skal gå og den slags. Der dog lagt en rute på forhånd. Alt efter hvilken by det foregår i, er der indlagt 2-3 stop, hvor man kan købe anime, manga og merchandise, asiatiske madvarer og slik og forsyninger generelt. Cosplay walken slutter typisk i en park eller lignende, hvor der så kan tages billeder og nogle gange spiser man samlet og gør det til en picnic.

Så vidt jeg ved bliver der jævnligt afholdt cosplay walks i følgende byer:
  • Aalborg - afholdt af Anime Kita
  • Århus - afholdt privat
  • Kolding - afholdt privat
  • Odense - afholdt privat
Jeg har også lige opdaget, at der bliver afholdt en cosplay walk i Fredericia. Man kan finde de fleste ved at søge på "cosplay walk" under "Events" på Facebook jævnligt.

Jeg kan sagtens se det attraktive ved en cosplay walk. Det er afslappet, der er typisk ikke så mange mennesker, og man har derfor lettere ved at komme i snak med folk. Det er heller ikke nær så skræmmende at tage til et arrangement med en 10-20 personer sammenlignet med en con med +700 deltagere. Mit indtryk er, at det er meget de yngre fans (under 18), som deltager i cosplay walks. En grund kan være, at de gerne vil vise offentligheden, hvem de er og hvad deres hobby er, og cosplay walks giver dem muligheden for at gøre det sammen med andre. Det er som sagt også en måde at møde andre ligesindede og få venner på. Jeg tror også, at ældre fans vil foretrække at mødes på en anden måde og lære hinanden at kende. Men det er alt sammen spekulationer fra min side af.  ^^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar