mandag den 6. februar 2012

Anime tøj

I har måske set "Azumanga trøjen" i Vero Moda eller Vila butikkerne for ca. 5 år siden. Trøjen havde print af forskellige hoveder på, hvoraf nogle af dem mindede mistænkeligt meget om Chiyo-chan og Osaka fra Azumanga Daioh.

Nu er turen så kommet til drenge T-shirts. Jeg var på udkig efter en T-shirt til kæresten og stødte på en T-shirt med en animefigur. Det var dog ikke bare en random animepige, som vi har set på andre T-shirts til både drenge og piger. Det var heller ikke velkendte animefigurer blandet sammen med random animepiger. Det var et billede, som jeg havde set på Internettet. 


Jeg fandt billedet af T-shirt ved at søge på smartguy.dk. Den findes også i lilla med præcis det samme billede af Haruhi. Min første tanke var "WTF?!" efterfuldt af "Har de rettighederne til det...?" og "Ved de mon hvem hun er...?"













I min søgning på smartguy.dk faldt jeg også over andre "animeinspirerede" T-shirts - nogle af dem desværre i den mere lumre ende. Printet på den T-shirt ligner noget fra en manga, men jeg ved ikke om det ligesom Haruhi billedet, er noget de har taget direkte eller selv har lavet. T-shirts som den og især  denne kan bestemt være med til forstærke fordommene omkring anime. Jeg tror dog ikke, at de er ude i butikkerne - heldigvis.

Denne T-shirt minder mig om Ghost in the Shell med kablerne og cyborg- pigen, selvom hun på ingen måde ligner Mokoto Kusanagi. Jeg synes dog ikke at teksten matcher billedet, selvom jeg ikke kan læse det sidste ord i "God save the ge..."?

Som animefan er det både underligt og sjovt at se disse T-shirts - især når folk der ikke aner, hvad det er, går med dem.

Hvad synes I om det? Og ville I købe nogen af de her T-shirts?



2 kommentarer:

  1. Jeg tvivler stærkt på at det er noget de har rettigheder til. Især på grund af sidste billede hvor der tydeligt er 2 billeder blandet sammen. Havde de fået lov til at bruge et anime motiv til en T-shirt, så er jeg ret sikker på at de ikke fik lov til at blande den sammen med noget fra en anden anime. Det lugter langt væk af plagiat.

    SvarSlet
  2. Jeg gjorde pa:nuu opmærksom på trøjerne på facebook, og de har nu fjernet en hel del trøjer fra deres egen webshop. Hvad der er gået galt for dem kan vi vel kun spekulere i :)

    SvarSlet