lørdag den 19. november 2016

Et mix af elementer men virkelig flot

Der er endelig landet en ordentlig trailer til Ghost in the Shell live action filmen. Ja, jeg ved godt, at den kom ud for en lille uge siden, men jeg har først fået tid til at skrive om det nu. 

Jeg stiftede bekendtskab med Ghost in the Shell universet for ca. 10 år siden. Det var (man fristes til at sige naturligvis) i form af den originale animefilm Ghost in the Shell. Siden da har jeg læst mangaen, set film nr. 2 GITS 2: Innocence, animeserien GITS:Stand Alone Complex's to sæsoner, filmen GITS:SAC Solid State Society og filmserien GITS: Arise.

Det jeg godt kan lide ved GITS universet, er, at man får gang i de små grå, der er nogle interessante karakterer og god action. I min optik kan man dog ikke skære både manga, animefilm og -serier over en kam. Ja, det dækker det samme univers med mange af de samme personer. Men. Der er faktisk forskel på lad os kalde det tonen. Mangaen er en ting for sig selv, da den jo leverer et udtryk uden lydside og generelt også uden farve. GITS filmen og Innocence er tunge, filosofiske og virkelig flotte. SAC tager skam også etiske dilemmaer op, men der er også mere action og især humor - og tachikomaer. Arise lægger sig et sted imellem.


Ud fra traileren og den information, der er blevet udgivet om filmen, ligner det, at Hollywoods live action film forsøger at blande det hele sammen. Vi har scener taget direkte fra den originale animefilm ved 00:19, 01:05 og 01:12. Geisha robotterne er fra Stand Alone Complex eps. 1. Laughing Man er fra Stand Alone Complex. Det røde sæt tøj ved 01:36 ligner det Major Motoko Kusanagi har på i Arise.

Jeg forstår godt lysten til at blande elementer fra de forskellige ting. Det kan være cool med referencer, men det kan let blive noget rod, hvis det er historieelementerne, man blander.

Baseret på replikker i traileren som "I'll find out who I was." lyder det til, at filmen er Motokos oprindelseshistorie. Personligt synes jeg, at det er en skam. Det virker meget som om, at der er ændret på Motokos karakter i live action filmen. Hun virker usikker på sig selv og sine omgivelser, hvilket er meget langt fra den Motoko, jeg husker fra anime'erne.

Hvis live action Ghost in the Shell filmen bliver en oprindelseshistorie, har jeg svært ved at se, hvordan Laughing Man passer ind som hovedfjenden. Det kunne godt fungere, hvis det var et parallelt historieforløb, hvor en tråd fulgt oprindelsesdelen, og en anden fulgte en sag med Laughing Man. Ud fra traileren ser det dog ud til, at Laughing Man ved noget om Motokos baggrund, og at han vil afsløre det for hende.

Men. Trailers kan være er til tider misvisende. Så måske rammer jeg helt ved siden af med mit gætteri. Jeg er stadig forbeholden over for filmens historie, men jeg vil også godt lade tvivlen komme den til gode.

Der er dog et punkt, som jeg er virkelig positiv omkring. Det er billedsiden. Effekterne er flotte. Actionscenerne er velkorrigerede. Cyber punk atmosfæren er der. Scarlett Johanssons look er bedre, end jeg havde forventet.

Alt i alt er jeg stadig en smule skeptisk, men jeg er også spændt, og jeg skal da helt klart se filmen i biografen (hvis den da får premiere lokalt).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar