fredag den 4. november 2016

Anime efterår: del 2

Siden sidst er jeg begyndt på to serier mere - begge med magiske piger. I dette blogindlæg kommer jeg altså omkring 9 serier, men det bliver alligevel kun til en Top 8.


ALL OUT!! eps. 2
Genrer: sport, comedy
Da jeg satte mig til at se ALL OUT!, forventede jeg jeg del yaoi bait - nok på højde med Kuroku no Basket. Som tidligere nævnt, var der en del fokus på røv og brystmuskler. Drengene er godt nok også utrolig veltrænede i forhold til, at de er 15-17 år gamle, og der er meget fokus på det. Men! På stående fod kan jeg ikke komme i tanke om nogen ømme scener eller udtalelser, der let kan misforstås. ALL OUT! virker altså som en ganske gennemsnitlig shounen sportsserie med en overenergisk hovedperson, som har et enormt temperament. Det bliver ikke en serie, hvor jeg ser frem til hver eneste nye episode. Det bliver en serie, jeg ser, når der ikke lige er andet at se. 


Flip Flappers eps. 1-2
Genrer: comedy, sci-fi
Det er ikke, fordi Flip Flappers er en dårlig serie. Den er faktisk ret flot og farverig, hvis man kan lide den stil, den kører i. Den fanger bare ikke mig. Der er ingen af personerne, som siger mig noget. Konceptet vækker heller ikke min nysgerrighed. Jeg ved stadig ikke hvor historien vil hen - hvilket ikke ville gøre mig det store, hvis serien havde noget andet positivt, der talte for den. Der er bare intet, der giver mig lyst til at tage på eventyr med Papika og Cocona og se videre på serien. Så efter de to første episoder, har jeg valgt at droppe den. Den er derfor ikke med på min Top-liste,


Genrer: sport, comedy, drama
Her i eps. 2 afsluttes første sæt. Hvis resten af sæson fortsætter i samme tempo, betyder det, at der vil være to episoder per sæt, eftersom der som nævnt i eps. 1 er fem sæt i en finalekamp. (Indskydelse: Det irriterer mig, at de i serien bruger sæt og match omvendt i forhold til på dansk.) Indtil videre har tempoet været fint, og det har fungeret godt med flashback til deres møde før kampen. Der er en del forklaring her i eps. 2, som jeg forestiller mig vil svinde ind jo længere hen i sæsonen, vi kommer. Forklaringerne er dog meget rare at få for en som mig, der ikke er velbevandret i volleyball. Her i eps. 2 fik vi set en anden side af Suga. Mit gæt er dog, at det er Tsukishima, der skal træde i karakter for at ændre kampen. Det lægges der i hvert fald gevaldigt op til i både eps. 2 og 3.


Genrer: action, fantasy, thriller, mahou shoujo
Eps. 1 starter mørkt og dystert. Er Magical Girl Raising Project ens første møde med dark mahou shoujo, vil dette nok efterlade en med et større indtryk. For mig var slutningen på åbningsscenen totalt forudsigelig. Resten af episoden introducerer os til hovedpersonen Koyuki, som udvælges til at blive en mahou shoujo - altså en magisk pige. Dermed er hendes drøm gået i opfyldelse. Det virker nærmest for godt til at være sandt... hvilket det selvfølgelig også vil vise sig at være. Præcis hvordan det hele ender ad h til, må vi dog vente med at se. Magical Girl Raising Project har dog et nyt element, som jeg ikke vil afsløre her. Jeg er spændt på at se, hvordan det vil blive tacklet. Måske er det bare en gimmick, men måske får det en betydning. Det er en okay start, og jeg er frisk på at se mere.


Genrer: action, drama, mecha, sci-fi
Her i eps. 2 kommer vi lidt længere rundt i organisationen Tekkadan og ser, hvordan hverdagen er blevet for flere af dens medlemmer. Tekkadan er vokset betydeligt og opererer både på Mars og på Jorden. Det betyder, at der er nye udfordringer at tage højde for. Vi får også en af de nyes baggrundshistorie. Den forestående modstander melder sig også på banen, men mon ikke der gemmer sig flere politiske agendaer bag det hele - det tyder det i hvert fald på i eps. 3. Iron-Blooded Orphans 2nd Season er indtil videre fortsat i samme tone som sæson 1. Så kunne man lide den, vil jeg anbefale, at man også giver sig i kast med sæson 2. Jeg tror vi kan forvente os mere af samme skuffe, som sæson 1 bød på.


Genrer: drama, fantasy, slice of life
Der var intet med Reiko her i eps. 2, hvilket skuffede mig lidt. Jeg havde håbet, at vi ville få mere af vide om hende her i denne sæson. Episoden i sig selv var dog god, og det var en sød - omend også trist - historie. Sådan er det jo ofte med Natsume-serien. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at vi endnu en gang mindes om, at yokai og mennesker har forskellige livlængder.
Eps. 3-4 er en sammenhængende historie, hvor der er gensyn med eksorcisterne Natori og Matoba. Med Matobas indtog følger også en mere dyster tone. Da jeg så eps. 3, troede jeg, at der ville udvikle sig et plot, som skulle vare længere tid, men det blev heldigvis afsluttet i eps. 4. Jeg skriver "heldigvis", fordi jeg er mere til den lyse og godhjertede side af Natsume.


Genrer: action, drama, fantasy
Her i eps. 2 er det mere Izetta, der er i fokus. Vi får demonstreret hendes evner, og hendes hengivenhed til Finé slås fast med syvtommersøm. Det er lige på kanten til at være for meget, fordi jeg stadig føler, at vi kun kender overfladisk til deres forhold. Det er klart, at Finé vil kæmpe for at befri sit land, og det er det serien vil handle om. I hvilket tempo og hvordan det lige vil foregå, ved jeg dog ikke endnu, men mon ikke Izetta kommer til at spille en rolle. Jeg fandt ikke eps. 2 lige så fængende som eps. 1, og jeg har derfor sænket mine forventninger til serien lidt. Eps. 3 bringer Izetta i spil i krigen, hvilket også var at forvente ud fra OP'en. I eps. 3 bliver vi introduceret til en ung soldat, som jeg gætter på, kommer til at spille en større rolle. Andre karakterer er også begyndt at titte frem på begge sider af fronterne.


Genrer: fantasy, slice of life
Slice of life healing anime med nuttet tanuki (og mand der skal finde sin vej i livet?). Det opsummerer faktisk ret godt Poco's Udon World. Eps. 2 er meget lig eps. 1 i stemning og stil. Preview'et til eps. 3 lægger også op til, at det bliver en stille og rolig serie. Jeg vil derfor vurdere, at man sagtens kan bedømme om Poco's Udon World er noget for en ved bare at se eps. 1. Jeg forventer mig i hvert fald ikke de store ændringer.


Yuri!!! On ICE eps. 2-3
Genrer: sport, comedy,
Eps. 2 spiller mere på humor, hvilket klæder både serien og karaktererne. Eps. 2-3 er et opgør på isen mellem de to Yuri’er. De skal hver skøjte til et stykke musik, som egentlig ikke ligger til deres stil. Det er en rigtig god udfordring til dem begge to, og det er interessant at se, hvordan de griber det an. Samtidig er det et tegn på, at vi kan forvente os en masse personudvikling i serien - nok primært mht. de to Yuri’er, men det er også tilstrækkeligt indtil videre. Billedsiden holder niveau fra den flotte eps. 1. Der er mange sjove og interessante karakterer, og ud fra ED’en at dømme er der stadig en del, vi ikke har mødt endnu. Jeg glæder mig til hver eneste episode, og ser frem til at se, hvordan det går videre. Det er en fornøjelse at se Yuri!!! On Ice.


Min Top 8
1. Haikyu!! 3
2. Yuri!!! On ICE
3. Natsume Yujin-cho 5
4. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans 2nd Season
5. Izetta: The Last Witch
5. Poco's Udon World
7. Magical Girl Raising Project
8. ALL OUT!!

Hvis ikke jeg allerede havde opbygget et forhold til Haikyu!!, kunne Yuri!!! On Ice sikkert godt være gået hen og løbet med 1. pladsen. Den fortsætter bare med at overraske positivt og underholde. Så de to ligger ekstremt tæt i toppen. Derefter er der et godt stykke ned til Natsume på 3. pladsen, og så kommer de ellers jævnt fordelt efter hinanden. Jeg har dog valgt at lade Izetta: The Last Witch og Poco's Udon World dele 5. pladsen, da Poco's gør alt det, sådan en serie skal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar