torsdag den 18. oktober 2018

KōyōCon indefra: Bonita El Sadek

22 dage til KōyōCon.
Her i optaktsinterview nr. 2 kan I møde Bonita El Sadek på 23 år. Sidste år var Bonita en af de to værter til cosplayshowet, men i år er ansvaret forstørret. Bonita er nemlig både medarrangør, cosplayleder og nu vært for både cosplayshowet og catwalk med craftmanship. Bonita cosplayer også selv og har gjort det i 9 år.



Hvordan blev du vært for cosplayshowet sidste år?
Min veninde, Yao, som var vært og cosplayleder sidste år, havde brug for en medvært og spurgte mig, om jeg ikke godt kunne tænke mig at hjælpe hende med den tjans. Jeg syntes, at det lød virkelig sjovt og spændende og sprang til med det samme for at hjælpe. Den gode oplevelse jeg havde som vært til Kōyō 2017 var med til at booste min lyst til at prøve at blive leder for cosplayteamet samt vært i år.


Hvorfor valgte du at blive medarrangør og cosplayleder?
Fordi jeg var vært sidste år, kunne jeg også godt tænke mig at være en større del af Kōyō. Det har været en super god oplevelse indtil videre med planlægning etc. Jeg er super glad for at kunne hjælpe til og gøre mit, for at deltagere får en god oplevelse.


Hvordan tror du, det bliver at være vært for craftmanship i forhold til cosplayshowet?
Jeg tror, det bliver mere nede på jorden som vært til catwalk med craftmanship end cosplayshowet. Der er nemlig ikke et lige så stort pres, som ved cosplayshowet.


Fortæl om dine opgaver som medarrangør og cosplayleder.
Som medarrangør og cosplayleder er man generelt med til at forme, hvordan årets con kommer til at være. Sammen med mine andre medarrangører snakker vi under møder (både fysiske og online), hvor vi har vurderet hvilke aspekter af connen, vi synes har fungeret godt, og hvilke vi synes, skal ændres for at give vores con-deltagere en endnu bedre oplevelse. Derefter udarbejdes ændringerne hos de forskellige ledere ved hvert enkelt team.

Som en af de to cosplayleder er min hovedopgaver før connen finder sted som følger:
- at holde styr på tilmeldingerne til cosplayshowet og cosplay catwalk med craftmanship, 
- sikre mig at deltagerne følger reglerne, hvilket indebærer, at jeg og min medcosplayleder bl.a. skal læse deres manus igennem og lytte til deres lydfil samt uddele vigtig information til deltagerne, der har tilmeldt sig de to shows. 
Derudover så sørger jeg og min medcosplayleder for, at al materiale vi får, som skal bruges under cosplayshowet, videresendes til tech team, så de har alle de nødvendige informationer og filer, der skal bruges til cosplayshowet. 

Under selve connen kommer min opgave til at indebære at stå for velkomsten til connen og briefingen om fredagen. Primært indebærer opgaven at sørge for, at alle deltagerne møder op til brefing om fredagen, så de ved, hvad der kommer til at foregå under cosplayshowet og/eller cosplaycatwalk med craftmanship.
Om lørdagen er opgaven at sikre sig, at alle kommer til deres lydprøver og sørge for, at deltagerne har det godt under deres prøver, og at de møde op før showet starter. 
Under cosplayshowet kommer min opgave bl.a. til at være at stå for åbningsshowet samt at være vært. 
Søndag skal jeg sikre mig at craftmanship-deltagerne kommer ind til deres pre-judging og møder op til tiden, inden catwalken med craftmanship starter.


Hvor mange timer bruger du på KōyōCon om ugen?
Det har været meget forskelligt, alt efter om jeg kun har skulle besvare nogle mails, kigget igennem tilmeldinger, har skulle til et arrangørmøde eller øvet på åbningsshowet til cosplayshowet. Nogle uger vil jeg gætte på, at jeg har brugt 8-14 timer og andre uger har det været 3-5 timer.


Hvad er det bedste ved at være medarrangør og cosplayleder?
For mig er det virkelig fedt at se det hele fra en anden vinkel. Jeg har været cosplayer siden 2009, og det er først inden for det sidste år, at jeg er begyndt at hjælpe til til conner. Jeg synes, at det er en virkelig fed oplevelse at få lov til at være med til at arrangere connen og bidrage til at give andre en fed oplevelse. 

Som cosplayleder er det spændende, at man kan få lov til at se på de forskellige deltageres kreative act manuskripter og drejebøger og at se deltagernes lydprøver. 

Derudover er det virkelig sjovt og hyggeligt at snakke med deltagere, medarrangører og frivillige under prøverne og backstage før showet.


Hvilke kategorier er der til cosplayshowet og craftmanship, og hvad kan man vinde?
Kategorierne til henholdsvis cosplayshowet og cosplaycatwalk med craftmanship er følgende:

Cosplayshow:
Bedste act
Bedste solo
Bedste grin
Publikums favorit
Bedste gruppe 

Craftmanship:
Best craft
Best Look-A-Like
Best wig
Best Make-up
Best prop

Vinderne af hver kategori får nogle flotte Kōyō-statuetter.


Hvordan har I valgt de forskellige kategorier til cosplayshowet og craftmanship, og hvorfor blev det lige dem?
Vi har set på kategorierne for cosplayshowet sidste år og rettet det til sådan, at der ikke er kategorier, der mindede om hinanden men stadig nok kategorier til at acts - uanset genren - har mulighed for at vinde noget.
Ved kategorierne til catwalk med craftmanship har vi sørget for at have kategorier, der både fokuserer på craft, og kategorier der fokusere mere på catwalk for igen at sikre os, at uanset om man har tilmeldt sig catwalken eller craftmanship, så har deltagerne en chance for at vinde.


Hvordan har I fundet årets tre dommere?
Dommerne i år har vores VIP-team stået for. De har snakket med os på cosplayteamet omkring mulige kandidater til dommerpositionen, men i sidste ende er det VIP, der har fundet og kontaktet vores tre dejlige dommere.


Hvad ser du selv mest frem til ved årets con?
Jeg ser virkelig frem til cosplayshowet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar