søndag den 28. oktober 2018

Til KōyōCon for første gang som gopher

12 dage til KōyōCon.

Vi har allerede mødt nogle af hovedkræfterne bag, men en con har også brug for gophere - altså ganske almindelige frivillige, som hjælper med praktiske opgaver under opstilling, i løbet af connen og oprydning.
En af dem er Diana på 21 år fra Odense. Det bliver hendes første gang som gopher til KōyōCon, men hun har stiftet bekendtskab med gophertjansen hos J-Popcon.
Diana er total Potterhead, helt vild med alt Disney og selvfølgelig også anime og cosplay. Diana sprang sådan rigtig ud som cosplayer i 2016, da hun kom i HF-klasse med to andre cosplayere. Diana har da også klargjort to cosplays til KōyōCon: en ung version af Sibyll Trelawney fra Harry Potter og Coraline.



Hvordan hørte du om KōyōCon?
Jeg hørte om det første gang gennem en veninde.


Har du deltaget til connen før?
Nej, det er første gang jeg deltager ved koyocon


Hvorfor har du valgt at melde dig som gopher? Hvor meget betyder goderne ved at være gopher for dig?
Jeg vælger at være gopher først og fremmest, fordi det giver en god følelse i maven at være med til at gøre det til en god oplevelse for alle andre, samtidig er det sociale i det helt fantastisk.
Goderne har ikke den store betydning for mig. Selvfølgelig skal frivillige have gratis indgang og adgang til gratis vand.
Selvfølgelig værdsætter jeg, det der bliver gjort for de frivillige, og jeg synes, det er fantastisk, at der er mulighed for det.


Kender du nogen af de andre frivillige?
Nej, jeg kender ikke andre, der skal være frivillige, men jeg har et par venner, der skal derover som almindelige deltagere.


Hvordan tror du det bliver at være gopher til KōyōCon i forhold til J-Popcon?
J-Popcon er jo noget større. Derfor regner jeg med, at det bliver en mere intim oplevelse at være til Kōyō. Om det så er godt eller skidt, kan jeg først svare på bagefter, hvor jeg kan sammenligne.


Hvordan ser dit vagtskema ud, og har du haft mulighed for at få indflydelse på det?
Jeg har ikke fået mit vagtskema endnu, men jeg har ønsket at få fri på nogle bestemte tidspunkter, og de søde planlæggere har svaret tilbage, at de vil gøre, hvad de kan for at opfylde mine ønsker.


KōyōCon har listet de gængse gopheropgaver på deres hjemmeside. Er der nogen, du er mere begejstret for end andre, og som du håber kommer til at fylde mest for dit vedkommende?
Jeg har sagt til arrangørene, at jeg ønsker at være der, hvor der vil være mest brug for mig.
Det giver både andre gophere større mulighed for at arbejde med de områder, de gerne vil, og forhåbentligt bliver det også en smule nemmere for planlæggerne at få tingene til at hænge sammen.


Er der nogen specifikke events, du håber på at blive sat på som hjælper?
Der er heller ikke specifikke events, hvor jeg gerne vil hjælpe til. Jeg vil ikke begrænse mig selv til det, jeg kender, når jeg har muligheden for ar opleve noget nyt.


Kunne du tænke dig at blive mere involveret i KōyōCon på et senere tidspunkt, altså som arrangør?
Jeg udelukker ikke muligheden, men som tingene står nu, føler jeg ikke, jeg har tid til at give det ekstra, som det ville kræve.


Hvordan er dine forventninger til KōyōCon 2018?
Jeg vælger ikke at sætte forventninger på forhånd. På den måde kan jeg sikre at gøre det til en god oplevelse. Men jeg er da sikker på, at det bliver en god weekend.


Hvad ser du mest frem til og hvorfor?
Jeg er jo et kæmpe Potterhead og bruger meget tid hver eneste dag på at undersøge teorier, læse fanfiction og kigge på Potter relaterede cosplays, så jeg glæder mig naturligvis meget til Harry Potter quizzen.
Dog ser jeg mest frem til at se alle de fantastiske cosplays folk kommer i .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar