søndag den 15. maj 2011

Det danske animemiljø får ny community site.

Det danske animemiljø har fået et nyt online samlingssted i form af siden Animanga.dk. Siden blev lanceret under Sakura festivallen sidste weekend, og der er allerede rigtig meget aktivitet på siden. Modsat tidligere initiativer til en samlet fanside, er denne side ikke bygget om omkring at staffet skal køre siden. Aktiviteten skal hovedsaligt komme fra brugerne. De kan tilføje ting til wikien, putte arrangementer i kalenderen, indsende nyheder og skrive på forummet. Pt. er der 97 brugere, og de er godt i gang med det hele. Animanga har også forskellige tutorials til at hjælpe sine brugere, dog har jeg endnu ikke fundet ud af, hvordan uploading af billeder til galleriet foregår. Jeg tror, at det er en rigtig god ide, at det er brugerne som skal køre siden. Det mindsker chancen for at staffet brænder ud ligesom det virkede til at ske på DKneko og det tidligere J-News. Dels er det også en fordel, at sidens fokus ikke er nyheder, for det er altså begrænset, hvor mange der er i miljøet og meget forskelligt, hvad folk finder relevant.

Folkene bag siden er generelt ret ukendte i miljøet. Hovedinitiativtagerne startede som brugere på Animefans' forum for et par måneder siden og fik så lyst til at lave deres egen mere frie og brugergenererede side. Det er fedt at se så meget entusiasme blandt nye i miljøet. Jeg tror, at det er det første som næsten alle i staffet er involveret i. Vi kan fint bruge nye kræfter og ideer i miljøet. Jeg er spændt på at se, om aktiviteten og tilstrømningen af nye medlemmer fortsætter.

DKneko har også valgt at lukke ned for at bakke op om den nye side, nu der også var en meget begrænset mængde af aktivitet på forummet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar