tirsdag den 19. januar 2016

#digidestined Saikai

Som en af dem, der er vokset op med Digimon (primært sæson 1-2), ventede jeg meget spændt på den nye Digimon tri. Først forlød det, at Toei ville lave en serie. Det blev så sidenhen til en filmserie. Der kommer seks film i alt, og den første film Saikai udkom så i slutningen af 2015. 


Det var dog først her i januar, at jeg fik den set. Crunchyroll har delt Saikai op i fire episoder på ca. 24 minutter, og det synes jeg godt, man kan mærke. Det er dog også meget tydeligt, at Saikai er den første film i en række. Den samler de otte oprindelige digidestined og introducerer en ny pige og hendes digimon. Vi ser kun Davis, Yolei og Cody et splitsekund. 
Nå ja, det er også noget jeg skal vænne mig til. Nu hvor jeg ser Digimon på japansk, hedder børnene jo noget andet end de gjorde dengang på RTL2. Så Matt er f.eks. Yamato. Det var også ekstremt underligt, at både børn og digimon nu har andre stemmer. Jeg fandt især Agumons japanske stemme mærkelig og synes slet ikke den passer til ham. 

Stilen i Digimon tri. er også markant anderledes end i de gamle serier. Mit gæt er, at det er et forsøg på at modernisere character designet og få filmserien til at appellerer til nye seere også (selvom den skulle være lavet til os gamle fans). 

Saikai foregår nogle år efter Digimon Adventures 02 (altså inden vi springer frem til, at de er voksne). Når man tænker på, hvordan karaktererne var dengang, virker især Taichis opførsel i Saikai meget mærkværdig. Det er som om, at Taichi og Yamato fra Digimon Adventures har byttet roller. 


Det giver mening, at Yamato har udviklet sig til at være selvsikker og resolut, men det er totalt udenfor karakter for Taichi at reagere så bange og ubeslutsomt - i hvert fald når vi ikke får en ordentlig forklaring. Det er jo på ingen måde første gang, at der er mennesker, der kommer til skade og bliver hvirvlet i digimonenes kampe. Det skete også dengang. da Myotismon kom til vores verden. 

Alligevel er jeg langt mere positivt stemt overfor Digimon tri., end jeg var, da jeg begyndte på Sailor Moon Crystal. Så jeg glæder mig til og er fortsæt spændt på de næste film. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar