torsdag den 22. september 2016

Der er ikke meget comic over Comic con Copenhagen

I weekenden slår Bella Center Copenhagen dørene op til Comic Con Copenhagen for første gang. Lige som mange andre tænkte jeg "YES!", da jeg hørte det. Personligt valgte jeg dog efterfølgende at slå koldt vand i blodet og se tiden, før jeg stormede ud og købte billet. Det samme gjaldt dog ikke Sidsel og Rasmus, som I kan læse et interview med i dette blogindlæg. De var blandt nogle af dem, der købte billetter, inden der egentlig var offentliggjort noget mere håndgribeligt om indhold, program og gæster. 



Hvad tænkte I, da I fandt ud af ”at Comic Con kom til Kbh.”?

Til at starte med var der ikke særlig meget information, om hvad der ville være på connen, men det lød til at det ville adskilles sig fra de andre conner i Danmark såsom J-Popcon og Genki i forhold til at deres fokus ville være bredere. 
I deres FAQ under Hvem er vi? skriver de således: “Eventen i København er samtidig den eneste danske event, som formår at bringe så forskellige popkultur-elementer sammen under ét som gaming, film, tegneserier, cosplay, TV-produktioner, gadgets, tøj og legetøj.”
Men vi synes ikke rigtig de har fundet en gylden mellemvej i forhold til at få det til fylde ca. det samme. Der er for eksempel ikke nogen gæster indenfor tegneserieområdet.



Hvorfor har I valgt at tage til Comic Con Copenhagen?

Vi valgte at tage afsted, inden vi havde set hele programmet/gæsterne, hvilket vi fortryder, men nu er billetterne jo købt. 

Rasmus: Jeg besluttede mig hurtigt for at tage med, da udvalget af conner i Danmark nærmest udelukkende består af animeconner, hvilket gennem årene er blevet ensformigt, og siden comics er noget jeg går meget op i, virkede det som en no-brainer. 
Nu viser det sig så, at comics stort set ikke er repræsenteret. Så jeg ville nok ikke vælge det, hvis jeg havde kendt til programmet og gæsterne på forhånd.


Hvordan er jeres forventninger til Comic Con Copenhagen?
Ærlig talt, efter vi kom tættere på datoen og så programmet/gæsterne, talte vi om ikke at tage afsted, men vi havde bestilt hotel og transport, og billetterne til connen kan ikke refunderes. Vi ærgrer os derfor over, at vi købte billet i god tid i stedet for at vente på, at der kom noget mere information om connen. Så lige pt. er forventningerne ret lave, men der er nogle forskellige stande, vi vil se på. 


Hvad synes I om programmet, gæsterne og standholderne?
Sidsel: Jeg er meget skuffet over de gæster, der kommer. Der er ikke en eneste gæst, der har med tegneserier at gøre, hvilket ikke ligefrem skulle være et problem af få fat på i Europa. Der kommer gæster fra film/tv og cosplayere, så de burde have kunnet finde en eller flere inden for tegneserier. 

Rasmus: Jeg er træt af manglen på noget som helst tegneserierelateret. Connen har en “comic village”, der, så vidt jeg forstår, bliver brugt af andre MCM Comic Cons i udlandet som stedet hvor man kan møde tegnere, forfattere og andre fra industrien. Her til Comic con Copenhagen er det bare en glorificeret Artist Alley. 

I forhold til standholderne er der en del vi gerne vil rundt og se for eksempel Fahrenheit, Blizzard, Nintendo og Square Enix, men vi undrer os ret meget over hvorfor Unicef Danmark har en stand, så det skal opklares i weekenden. 


Hvad ser I mest frem til?
I programmet har vi markeret 3 ting der kunne være interessante: 
  1. Comics are for everyone, with House of Heroes 
  2. Back to the Future: Adventres in a DeLorean Time Machine, og
  3. Øystein Runde: Graphic novels from the darkest pits of Norway. 
Men ellers at gå rundt og se på de forskellige stande der vil være der. 

Sidsel: Lige pt. glæder jeg mig faktisk mest til at skulle på Nationalmuseet om fredagen. Nogle events kunne desuden godt have lidt mere information omkring, hvad de går ud på. På deres program er det noget med Game over for The Geeks?, men der står ikke hvem der afholder det, eller hvor teksten til eventet kommer fra. 

Rasmus: Jeg ser mest frem til at tigge om promotions ved Blizzard og Nintendo, og ellers at spise kage, der er ikke mange events som siger mig særlig meget


Hvad synes I om priserne?
Vi gav 359,- pr. person for billetterne til connen. Dertil kommer hotel, transport og mad for weekenden. I forhold til programmet/gæsterne der er annonceret er det en alt for dyr billetpris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar