søndag den 9. juli 2017

Fantastisk sammenhold blandt de frivillige og skønt fællesskab til Genki

Så er jeg hjemme fra sommerhus igen og klar til at fortsætte optakten til Genki her på bloggen. Jeg havde dog allerede gang i et par ting, inden jeg tog af sted, og her kommer et af dem.

I denne omgang har jeg været i kontakt med Anne-Sophie Olsen - tidligere frivillig for Genki. Hun deltog til Genki for første gang i 2012 og var frivillig på eventholdet i 2014-2016. Anne-Sophie Olsen er 24 år gammel og bor i Søborg. 


Hvordan opdagede du Genki, og hvorfor valgte du at tage med første gang?
Efter min første oplevelse til J-Popcon i 2010 var jeg interesseret i at prøve andre conner af samme størrelse. Jeg havde nogle venner, der også skulle til Genki i 2012, og jeg tog med dem af sted.


Hvor stor en betydning har afstanden til connen for dig?
Ingen betydning overhovedet. Det er rart, at jeg er tættere på nu, siden jeg flyttede til Sjælland for et halvt års tid siden. Men jeg var også taget til Genki, hvis det var i Skagen.


Hvordan synes du, at Genki har udviklet sig, siden du deltog for første gang i 2012?
Det har holdt sin standard ret godt. Dealer hallen er ikke blevet større, men der er kommet mange flere boder siden min første gang, jeg var der. Ud over det har de også skiftet lokation til Farum, hvor jeg selv synes, at conområdet er meget bedre. Især delen hvor de har udendørs ting og madboder.


Hvordan og hvorfor blev du frivillig - og hvorfor blev det lige på eventholdet?
Jeg blev en del af eventholdet via min ex. Han spurgte, om jeg ville prøve at være med, og siden jeg selv godt kan lide at holde ting, som eventholdet står for, så takkede jeg ja. Ud over det fantastiske sammenhold man får med de andre frivillige, får man også gode sovemuligheder, mulighed for at få aften/morgenmad og selvfølgelig gratis adgang til connen.


Hvordan var det at være en del af eventholdet?
Det er et skønt hold at være på. Det er altid lidt hektisk på alle holdene, så det gælder om at holde hovedet koldt, når ting bliver forsinkede eller ting går galt. Ud over det er det et rigtigt godt hold, hvis man gerne vil have nye venner, da man altid mindst er to personer om at holde et event. 


Var du også selv med til at udvikle events på eventholdet, eller fik du blot tildelt nogle, som du skulle afholde?
Jeg var for det meste tildelt dem, da jeg ikke var eventleder men arrangør under en leder. Jeg skulle selv stå for dem med de redskaber Genki havde i forvejen.


Hvorfor er du ikke frivillig længere?
Jeg regner skam med at blive frivillig igen næste år. Grunden til at jeg ikke er det i år, er fordi jeg deltager i cosplayshowet, og derfor skal næsten hele lørdagen sættes af til generalprøve og showet selv. Og eventholdet holder de fleste af deres events om lørdagen. Derfor ville mine timers arbejde ikke passe, hvis jeg også ville have søvn om natten.


Hvor mange timers eventarbejde ligger der da i løbet af en con - og især lørdag?
Det er ikke altid specifikt, at man arbejder mest om lørdagen. Det er bare der, der er flest events. De fleste arbejdstimer går på at stå for Mafia spillene, da det varer mange timer ud på natten.
I år er det vist imellem 10 og 14 timer, man arbejder​ i gennemsnit. Plus, minus... med stort plus til teamleaders.


Vil du afsløre hvem du skal cosplaye som i cosplayshowet? Hvis ja, hvorfor har du valgt den karakter?
Jeg vil nu ikke afsløre, hvad jeg vil cosplaye i showet nej. Men jeg blev inspireret meget af et cover af et musiknummer, jeg altid har været helt vild med, der blev uploadet på YouTube.


Skal du optræde alene?
Nej, jeg skal ikke optræde alene. Jeg har min veninde Elisabeth ved min side.


Hvad er dine forventninger til dette års Genki? Er der noget du ser særligt frem til?
Cosplayshowet er altid det, jeg ser allermest frem til. Det og craftmanship konkurrencen. Men jeg har, netop fordi jeg er almindelig deltager i år, tænkt mig at deltage i flere events, paneler og vandre mere rundt på connen med mine venner.


Hvad synes du om det foreløbige program?
Jeg synes, det er et fair program. Det er lidt tyndt, især om søndagen, men jeg er helt vild med, at frivillige paneler og photo shoots også er med i programmet.


Er der allerede på nuværende tidspunkt nogle specifikke events, du gerne vil deltage i?
Jeg vil altid gerne opleve i diverse paneler og konkurrencer, som Genki står for.


Hvad synes du om de annoncerede gæster, og har gæsterne nogen betydning for dig?
Normalt har dommerne eller gæsterne betydning for mig, hvis jeg kender dem. Men jeg har desværre ingen viden om dem der deltager i år.


Hvad synes du om Farum Arena som ramme for connen?
Jeg synes personligt, det er en fantastisk lokation. Sovehallerne er forholdvis tæt på. Arrangørerne/de frivillige har deres egen bygning, og resten af connen har god plads til events og shows. 


Hvad synes du om priserne for at deltage?
Jeg synes, prisen er fin for en hel weekend. Det er normalpris for, hvad sådan et arrangement koster i den størrelse. Jeg synes, faktisk det er billigt i forhold til, hvad man får.


Hvad synes du, er det bedste ved Genki?
Det bedste ved Genki. Det er nok, at jeg kan dyrke min interesse med så mange andre individer. Så mange forskellige personer der har samme hobby og/eller passion for den samme ting er fantastisk. Det er sådan et skønt fællesskab, der kommer ud af en så skæv interesse.
Det og så er dealer hallen altid et slaraffenland, hvor jeg bruger alt for mange penge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar