tirsdag den 11. juli 2017

For Louise er Genki cosplay og venner

17 dage til Genki. Nedtællingen og optakten fortsætter med et interview med Louise Nielsen på 21 år, som bor lidt uden for Roskilde. Louise skal deltage til Genki for 5. gang i år. Hendes store passion er cosplay. Hun tager da også til Genki for netop at vise sine cosplay frem og hænge ud med vennerne. Louises cosplaynavn er Loui-Chan Cosplay, og I finder hendes Facebookside her.


Hvordan kom du i gang med at cosplaye? 
Jeg havde en veninde som læste manga og cosplayede lidt, som sagde, jeg skulle prøve at tage med til J-Popcon tilbage i 2013. Så jeg købte et cosplay (Deidara fra Naruto Shippuden) og tog afsted.


Hvad går du mest op med hensyn til cosplay? 
Jeg går mest op i, at mit cosplay ser flot ud, og at jeg ligner karakteren så meget som muligt. Men jeg går også meget op i, at jeg skal have det sjovt og være tilpas i mit cosplay. 


Køber du dine kostumer, eller laver du dem selv?
Primært køber jeg dem, men jeg arbejder meget på at kunne lave dem selv, og jeg laver mange små ting og lidt props selv.


Hvordan vælger du, hvem du vil cosplaye? 
Jeg har ikke som sådan nogen metode, jeg ser en karakter fra en film, serie eller anime, og så får jeg bare den følelse, at det kunne være rigtig fedt at cosplaye denne her karakter. 


Hvordan hørte du om Genki, og hvorfor valgte du at tage af sted første gang? 
Jeg hørte om Genki, da jeg var til en mindre convention (som desværre er lukket), og så blev jeg rigtig nysgerrig, omkring hvordan det var, og tog af sted. 


Hvad får dig til at vende tilbage til Genki år efter år? 
Jeg kommer igen og igen, fordi det er en super hyggelig con. Selvom den er stor, er den alligevel mere intim og mere samlet, i forhold til f.eks. J-Popcon. 


Du har også deltaget til J-Popcon, Geekcore, Comic Con, Copenhagen Comics, Haru-con og Copenhagen Games. Hvordan synes du, at Genki er i forhold til dem? 
Jeg synes som sagt, at Genki er mere samlet og intimt, som gør, at det bliver hyggeligere og mere trygt at komme der, på trods af at der kommer mange mennesker.


Kan du uddybe, hvad du mener med, at Genki er mere samlet og intimt? Er det fordi connens aktiviteter er samlet i og foran en bygning?
Det er nok i form af, at det er samlet i en bygning, og man skal ikke op af flere trapper og ned af lange gange. Fordi det er mere samlet finder man også hurtigere sine venner, så det bliver hyggeligere.


Er der forskel på at være cosplayer til Genki, hvor cosplay fylder meget, og arrangementer hvor cosplay ikke er så stort som f.eks. til Copenhagen Comics og Copenhagen Games? 
Ja, stor forskel. Når der er mange i cosplay, bliver man mere tryg, og man kan mere være sig selv. Modsat til Copenhagen Comics og Copenhagen Games, kan man godt føle sig lidt udenfor, og man er ikke så afslappet, som man er til Genki. 


Føler du, at der bliver set skævt til cosplayere til Copenhagen Comics og Copenhagen Games?
Ja, man kan godt lidt føle, at folk synes, man er mærkelig osv, fordi ”almindelige mennesker” ikke forstår, hvorfor vi cosplayer, og hvad cosplay egentligt er.


Hvis du skulle rangere de conner, du har været med til, hvordan ville det så se ud?
1. Genki
2. J-Popcon
3. Copenhagen Comics
4. Comic Con
5. Geekcore
6. Haru-Con
7. Copenhagen Games
Jeg har valgt denne her rækkefølge, fordi jeg bedømmer meget ud fra størrelsen af connen, hvor mange der kommer i cosplay, og hvor mange af mine venner der kommer med. Jo større connen er, jo flere aktiviteter og kendte cosplayere kan de ”tilbyde”, hvilket også gør, at det er mere attraktivt for folk, specielt cosplayere, at tage med.


Hvordan er dine forventninger til Genki 2017? Hvad ser du mest frem til? 
Jeg forventer, at det bliver en god con, uden for mange forsinkelser, med gode og spændende aktiviteter. 
Jeg ser meget frem til at vise mine cosplays frem og at se andres cosplays. Og til at holde mine meet-up’s for Black Butler og Attack On Titan fans og cosplayere.

Hvem skal du cosplaye til dette års Genki?
Jeg skal cosplaye fire karakterer i år, og jeg har partnere til alle sammen. 

Fredag: Alois Trancy – Black Butler
(med en Ciel (Kristina Petersen) som partner).

Lørdag 1: Historia Reiss – Attack On Titan
(med en Ymir (Ivy Lind) som partner).

Lørdag 2: Nick Wilde – Zootopia
(med en Judy Hopps (Linnea Toftegaard), dog kun til photoshoot).

Søndag: Undertaker – Black Butler
(med en Grell (Julie Rafn) som partner).


Kunne du finde på at deltage til Genki uden at cosplaye?
Nej, det tror jeg ikke. Hvis jeg evt. skal noget ”almindeligt” bag efter, ville jeg tage et casual cosplay på, som godt kunne gå for almindeligt tøj.


Hvilke titler tror du, at vi vil se flest cosplays fra til Genki i år?
Jeg tror, der kommer mange fra anime som Attack on Titan, Yuri!!! on Ice, Black Butler og Love Live. Ellers tror jeg der kommer mange fra filmen Suicide Squad og spillet Overwatch.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar