tirsdag den 3. oktober 2017

Eventrapport: Viborg Animation Festival

I sidste uge løb Viborg Animation Festival - forkortet VAF - af stablen. Ugen igennem var der forskellige arrangementer og udstillinger både rettet imod fagfolk inden for animation og dertil knyttede områder samt hr. og fru Danmark og deres børn. Morten og jeg drog af sted om lørdagen, da det var den dag, der passede bedst med vores arbejdstider og de ting, vi gerne ville opleve.


Som noget nyt havde filmfestivalsdelen bredt sig uden for Viborg - og ud over selve festivalugen. Der blev således vist gratis animationsfilm i både Herning, Struer, Århus, Randers og Ry. Den populære Your Name kørte i alle fem byer. Derudover kunne Øst for Paradis i Århus også byde inden for i mørket til japanske kortfilm, imens Apollon Struer også viste Minder fra i går lavet af Studio Ghibli. 
Fotorama i Viborg var spækket med film både til børn men også unge og voksne. Der var japanske klassikere heriblandt Akira, Princess Mononoke og Min nabo Totoro, samt ret nye film så som In This Corner of the World og Blame!. 

Fotorama lagde dog også sal til andet end almindelige animationsfilm. I sal nr. 5 kunne man opleve Solar Walk. Screenshottet herunder er taget fra festivalens program.


Det kostede 150 kr. at komme ind og se Solar Walk. Der var ingen forudbestilte pladser, men Morten og jeg fik os et par gode nærmest midt i. Solar Walk spillede både fredag og lørdag - begge dage var udsolgte. Jeg vurderer, at det mest var folk på 25-50, der så forestillingen om lørdagen, men der var da også et par teenagere og børn imellem. 

Jazzorkestret og de to vokalister havde plads på gulvet foran lærredet. Bassen stak lidt op, men jeg følte ikke, at det var til gene. På lærredet tonede animationen frem. Filmen indeholdt hverken lydeffekter eller tale. Alt lyd var live i form af musik og sang. 

Det var en meget surrealistisk og speciel film. Jeg havde forventet en smule mere sammenhæng og måske noget mere historie, hvor vi rejste fra A til B. Det var dog en rigtig flot film med flydende animation. 

Musikken kørte meget i de samme toner, hvor mange passager også blev gentaget flere gange. Her kunne jeg godt have brugt lidt mere variation. Især fordi filmen netop viste så mange forskellige ting.

Samlet set vil jeg dog stadig sige, at det var pengene værd, fordi det var så anderledes en oplevelse. 


Efter Solar Walk krydsede vi vejen og gik de 50 meter over til Kasernehallen, hvor Immersion - Game Expo foregik. Da jeg trådte ind i hallen, blev jeg en smule skuffet. Jeg havde forventet, at der ville være meget mere gang i den. Vi nåede igennem det hele på 30-40 min. Dette betød dog også, at vi ikke gad vente på, at cosplayshowet skulle starte, så det gik vi glip af. 


Vi søgte i stedet ind mod Hjultorvet. Først fik vi noget at spise og så gik vi på Viborg Museum for at se manga- og animeudstillingen Kawaii & Epikku, som spredte sig over hele 3 etager. Det var en rigtig god udstilling, som viste mange forskellige stilarter - gamle såvel som nyere. 


Der var også en lille hyggelig biograf, hvor man kunne slænge sig i sækkestole og se animationsfilm. Vi så lidt af Princess Knight - dog på japansk og uden nogen form for undertekster - samt en anden film uden dialog. 

På øverste etage var der også udstillet figurer og lidt andet merchandise. 


Her var der også et kreativt område/bibliotek, hvor man kunne tegne på Buddha boards og læse manga. 


Der var ikke en fastsat pris for at komme ind og se udstillingen. Man kunne bare betale, det man selv ønskede via Mobilpay. Udstillingen får en varm anbefaling med herfra. Den kan man nemlig stadig nå at opleve til og med den 20. oktober. Så se at komme af sted, hvis du bor i området eller gider køre lidt for det.

Vi endte med at bruge flere timer på museet. Så da vi endelig kom ud, havde Expanded Animation udstillingen lukket. Altså måtte vi undvære den. På det tidspunkt var der stadig ca. tre timer til ViMAPP, og det var lang tid at vente, følte vi. Så vi valgte at vende snuden hjemad i regnvejret.

Alt i alt havde vi en god dag til Viborg Animation Festival, og jeg kunne da godt overveje at komme igen næste år. ^^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar