tirsdag den 24. april 2018

Til dansk con og i cosplay for første gang

3 dage til J-Popcon.

Her i mit sidste optaktsinterview kan I læse om Stella Frøstrup og hendes forventninger til connen.

Stella er 17 år og bor i Aabybro i Nordjylland. Til dagligt går hun i 2.g på teknisk gymnasium. Derudover har hun også job som ungarbejder.

I fritiden dyrker hun sine interesser, ser film og Youtube eller hører musik.
Videospil, anime og digital kunst er de interesser, der fylder mest i hendes hverdag.
Hun har dog et ambivalent forhold til videospil, som både kan være den bedste under-holdning, men også den værste. Hun spiller bl.a. Overwatch og League of Legends.

Stella begyndte at se anime fast i 2012. Hendes yndlingsserie er Terror in Resonance / Zankyou no Terror. Anime fungerer også som inspirationskilde for Stella, når hun tegner.

Stella skal deltage til J-Popcon for første gang i år. Det bliver også hendes første besøg til en dansk con.

Hvordan opdagede du J-Popcon?
Her sidste år i 2017 var jeg på studietur til Tyskland i Düsseldorf, hvor jeg var til spilmessen Gamescom 2017 i Køln. Gamescom er en af de største conner i verden, og det var noget af en mundfuld for mig, da det var min allerførste con. Der var virkelig mange mennesker, og det var stort. Meget stort! Gamescom 2017 er indtil videre den spilmesse, hvor de har slået deres egen rekord med over 330.000 besøgende. Trods ventetiden til de mange former for spil og konsoller man kunne prøve og hvor ondt i benene man fik af at gå så meget, så har det været en af de fedeste oplevelser for mig.
Siden de 2 dages besøg til Gamescom, har min interesse for at deltage i conner udviklet sig, så her for nogle måneder siden søgte jeg simpelthen efter alle fremtidige conner, der ville blive afholdt i Danmark, da jeg gerne vil ud og opleve noget mere. Og det var sådan jeg fandt J-Popcon, som i hvert fald er meget mere anime orienteret, hvilket jeg tænker vil passe bedre til min smag.
Så ja, efter den store mundfuld af et besøg til Gamescom så føler jeg selv, at jeg er klar til J-Popcon. Jeg har også noteret, hvad det er, man skal tage med, gøre og ikke gøre til conner. Så jeg sørger for, at jeg kommer forberedt!


Hvorfor har du valgt at deltage til J-Popcon i år?
Jeg interesserer mig ikke kun for anime, men også generelt den popkultur, som man har i Japan. Jeg vil gerne have et nærmere indblik i, hvad det er, man gør, udover bare at se anime og læse manga. Jeg ved nemlig, at der ligger meget mere i det, end bare den slags form for underholdning. 
Desuden er det altid dejligt at kunne omgive sig med folk, der har nogenlunde samme interesser, og jeg er altid klar på at møde nye mennesker. Derfor har jeg valgt at deltage til J-Popcon, og jeg glæder mig. 


Skal du deltage både fredag, lørdag og søndag?
Ja, jeg vil komme til at være der alle dage. Jeg har planer om at tage en lille pude, et tæppe og et liggeunderlag med, da jeg har købt billet til sovesalen. Jeg kommer jo langvejs fra og som en pige, der ikke endnu har fået SU, har jeg ikke budgettet til et hotelophold. 
Men det er ikke, fordi jeg kommer til at dø af at ligge en smule ubehageligt. Det eneste det kræver for mig at kunne sove er, at jeg er kørt død, så kan jeg sove alle steder. Jeg er bare glad for, at jeg har muligheden for at kunne ligge ned.


Hvordan er dine forventninger til J-Popcon 2018?
Fyldt med besøgende med samme interesse, forhåbentlig kommer jeg til at møde og lære nye mennesker at kende, lære noget nyt af de mange workshops og events på programmet. Stort set bare at jeg får en god oplevelse med tilbage til Jylland.


Hvad synes du om programmet? Er der events, du ser specielt frem til?
Jeg har sat ring om de ting på programmet, som jeg synes virker spændende. Der er ikke for mange, ikke for få, men det gør egentlig ikke noget, da det vil blive lettere for mig at nå de fleste af tingene. Delvis har jeg dog også planer om at tage tingene, som de kommer og så gå rundt og kigge lidt hvis det er, jeg ikke har noget at lave.
Karaoke og live dubbing lyder virkelig sjovt, og det kunne jeg virkelig godt tænke mig at være med til. Der er også nogle 18+ events, som jeg også gerne vil tjekke ud, men da der stadig er 2 måneder til, jeg fylder 18, er det desværre ikke muligt for mig. (;⌣_⌣)
K-pop dance workshop lyder virkelig spændende, og det betyder vel, at jeg også vil gøre et forsøg mht. K-pop random dance play senere på dag 2. Jeg bør nok ikke have mit cosplay på, når det er.


Hvem skal du cosplaye, og hvorfor har du valgt den karakter?
Jeg har valgt at cosplaye Kanna Kamui, som er den sødeste lille dragepige fra Kobayashi-san Chi no Maid Dragon, også bedre kendt som Miss Kobayashi’s Dragon maid.
Hun er en af de sødeste karakterer, jeg længe har stødt på. Man kan ikke lade være med at relatere til hendes veninde. Ved siden af at hun er meget cute og moe, så kan jeg også lide, at hun på samme tid kan være så direkte og kommanderende.
I det hele taget er hun min yndlingskarakter i serien og jeg er stensikker på, at hun også er det for mange andre. Jeg tænkte, det kunne være sjovt at se, om jeg vil være i stand til at kunne portrættere hende, især som mit første rigtige cosplay.
Det bliver min allerførste gang, hvor jeg cosplayer til en con, så jeg er meget nervøs. Det skal dog siges, at det er ikke et cosplay, som jeg selv har lavet. Da jeg fik cosplayet hjem, så var en af hendes kugler til håret desværre gået i stykker. Jeg overvejer, om jeg skal droppe kuglerne og flette håret (som egentlig ville blive nemmere at gå rundt med), eller om jeg bare skal nøjes med to i hver side, medmindre jeg finder et godt alternativ. Forhåbentlig kan man se, hvem jeg cosplayer uanset hvad. ^^
Udover det, så glæder jeg mig til at kunne vise mit cosplay frem og håbe på, at jeg får taget nogle billeder med/af andre folk, der cosplayer. Og hvis man ser mig, så er man altså mere end velkommen til at få et billede. :)


Hvad synes du om de inviterede gæster? Betyder de noget for dig? 
Da jeg ikke følger så meget med i den japanske popkultur og holder mig opdateret, er jeg desværre ked af at sige, at jeg ikke rigtigt kan udtale mig om det. Dog lyder det spændende, og jeg vil selvfølgelig tjekke dem ud for at se/høre, hvad det er, de laver. J-Popcon må jo have haft en grund til, at de netop har valgt at invitere dem, og det vil jeg ikke lade min chance gå spildt på.


Er der et område på connen, du ser særligt frem til at besøge? Hvor regner du med at tilbringe mest tid?
Forsamlingshuset og biografen. Måske er jeg lidt for vild med de grønne blokke, da jeg godt kan være lidt af et konkurrencemenneske, men jeg kommer selvfølgelig også til at tjekke de andre events ud. Jeg vil gerne helst være i stand til at kunne tjekke alle begivenhederne ud.


Hvad synes du om prisen for at deltage og for at bruge sovesalen?
Billetten til selve sovesalen synes jeg er en rimelig pris i forhold til, at det strækker sig over alle dagene til J-popcon. 
Dog vil jeg sige, at hvis der var én pris, som jeg ville brokke mig over (hvis jeg skulle), er det altså prisen for leje af et skab. Fordelen ved at leje et skab er jo, at man ikke skal vente i kø, og man kan komme til den døgnet rundt, men efter min mening virker skabet ret lille.
Jeg regner med at slæbe en kuffert med, da jeg både skal have tøj, cosplay, makeup og mine ting til overnatning med, og det nok ikke ville være det sikreste at lade dem ligge og flyde i sovesalen.
Men det er ikke, fordi det er det største problem, overhovedet. Jeg vil prøve at begrænse min baggage til et minimum for en sikkerheds skyld, og det vil jeg også anbefale til de mange andre, der kommer langvejs fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar