fredag den 2. november 2018

Til KōyōCon for første gang - både som dommer og deltager

1 uge til KōyōCon.

Her i det sidste optaktsinterview kan I blive lidt klogere på en af dommerne. Louise aka Chikara fortæller lidt om, hvordan hun blev dommer, forventningerne til opgaven og selve connen. Det er nemlig første gang, hun skal besøge KōyōCon.

Billedet er taget af Michael LaCour


Hvordan blev du dommer/gæst? 
Jeg blev kontaktet af KōyōCon for nogle måneder siden og sagde ja til at komme. Da jeg blev spurgt om at være gæst af arrangørerne for KōyōCon, spurgte jeg straks, hvad det indebar, og hvad de tilbød. Jeg har i den forbindelse fået lov at afholde to paneler: et korset panel for begyndere og et Cosplay etikette panel, som jeg afholder sammen med Zuum cosplay. Da jeg aldrig har været til KōyōCon før, var det en perfekt mulighed! 


Kender du de andre to dommere/gæster?
Jeg kender kun de to andre dommere af omtale! Begge har nogle helt fantastiske evner inden for hver deres felt, og jeg glæder mig sådan til at se deres kostumer tæt på, og se om jeg ikke kan lære en masse af dem. 


Hvordan tror du, det bliver at være dommer til KōyōCon?
Jeg tror, det bliver meget afslappet, da der ikke er nogen kvalifikationer på spil. Jeg håber, at folk går all in alligevel, og så håber jeg at se nogle nye ansigter under scenelyset. 


Ser du mest frem til cosplayshowet eller catwalk med craftmanship - set med dommerøjne?
Jeg ser personligt altid frem til begge dele. Mit hjerte banker for craftsmanship, og derfor vil det nok altid være det mest spændende for mig - specielt hvis niveauet er sky højt! Dog er jeg selv begyndt at optræde lidt mere og kender nu bedre til alt det arbejde, der ligger i at lave et show. Derfor har jeg den største respekt for alle, der stiller op i cosplayshows, og jeg glæder mig hver gang til at blive underholdt med grin og gråd af dem på scenen. 


Har I fået nogen guidelines for, hvad I sådan mere præcist skal bedømme ud fra i de forskellige kategorier til cosplayshowet og craftmanship?
Vi har endnu ikke fået nogen guidelines eller kategorier. Hvad jeg ved om showet, er det, der er offentliggjort på hjemmesiden, men jeg tror vi får nærmere besked inden connen starter. 


Jeg kan se, du skal afholde et panel om cosplay-etikette og et om at lave korsetter. Er det noget du selv har tilbudt, eller har KōyōCon efterspurgt det som en del af dine opgaver som gæst?
Det var som sagt noget, KōyōCon tilbød i forbindelse med invitationen. Dog har jeg valgt at lave to efter eget valg! Jeg håber, begge bliver spændende og lærerige timer med gæsterne!


Hvorfor faldt valget lige på de to emner til paneler?
Jeg har valgt de to paneler, da jeg synes, at jeg har noget viden inden for korsetter, som helt sikkert kan hjælpe en spirende korsetmager. Så synes Zuum og jeg, det er vigtigt at snakke om flere aspekter af cosplay, og hvor man lige skal tjekke sig selv efter ud over 'cosplay is not consent'. Blandt andet når man færdes i det offentlige rum, og når man er på photo shoots etc.


Hvor meget tid regner du med at skulle bruge på "dommer-/gæstopgaver"?
Jeg regner med at bruge 1-3 timer pr. dag på at være gæst og dommer. Jeg har endnu ikke fået mit skema, så jeg ved faktisk ikke helt. hvor meget der forventes. at jeg er på. Så mit estimat er bare bygget ud fra connens eventprogram.


Hvordan er dine forventninger til selve connen, nu du ikke har deltaget før?
Jeg forventer, på grund af connens størrelse, at den bliver mere hyggelig end de store conner. Jeg håber, der er gjort noget ud af plads til at slappe af på og lagt vægt på gæsternes samvær med hinanden. Jeg har indtryk af, at KōyōCon er super afslappet, så jeg håber også at kunne få slappet af og set en masse glade cosplayere, inden weekenden er omme.


Hvad synes du om programmet? Er der nogen events, du allerede nu regner med at deltage i?
Jeg synes, programmet ser super spændende ud, og der er så mange ting at vælge at tage til. Selv tror jeg, at jeg skal besøge mine med-dommeres paneler, en tur i karaoke og måske kigge ind til Hoot med sangen! DKos talkshow er jeg også en del af, så der er jeg også at finde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar