mandag den 7. januar 2019

Anime 2018: Musikken

Det har virkelig ikke været et særligt bemærkelsesværdigt år, når det gælder musik i anime. Nogle numre og soundtrack har efterladt et indtryk, men der har været langt imellem dem. Jeg har derfor valgt at lavet mit musikindlæg lidt anderledes i år. Jeg vil stadig komme omkring de klassiske emner som soundtrack, OP og ED, men det bliver på hver deres måde. 



Bedste OP'er

Jeg har valgt ikke at rangere denne kategori i år. I stedet har jeg udvalgt 5-6 OP'er ud, som jeg godt kan lide af forskellige årsager. De står listet i alfabetisk rækkefølge efter seriens navn.

Banana Fish OP1 - found & lost af Survive Said The Prophet
Banana Fish foregår i et råt og nådesløst bandemiljø, hvilket OP'en her illustrerer godt både med sin billedside og sang.



DARLING in the FRANXX OP1 og 2 - KISS OF DEATH af Mika Nakashima x Hyde
Billedesiden er egentlig ret standard med præsentation af karaktererne, men sangen står stærkt og efterlod et stort indtryk. Jeg er vild med, at man blot har valgt at lave en anden og "lettere" version af sangen som OP2, hvor der også er en langt mere positiv billedside. Desuden kan jeg godt lide, at vi med de to OP'er har DARLING in the FRANXX' farver: rød og blå repræsenteret.




March comes in like a lion 2 OP1 - Flag wo Tatero af YUKI
Farverig og flot. Vi ser Rei Kiriyama bogstavelig talt klatre over forhindringer og jagte sin lykke.



My Hero Academia 3 OP1 - ODD FUTURE af Uverworld
Da denne OP tonede frem på skærmen første gang tænkte jeg "WTF". Den var meget anderledes i forhold til de forrige OP'er, og jeg følte slet ikke, at den passede til My Hero Academia.
Som jeg fik set episoderne en efter en og set og hørt OP'en igen og igen, ændrede mit indtryk sig dog af den. Den begyndte at sætte mig i den rigtige stemning til at se My Hero Academia. Især sidste del af sangen hypede mig op.
Jeg kan stadig meget bedre lide OP'erne til sæson 2, men jeg synes alligevel, at jeg lige ville nævne Odd Future, for den er slet ikke så ringe, som man først tror.



Violet Evergarden - Sincerely af TRUE
Dette er endnu en OP, som blev bedre med tiden - og mere følelsesladet. Vi lærer Violet bedre at kende og følger hendes udvikling i løbet af serien, og jo mere hun fyldes med (forståelsen for) følelser, des mere følelse følte jeg i OP'en.




Bedste ED'er

Ligesom OP'erne er ED'erne heller ikke rangeret. Det har været et svagt år for ED'er, og der er langt imellem dem, der har efterladt et indtryk. Det hjælper heller ikke på det, at både afspilleren på Netflix og Amazon Prime Video springer ED'en over og afspiller næste episode efter nogle få sekunder.

A Place Further Than the Universe - Koko kara, Koko kara (From Here, From Here) af Inori Minase, Kana Hanazawa, Yuka Iguchi, & Saori Hayami
Sød og optimistisk - ligesom de fire piger (og så er der pingviner med). ^^



Attack on Titan S3 - 
Akatsuki no Chinkonka (Daybreak Requiem) af Linked Horizon
Stilen fra ED'en fra sæson 2 er bibeholdt til en vis grad. Musikken er dog mere optimistisk. Jeg kan godt lide, at den giver os et glimt af håb.



Banana Fish - Prayer X af King Gnu
Melankolsk. Dermed passer den godt til den følelse, jeg ofte sad med efter at have set en episode.




Mest catchy

Darling in the FranXX ED1 - Torikago af XXme
Klassisk catchy upbeat sang



Megalobox ED - Kakatte koi yo af Emi Nakamura
Jeg er bestemt ikke til denne genre normalt, med der var bare noget ved beatet, der gjorde, at den blev ved med at spille i hovedet på mig. Jeg er især vild med omkvædet.




Bedste soundtrack

1. Violet Evergarden af Evan Call
Et smukt og stemningsfyldt soundtrack



2. Laid-back Camp af Akiyuki Tateyama
Et ord: hygge



3. Megalo Box af mabanua
Cool og bidrager meget til skabelsen af seriens miljø



4. March comes in like a lion 2 af Yukari Hashimoto
Fyldt med følelser



5. DARLING in the FRANXX af Asami Tachibana
Et varieret soundtrack, som styrker både dramatiske og stille scener

Ingen kommentarer:

Send en kommentar