mandag den 26. december 2011

Persongalleriet i anime 2011

Personerne i en anime er et vigtigt element for mig. Der skal helst være nogle jeg finder interessante eller seje og/eller udvikler sympati for. Jeg kan dog også let blive irriteret på bestemte stereotyper, som hvis de får en stor rolle, er med til at trække mit generelle indtryk af anime'en ned. Men er personerne interessante i sig selv, behøver jeg ikke et stort episk plot for at synes om en anime. Det er nok af den grund, at jeg godt kan lide dramaserier, som jo ofte har fokus på personerne og deres følelser og handlinger. Inspireret af det engelske forum AnimeReactor vil jeg derfor prøve at uddele følgende priser:
  • Bedste persongalleri
  • Bedste kvindelige hovedperson
  • Bedste mandlige hovedperson
  • Bedste kvindelige biperson
  • Bedste mandlige biperson
  • Mest elskelige karakter
  • Bedste duo
De to sidste kategorier er mine egne tilføjelser. For at kunne modtage en pris skal anime'en være afsluttet eller påbegyndt i år 2011. Jeg kommer dog til at holde mig inden for de anime, jeg selv har set (som er beskrevet i indlægget "Anime 2011"). Jeg vil dog ikke kun tage personer, fra de anime, jeg har set færdige, men også fra dem, jeg stadig er i gang med. Der er 3 nominerede i hver kategori, hvoraf jeg så har valgt en vinder.

Bedste persongalleri
  1. Fate Zero: Denne serie har et varieret og modent persongalleri, hvilket man ikke ser så ofte. Personernes forhold og interaktion virker troværdige og bidrager samtidig til seriens indhold og styrke.
  2. Kimi ni Todoke 2: De vigtigste personer i denne fortsættelse står ikke så stærke, som de gjorde i 1'eren og tilføjelse af den nye dreng giver egentlig ikke det ekstra, det burde. Personerne spiller dog stadig rigtig godt sammen, og de er interessante at følge.
  3. Natsume Yūjin-Chō San: De fleste figurer i serien stråler måske ikke så meget igennem, men de er alle med til at gøre serien til det den er - mennesker såvel som yokai. Hele persongalleriet er med til at skabe den specielle stemning der er i serien og den følelse, man får ved at se den. 
Vinder: Fate Zero



Bedste kvindelige hovedperson
  1. Chihaya Ayase - Chihayafuru: Chihaya starter lidt svagt ud, da vi får fortalt hendes barndomsminder, men da vi vender tilbage til hendes teenagerår, begynder hendes karakter at blive mere appellerende. Hun begynder også at minde om en anden herlig karakter nemlig Nodame.
  2. Rin Kaga - Usagi Drop: Lige fra start står det klart, at Rin er anderledes end andre piger på hendes alder pga. sin situation. Efter hun flytter ind hos Daikichi begynder hun dog at stråle og vise, at hun er en sød og kær men bestemt lille dame, der formår at sprede glæde og liv omkring sig.
  3. Sawako Kuronuma - Kimi ni Todoke 2: I første sæson er Sawako en virkelig kær, sød, uskyldig og sjov karakter. Desværre går der lidt af det hele i sæson 2, hvor Sawako udviser en enorm usikkerhed på trods af den udvikling hun gennemgår i sæson 1. Hun har dog stadig sine øjeblikke, og efter længere tid får hun overvundet sig selv og sin usikkerhed.
Vinder: Rin Kaga - Usagi Drop



Bedste mandlige hovedperson
  1. Akito Takagi - Bakuman: Modsat sin makker udviser Takagi mere karakter og beslutsomhed. Jeg kan også meget bedre lide den måde, han håndtere sit forhold til sin kæreste på. Det virker mere ægte og ikke så idealistisk.
  2. Daikichi Kawachi - Usagi Drop: Daikichi er især stærk i sammenspil med Rin, hvorigennem han også udvikler sig og bliver voksen på en anden måde end hidtil trods sine 30 år. Han er sympatisk, sjov og interessant at følge. 
  3. Takashi Natsume - Natsume Yūjin-Chō San: Igennem de tre sæsoner har Natsume udviklet sig og er blevet en mere interessant og bred karakter. Han har og udvikler stadig sit forhold til både mennesker og yokai, hvilket er interessant at følge.
Vinder: Takashi Natsume - Natsume Yūjin-Chō San



Bedste kvindelige biperson
  1. Chizuru Yoshida - Kimi ni Todoke 2: Hun er et herligt modstykke til Sawako. Hun er sjov, energisk og loyal omend lidt clueless af og til, men hun har også en mere følsom side.
  2. Irisviel von Einzbern - Fate Zero: Jeg blev meget positivt overrasket over denne karakter, som jeg hurtigt fik særlig sympati for. På trods af sit skrøbelige helbred har hun en stærk overbevisning og vil stadig gøre, hvad hun kan for at hjælpe.
  3. Tatiana Wisla - Last Exile: Fam the Silver Wing: Da jeg fik øje på hende i OP'en blev jeg rigtig glad. Tatiana bidrager med myndighed og eftertænksomhed, hvilket er et rigtig godt modstykke til seriens overgearede hovedperson.
Vinder: Irisviel von Einzbern - Fate Zero



Bedste mandlige biperson 
  1. Dio Eraclea - Last Exile: Fam the Silver Wing: It's a trap! Dio skilte sig meget ud i den første Last Exile, og det er derfor godt at se ham vende tilbage. Han har stadig sit glade barnlige sind og tossede facon, men fra første serie ved jeg jo, at han gemmer på en dyster fortid.
  2. Eiji Niizuma - Bakuman: Den sejeste karakter i Bakuman, som næsten overstråler hovedpersonsduoen. Han er helt sin egen, og selvom han kan virke ustyrlig og excentrisk, så har han en god fornemmelse og ved, hvad han taler om.
  3. Nyanko-sensei - Natsume Yūjin-Chō San: En fed talende kat der drikker sig fuld i sake... men i virkeligheden er en stærk rævelignende yokai. Der er altid sjove scener med Nyanko-sensei, og han fungerer glimrende som side-kick til den mere rolige Natsume.
Vinder: Eiji Niizuma - Bakuman



Mest elskelige karakter
  1. Menma - AnoHana: Med sit uskyldige sind og barnagtige håbefulde tro på sine venner brænder Menma igennem. Det er dog lige så meget Menmas historie og hendes tilknytning til hendes venner, som gør hende elskelig.
  2. Rin Kaga - Usagi Drop: Da man første gang møder Rin er hendes blik tomt, men eller måske netop derfor udvikler man en hengivenhed for Rin, som bare vokser serien igennem.
  3. Yune -  Ikoku Meiro no Croisée: Yune og hele hendes væsen er med til at gøre Ikoku Meiro no Croisée interessant. Hun er sød, ihærdig, hjælpsom og høflig. Det er sjov at se hende vænne sig til de franske skikke.
Vinder: Rin Kaga - Usagi Drop



Bedste duo
  1. Moritake Mashiro og Akito Takagi - Bakuman: På trods af at de er vidt forskellige udgør disse to et godt makkerpar. De supplerer hinanden godt og tænker alligevel meget på samme måde.
  2. Rin Kaga og Daikichi Kawachi - Usagi Drop: Hvem der opdrager hvem, kan være svært at sige. Det er dog nemt at se, at de begge to beriger hinandens liv og er med til at udvikle hinanden.
  3. Waver Velvet og Rider - Fate Zero: Modsætninger mødes og danner komisk duo i Fate Zero, som typisk bliver brugt til at lette stemningen i serien. Selvom de er modsætninger går de rigtig godt i spænd med hinanden, og de er altid ved den andens side.
Vinder: Rin Kaga og Daikichi Kawachi - Usagi Drop 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar