torsdag den 28. juni 2012

Laputa på japansk

I april skrev jeg, at Laputa: Castle in the Sky ville få dansk biografpremiere den 19. juli. Jeg forventede, at filmen ville få dansk dub og kun blive vist på japansk i få udvalgte biografer. Det har dog vist sig, at jeg ikke får helt ret. Laputa vil kun blive vist på japansk med danske undertekster. Filmen får dog kun premiere i Grand Teatret i København og Øst for paradis i Århus. Camera Film håber dog, at den også kan komme op i Aalborg, Odense og Kolding. En repræsentant fra Camera Film har skrevet et indlæg på AniManga, hvori dette nævnes. Jeg synes, at det var en skam, at filmen ikke kommer i flere biografer, så jeg sendte en mail til Camera Film, for at høre omkring mulighederne for en vestjysk premiere. Her er et uddrag af det svar, jeg fik:
"Grunden til at denne film og flere andre af Miyazakis titler kommer op i så få biografer, er fordi de enkelte biografer ikke mener at filmene kan lave nok billetter, til det økonomisk kan svarer sig for dem at hente filmen ind.
Vi vil hellere end gerne have filmen op i hele Jylland, men vi har desværre ikke opbakningen til dette og vi da vi ligger og konkurrere med film som Ice Age, så vil biograferne til en hver tid tage f.eks. Ice Age, da den laver flere billetter end f.eks. Laputa."
Manden har jo desværre ret. :( Jeg håber så, at der vil være mange, som tager ind og ser filmen i de få byer, hvor den nu får premiere, så der kan blive bedre udsigter for kommende Ghibli film i biografen. Hvis den kun kommer i Århus (som er det tætteste på mig), håber jeg, at den vil gå i en længere periode, så jeg måske kan komme til at kombinere en biograftur med noget andet i Århus. For selvom jeg gerne vil støtte filmen og se den i biografen, selvom jeg har den stående på dvd, så ved jeg også med mig selv, at jeg ikke få kørt til Århus for at tage i biografen 2 timer og tage hjem igen.

Har man spørgsmål ang. filmen, kan man kontakte Camera Film på camerafilm@camerafilm.dk Jeg fik svar indenfor en dag. Det er rart, at de er begyndt at række mere ud til miljøet. Otaku Batsu Aarhus er også blevet kontaktet omkring muligheden for en forpremiere. Jeg ved dog ikke, om det bliver til noget, og hvor mange man skal samle, for at forpremieren kan blive afholdt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar