onsdag den 6. juni 2012

Ny østjysk con

Når folk forlader en con er det ofte med mange forskellige følelser. Det kan være glæde over at have haft en god weekend med fede oplevelser og måske nye venner. Nogle er også triste, fordi det hele er slut, og man skal tilbage til hverdagen. I år gik i hvert fald en deltager fra SVScon med lysten til at lave sin egen con i Jylland eller på Fyn. Hun lavede derfor en tråd på AniManga for at høre, om der ville være opbakning til sådan en con, og hvad folks holdninger var sådan generelt. Hun lagde ud med disse spørgsmål.
Hvad mener i - er der plads til endnu en jysk con udover den fantastiske SVS?
Er der overhovedet mulige locations til det i Århus?
Hvad skal en sådan con fokusere på?
I første omgang blev der diskuteret lokaler i Århus - mulighederne, priserne og kravene til at leje. Da OBAA allerede er en godkendt forening i Århus kommune, blev der taget kontakt til dem. Et forslag omkring samarbejde mellem de 3 østjyske foreninger OBAA, Chibi Gaffa og Anime Higashi blev også givet. Jeg tror dog, at det ville være ret svært at få 3 forskellige foreninger til at arbejde sammen om at arrangere en con. Umiddelbart ville det resultere i at alle tre eller fire grupper (inkl. initiativtager(ne)) skulle blev enige indbyrdes om deres holdning til en beslutning, inden det kunne diskuteres fælles. Jeg forestiller mig, at det ville blive en meget lang proces - bare det at få et svar på en invitation kan tage flere uger (reference til mine erfaringer fra bl.a. arrangeringen af Djicon). Et samarbejde med én forening som så er ansvarlig for lokalerne, kan jeg dog se mere ide i. At der ikke er noget officielt samarbejde betyder jo ikke, at folk fra foreningerne ikke kan hjælpe til med at lave connen. F.eks. stammer en del af SVScons eventteam fra Anime Kitas rækker, selvom der ikke er noget officielt samarbejde. 

Der er kommet mange gode input i tråden. Bl.a. er connen blevet navngivet i den. Det endelig valg blev KōyōCon - om C'et skal være med stort eller småt, ved jeg dog ikke. Kōyō skulle betyde noget med at se på efterårsblade, så det virker til at være en pendant til sakura. Oprindeligt havde initiativtageren tænkt, at connen skulle ligge i sensommeren og være et jysk alternativ til Genki. Det blev dog foreslået, at connen skulle fylde hullet efter J-Popcon i efteråret. Således ville der også være en con hvert kvartal og et halvt år mellem de to jyske og de to sjællandske. Eftersom der er Kita Træf i starten af november, lyder det umiddelbart til, at den nye con skal ligge slut november. Det afhænger dog af lokalerne.

Ønsket var, at connen skulle komme op at stå allerede i år, men der har været meget snak frem og tilbage omkring, om der var tid nok til forberedelserne. Lige nu er mit indtryk, at de gerne vil lave connen i år, men må de vente til næste år, er det også okay. Jeg må dog indrømme, at jeg er lidt bekymret, da der så vidt, jeg lige ved, kun er 2-3 arrangører samt 3-4 rådgivere. Jeg ser ikke nogen stabil arrangørgruppe.
Ja, i år var vi godt nok kun 3 hovedarrangører til SVScon, men derudover er der jo også andre folk involveret (og jeg havde for meget fritid XD). Jeg tror også, at det fungerer med kun 3 hovedarrangører i SVS, fordi vi har rutinen og efterhånden kender hinanden ret godt. 
Det bare er så sindssygt vigtigt at have en dedikeret gruppe bag connen, som arbejder godt sammen, kommunikerer ordentlig med hinanden og føler sig forpligtet overfor conarbejdet. Det gælder nok især, når det drejer sig om en ny con. Er 2-3 personer villige til at lægge rigtig mange timer og arbejder i projektet, kan det sikkert godt lade sig gøre at stable en con på benene så lidt personer, men jeg vil ikke anbefale det.

Indtil videre har jeg jo egentlig bare kommenteret på de forslag og de ting, der er skrevet i tråden. Tror jeg, at en østjysk con kunne fungere..? Måske. Det kommer an på så mange ting: ambitioner, tidsmæssig placering, men også især indhold. Jeg tror sagtens, at Danmark kan bære flere små specialconner som f.eks. Yaricon. Jeg tvivler dog på en con med stort set samme indhold og profil som de eksisterende - med mindre ambitionerne til deltagerantallet er lavt. Personligt er jeg nok ved at være en lidt "kræsen" congænger. Jeg tager til con for at opleve noget nyt eller specielt, noget jeg ikke kan finde til et større foreningsarrangement som f.eks. Kita Træf - især hvis jeg skal rejse længere for den (læs: over Storebælt :p). Så kommer KōyōCon op at stå (og har en lignende profil som de andre), vil jeg sikkert besøge den første år. Oplevelsen der vil så bestemme, om jeg vil vende tilbage igen. Chancen vil være større for mit vedkommende, fordi connen er i Jylland og sådan vil andre jyder måske også have det, hvorimod sjællændere vil tænke modsat. Så måske en østjysk con kan fungere... hvis bare ambitionerne tilpasses.

Men igen - ingen con uden folk til at arrangere den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar