søndag den 3. juni 2012

DKos - nyt dansk cosplaymagasin

Den 31. maj udkom et nyt dansk cosplaymagasin ved navn DKos
Magasinet fokuserer både på asiatiske og vestlige cosplays, og skal virke som en inspiration for nybegyndere såvel som garvede cosplayere.
Dette er taget fra deres Facebookside, som indtil videre ser ud til at være der, de kommunikerer ud fra hovedsaligt. Bladet indeholder, photo shoots, tutorials, artikler om cosplay og cosplay tilbehør samt interviews med både danske og udenlandske cosplayere. Det lyder jo egentlig fint - men det lyder også meget, som noget vi har hørt før i Danmark - det lyder som Cosmag. Ifølge DKos adskiller de sig dog ved, at de også fokuserer på vestlige cosplays samt cosplay der er købt. Bag det nye magasin står 10 piger, hvoraf nogle tidligere har været med bag Cosmag.

Magasinet vil udkommer 4 gange årligt og følge den danske conkalender plus en ekstra udgivelse i december. Det betyder nok, at der vil være en conrapport i hvert nummer samt en god del billeder fra den seneste con. Umiddelbart lyder det som et godt udgivelsescyklus. Det burde være overkommeligt, og så ved læserne også sådan ca, hvornår de kan forvente en ny udgivelse. Magasinet er 90 sider langt, og kan læses ved hjælp af issuu, hvilket fungerer rigtig godt. Issuu er sikkert blevet valgt, da et par af pigerne bag DKos har erfaringer med det fra StarlightMagazine - et dansk magasin om lolita mode og subkulturen.

DKos er startet godt med deres første udgivelse. Der er nogle underlige orddelinger, men ellers ser magasinet ud til at være sat fint op. Der er en god blanding af forskellige artikler og interviews. Jeg kan desuden godt lide, at der står lidt om den anime eller det spil, der er er cosplay photo shoot fra. Jeg vil dog ikke kalde det en anmeldelse bortset fra i et tilfælde. Vol. 1 kommer omkring mange sider af cosplay både selve kostumet men også poseringer, kontaktlinser, make up og tendenser inden for SVScosplayshow. Den eneste artikel, jeg undrede mig lidt over var "Cosplay på vrangen." Ideen til artiklen virkede fint nok, men jeg synes, at det er som om, der mangles mere på artiklen. Der er ikke rigtig nogen direkte kommentarer til de tilhørende billeder.

Der skal dog lyde et "godt arbejde" fra mig. Jeg ser frem til at læse næste udgave også.

1 kommentar:

  1. Mange tak for den gode og godt gennemtænkte konstruktive kritik! Du har ret i at vi nok bør gøre noget mere ved cosplay på vragen, da idéen som du selv siger er rigtig god!
    Det er altid dejligt at få af vide hvad der kan gøres bedre!
    Hilsen Sa-chan / Redaktør på DKos <3!

    SvarSlet