fredag den 12. september 2014

Viborg Animations Festival

Viborg Animations Festival (VAF) dækker over en filmfestival, en læringskonference, ANIBIZ, Learning Games Expo og forskellige events. 

Filmfestivalen
Når Viborg Animations Festival løber af stablen, kan man se gratis film i både Fotorama, Karup Bio og Bjerringbro Biograf. Filmene rækker lige fra familievenlig skæg og ballade til krasse sager, som er helt forbudt for børn! Programmet bliver lagt på siden i begyndelsen af september - billetter kan bestilles eller hentes direkte fra biografen.Kilde

Programmet byder skam også på anime. Fredag kan man se Når vinden rejser sig samt Redline i Fotorama. Lørdag byder på Oppe på Valmuebakken og Wolf Children ligeledes i Fotorama. Personligt synes jeg, at det er rart, at der også er andet end Ghiblifilm på programmet. Jeg har ikke selv set Redline, men ud fra det, jeg kender til den, så viser den en noget anden side af anime end Ghibli, så det er en god kontrast at have med. At man har valgt at tage Wolf Children med, kunne være en indikator på, at Mamoru Hosoda også begynder at få noget opmærksomhed. Efter min mening er hans Summer Wars dog bedre end Wolf Children, men sidstnævnte er selvfølgelig nyere.
Det kan desuden nævnes, at LEGO the Movie bliver vist med engelsk tale.


Animated Learning 2014
1. oktober til 2. oktober 2014 kan gæster på ”Animated Learning”-konferencen høre oplæg fra internationalt anerkendte undervisere og formidlere, der belyser, hvorfor kreativitet, innovation og visuel kommunikation er afgørende vigtigt. De kan også deltage i workshops med praktiske tips og anvisninger til, hvordan teorien kan udmøntes i praksis.Kilde

Denne del af festivalen virker til mest at henvende sig til voksne, som kan komme til eller allerede arbejder med animation i forskellige forbindelser. Det handler nemlig meget om, hvordan børn kan lære. En af foredragsholderne er Santeri Koivisto, som ”har været med til at grundlægge MinecraftEDU, en udgave af det populære Mine-craft-spil, som er designet til at kunne bruges til undervisning af lærere med alle slags IT-færdigheder.” Derudover kommer bl.a. også ungespiludviklere.dk forbi og afholder workshop omkring at lave sit eget læringsspil.


ANIBIZ – Animation i Arbejdstøjet
ANIBIZ 2014 er en konference med fokus på anvendeligheden af animation til andre formål end underholdning. Den er særligt stilet imod erhvervslivet, sundhedssektoren og offentlige kommunikationsfolk, som ønsker inspiration til nye og effektive at kommunikere på.Kilde

Igen er det nok ikke lige her, at den gennemsnitlige animefan vil finde noget interessant. Det kan dog nævnes, at Jakob Stegelmann gæster arrangementet og bl.a. er moderater ved Velkomsten.


Learning Games Expo
Learning Games Expo er en åben spil-messe hvor man kan opleve det nyeste indenfor eksperimentelle spil-prototyper, ny spilteknologi som Oculus Rift, og ikke mindst fremtiden for spil der underholder, lærer fra sig og tør at træde udenfor det man normalt forbinder med spil og underholdning.Kilde

Selvom der tales om læring, behøver det ikke betyde, at det er kedeligt. Standholderne lyder i hvert fald til at byde på en masse meget forskellige spil. Tarzan Game er meget langt fra at sidde sitlle med en kontroller i hånden – her skal du faktisk gerne have 2-4 kontrollerlianer. Et andet interessant spil er Magnetize Me, som er en blanding af dans og twister. For animefans kunne Chronology, som er designet med Hayao Miyazakis stil i mente, også være spændende at se på. Der er således fundet inspiration i film som Det levende slot og Min nabo Totoro. Spillet findes faktisk allerede på Steam. På spilmessen findes der desuden også forskellige variationer af spil, der benytter sig af Oculus Rift.

[Select/Start] Play
Den 3. Oktober afholdes spil konferencen [Select/Start] PLAY for første gang. Der vil afholdes fordrag fra nogle af verdens mest kendte personligheder fra spil industrien. Taler og diskutioner vedrører emner som spil udvikling, gode råd til den uafhængige spil virksomhed og eksperimental gameplay design. Se hele programmet og køb billet på hjemmesiden, obs. studerende har gratis adgang.Kilde

[Select/Start] Play afholdes ved siden af Learning Games Expo, så man kan fint kombinere et besøg til de to arrangementer, selvom [Select/Start] Play nok mest er for fagfolk.


Animerede events
Viborg Animationsfestival er mere end gratis film i biografen og konferencer for fagfolk.

På egnsteatret Carte Blanche skubbes der til grænserne mellem animation og performance, når publikum inviteres til at blive medskabere af den interaktive teaterinstallation TIME woke up in darkness - et internationalt banebrydende projekt.

Og på Paletten sætter animatorer og interaktionsdesignere Magtens Korridorer i et helt nyt lys, når det populære rockband giver koncert til helt nye, specialfremstillede animationsvisuals.

Endelig er der udstillingen Fra Viborg til Verden på Viborg Kunsthal, hvor vi præsenterer en række projekter med udspring i Viborg og international gennemslagskraft!” Kilde

Børnebiblioteket indbyder også til Tegnesøndag, hvor det ser ud til, at der vil være besøg af nogle af folkene fra Sun Creature Studio, som har lavet The Reward. På hovedbiblioteket kan man se en udstilling med tegninger, modeler, kulisser, rekvisitter og skitser fra animationsfilm. Filmene kan desuden også ses. Derudover bruges Borgerhuset Stationen som official festivalcafé, hvor man bl.a. kan se animerede kultfilm og læse tegneserier.

VAF søger desuden nogle cosplayere til at være blikfang ved nogle af deres arrangementer. De har henvendt sig til J-Popcon, som har bragt nedenstående på deres Facebookside.
"FOR COSPLAYERE I VIBORG ELLER OMEGN

Vi er blevet kontaktet af Viborg Animations Festival (VAF), der d. 27/9 og d. 4/10 afholder et par arrangementer, hvor de syntes det kunne være fedt at have nogle cosplayere på besøg til at hjælpe med at skabe opmærksomhed

D. 27/9 er der tale om en gratis minibio fra kl 11:00 til 13:00, hvor der bliver vist korte animationsfilm. Her ville det være oplagt, hvis der var et par cosplayere der kunne have interesse i at byde gæsterne velkomne inden filmene starter.

D. 4/10 er tidsrummet igen 11:00 til 13:00, hvor de afholder et hundetræf med forskellige aktiviteter i Viborg midtby, for at skabe opmærksomhed på festivalen. Der kan læses mere om festivalen på deres hjemmeside (http://www.animationsfestival.dk/) og hvis man har spørgsmål eller kunne være interesseret i at deltage, så skriv til Julie Bræmer på Julie_braemer@hotmail.com.
"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar