tirsdag den 2. september 2014

Til Art Bubble for første gang

Det ligger måske ikke ligefor for anime- og mangafans at tage til Art Bubble, men jeg syntes alligevel, at jeg ville komme omkring festivalen her på bloggen. Der er nogle i miljøet, som virker til at have en generel interesse for tegneserier, og så kunne Art Bubble jo være interessant. Jeg havde dog ikke det store held med at finde en person, som skulle besøge festivalen som almindelig gæst, så som nødløsning har jeg lavet et interview med Kristine, der skal med Comic Express på festivalen.



Hvordan hørte du om Art Bubble?
Jeg hørte første gang om Art Bubble, da min mor nævnte det for et par år siden, jeg kommer nemlig indenfor køreafstand af Horsens. Dengang registrerede jeg det dog ikke som et arrangement, jeg havde lyst til/behov for at tage til. Anden gang, hvor jeg rent faktisk lyttede efter, var, da min chef på mit arbejde (Comic Express i Aalborg) nævnte, om jeg måske havde lyst til at arbejde den weekend, hvorefter jeg gik hjem, googlede og derefter sagde ja med det samme!

Så du skal til Art Bubble i forbindelse med dit job. Ville du være taget af sted, hvis du ikke skulle med Comic Express?
Siden jeg kender til programmet og ved at Stinestregen og Sussi Bech (men mest Stinestregen) kommer, tror jeg ikke 10 vilde heste kunne holde mig fra at tage derned! Ellers ville det komme meget an på, om nogen af mine venner tog afsted, så jeg kunne følges med dem, og om der var nogen i min vennekreds, der havde positive erfaringer omkring Art Bubble.

Så gæsterne er det, der virkelig trækker?
For mit vedkommende rigtig meget ja Jeg har faktisk endnu været så "uncool", at jeg har købt mit yndlings album af Sussi Bechs serie Nofret, hvis muligheden for at kunne få en autograf melder sig. Jeg synes også, deres cosplaykonkurrence i princippet lyder meget spændende samt deres tiltag med Hanne Hansen prisen, men jeg er desværre ikke så imponeret ud fra den information, der ligger på deres Facebookside og deres hjemmeside. Jeg havde ellers kort overvejet at købe billet til gallaarrangementet, men er kommet lidt fra det igen, haha.

Hvor meget betyder udstillingsdelen for dig?
Jeg har desværre ikke sat mig så meget ind i, hvad der kommer på selve udstillingen, jeg har hørt, at der måske vil være nogle Tintin-originaler, som jeg gerne vil ind og se, men ellers tror jeg mest, det bliver en overraskelse til selve Art Bubble. Det er ihvertfald ikke udstillingen, der ville være min primære motivation for at tage afsted, hvis jeg var betalende gæst.

Jeg går ud fra, at butikken vil være til stede ved festivalen begge dage, men ville du selv have deltaget både lørdag og søndag, hvis du var af sted som almindelig gæst?
Det synes jeg ikke, jeg kan sige så meget om, siden programmet for dette års Art Bubble endnu ikke er oppe. Hvis der var paneler eller noget særligt om søndagen, der virkelig trak i mig, kunne jeg dog sagtens finde på at tage en overnatning i Horsens eller omegn, også komme begge dage som betalende gæst. Jeg har hørt, at der tidligere år har været en del spændende paneler blandt andet med Peter Madsen. 
 
Du nævnte, at du synes, deres cosplaykonkurrence lød spændende. Skal du selv cosplaye?
Jeg har faktisk allerede overvejet det en smule. Til Genki 2014 lavede jeg Kamala Khan/Miss Marvel men nåede desværre næsten ikke at have det på. Siden jeg er relativt stolt af cosplayet, har jeg pønset lidt på, om jeg synes, det er en god ide, men jeg må indrømme, at jeg ikke er blevet enig med mig selv om det endnu. Dels fordi jeg skal arbejde (selvom min chef synes det er en fed ide, at jeg har cosplay på), men også fordi jeg ikke ved hvilken type mennesker, der kommer til Art Bubble, og hvordan stemningen/miljøet er i forhold til cosplay i modsætning til det danske anime-/mangamiljø, som jeg efterhånden føler mig rimelig tryg ved. Jeg havde overvejet at lave en optræden til deres cosplaykonkurrence/show (som de kaldte det i starten), men da jeg spurgte på deres Facebookside, viste det sig slet ikke at være et show som det forståes i anime/manga forstand men mere en kostume konkurrence. Jeg tror beslutnigen nok ender med at blive definitivt taget et par dage før selve Art Bubble, haha.

Hvordan tror du, at Art Bubble vil adskille sig fra connerne (J-Popcon, SVScon og Genki)?
Jeg tror for det første, at alderen på de deltagende vil være helt anderledes. Jeg har en forestilling om, at de primære deltagere vil være mænd på 25-30 plus, det er selvfølgelig en fordom, men jeg ville ikke blive overrasket over, hvis det passer, når jeg ser på størstedelen af de gæster, der er inviteret til Art Bubble. I modsætning til anime-/mangaconner som har et primært publikum, der består af piger i alderen 14-17 efter mine egne opfattelser og erfaringer.
Ud over alderen på publikummet tror jeg også, det bliver meget anderledes i forhold til de arrangementer der kommer til at være. Jeg har blandt andet set på deres Facebookside, at der kommer en ældre kvinde der holder strikke/hæklehjørne og fremviser de Rasmus Klump m.m bamser, hun har lavet. Jeg glæder mig til at se det, men jeg tror aldrig, at den slags ville være til en con med et japansk fokus, haha.
Derudover tror jeg også, at antallet af deltagere vil være meget forskellige. SVScon som er den mindste danske con har lige over de 1000 deltagere, og det er slet ikke mit indtryk, at Art Bubble forventer bare i nærheden af samme deltagerantal. Sidst men ikke mindst glæder jeg mig til at se, hvordan Art Bubble håndterer de yngre gæster, da de opfordre til deres deltagelse ved at gøre adgang for børn gratis, mens de japanske cons har en aldersbegræsning på deltagelse (13 år) medmindre vedkommende er i følge med en myndig/deres forældre.

2 kommentarer:

  1. Jeg kommer til Art Bubble om lørdagen, gælder mig til at se hvad det er for noget :)

    SvarSlet
  2. Generelt er Art Bubble temmelige nice. Der er mange voksne mennesker og et stort område at gå rundt på.
    Der er mest stande, der sælger comics og promoverer deres tegnere, men så vidt jeg husker var Fantask og Faraos Cigarer der også med engelske manga'er.
    Jeg har været der to gange fordi min onkel er forlægger og man kan sagtens bruge blot en dag på at være der afhængig af programmet.
    De gange jeg har været der, har der ikke rigtigt været noget udklædning, men det er spændende at sidde til nogle af foredragene afhængig af emnet.
    Sidste gang var der også en tegnekonkurrence, der var blevet promoveret i området dernede, og Jan Kjær og Peter Madsen har begge holdt foredrag før om at være tegnere.

    SvarSlet