tirsdag den 30. september 2014

Missede serier fra animeårets forløb

De sidste tre år har jeg omkring årsskiftet set tilbage på de nye anime, som jeg har afsluttet det forgangne år. Der er jo stadig et godt stykke tid til. Ja, faktisk er efterårssæsonen slet ikke startet endnu. Alligevel valgte jeg for et par uger siden at se på, hvilke serier, der er værd at kigge på, selvom jeg sprang over dem, da de udkom. Da de jo er afsluttede havde jeg for det meste lidt mere at gå efter i form af hele anmeldelser i stedet for bare preview-indlæggene på ANN. Disse dækker typisk kun eps. 1 måske 2. Jeg bruger primært ANN som kilde, når jeg skal tjekke en anime ud sådan for alvor. Jeg bruger både informationssiden, læser anmeldelser og tjekker, om anime'en optræder i diverse klummer og lignende for at finde ud af, om den kunne være noget for mig. Fra de foregående 4 sæsoner fik jeg så pillet 6 serier ud, som jeg ville give en chance. Mht. efterårssæsonen 2013 så jeg naturligvis kun på serier på mere end 13 eps., da de ellers ville tilhøre anime 2013.

Ud af de 6 serier mangler jeg stadig at få startet på en: Ping Pong The Animation. Jeg må indrømme, at jeg er ret skeptisk pga. stilen, hvilket nok også er grunden til, at den er blevet udsat til sidst. Dog blev jeg jo positivt overrasket over Flowers of Evil. Faktisk kårede jeg den som årets positive overraskelse i mit Anime 2013-indlæg. Så jeg håber da på, at blive positivt overrasket igen.

Den jeg først gik i gang med, var Log Horizon. Jeg endte med at være positivt stemt overfor den, og jeg hører også til dem, der nok skal sidde klar, når sæson 2 udkommer her til efteråret. Så det var egentlig god timing at først se den nu, for det resulterede jo i kort ventetid.

Kort efter at jeg var begyndt på Log Horizon, startede jeg også på One Week Friends. Det er dog en helt anden type serie, så den ser jeg fortsat på. Den er ikke historiedrevet, så det er sådan en, jeg hygger mig med en episode af ind imellem.

En af de elementer, som jeg ikke brød mig om i Log Horizon, var Akatsukis underdanighed. Af den grund tænkte jeg, at det ville være godt at komme i gang med Nobunagun. Den så nemlig ud til at have en kvindelig hovedperson med ben i næsen. Det viste sig dog, at Nobunagun slet ikke var noget for mig. Hvis jeg skal sammenligne den med en anden anime, må det blive Kill la Kill, som jeg bestemt heller ikke faldt for og netop droppede efter 2 eps. - Nobunagun fik alligevel 3...

Det blev derimod kun til 1 eps. af The File of Young Kindaichi Returns. Jeg havde læst, at den skulle være lidt ligesom Detective Conan, hvilket jeg har set en del af, da jeg var barn og teenager... Problemet var bare, at jeg er blevet ældre, og Kindaichi har ikke nostalgiens glans over sig ligesom Conan... Serien virkede forældet og en smule plat.

Efter skuffelsen med Nobunagun og Kindaichi kom jeg i tvivl om, om jeg nu også skulle kaste mig ud i flere anime fra dette år. Måske havde jeg fået set dem, der var noget ved. Efter lidt betænkningstid - og i mangel på noget at se - startede jeg dog første eps. af Chaika -The Coffin Princess-. Inden jeg begyndte vidste jeg dog, at selvom serien er på 12 eps., skulle jeg gøre mig beredt på at se 24, for der kommer en sæson 2 til efteråret, hvilket nok betyder, at historien IKKE bliver afsluttet på de 12. Indtil videre er det blevet til 4 eps. De første 3 var sådan set okay, men slutningen især på eps. 4 gav mig bange anelser... det her kunne godt gå hen og udvikle sig til at være en haremsserier - og det var ikke det, jeg gik ombord til. Jeg prøver dog fortsat at give Chaika et skud, og så må vi se, hvor langt jeg når.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar