søndag den 16. november 2014

KōyōCon conrapport

For mig var sidste weekend ikke så meget en "con-weekend" men mere en "hænge-ud-med-vennerne-weekend". Vi befandt os nemlig ikke på connen sååå meget af tiden. Af den grund leder jeg også pt. efter endnu en deltager, som jeg kan lave et interview med, for at dække connen bedre. 

Fredag pakkede Morten og jeg bilen og kørte mod Århus. Vi samlede Juliane og Martin op, hvorefter vi fortsatte ind til restauranten Saichi. Her spiste vi sammen med Stefan, Per, Flemming, Pip og sema. De to sidste skulle ikke med videre til connen, men de ville gerne med os på Saichi. Nu havde Juliane også talt restauranten meget op. Vi brugte lang tid på restauranten, for der var travlt, og der gik et godt stykke tid imellem, at vi fik vores bestillinger. Så som Juliane sagde, er det nok bedst at komme der en hverdag eller til frokost.

Vi ankom til KōyōCon omkring kl. 20:30, hvor vi mødtes med Mads. Der var ingen kø ved check-in, så det gik nemt og hurtigt - da de fik tilmeldingssystemet op og køre. Det havde det vist med at gå ned eller logge ud. Jeg fik ikke helt fat i det. Check-in befandt sig lige inden for døren ved hovedindgangen til Nørrevangskolen, hvilket var virkelig praktisk, men nok også lidt koldt for dem der sad der, da døren nærmest altid stod åben.

Da der var samling på tropperne, begav vi os på udflugt rundt på skolen. Vi fandt dog de forskellige oversigtskort ret forvirrende, da farvekoderne ikke var ens på dem, og på kortet hed det "Den store sal", imens der på døren derind stod "Cosplaysal" eller noget i den retning. Vi prøvede os dog frem, og fik fundet alle lokaler, som der foregik noget i. Vi gik ikke hen til sovesalene, da ingen af os skulle bruge dem. 
Jeg ville gerne ind til Holdquiz, men da jeg åbnede døren ind til lokalet og kiggede ind, ombestemte jeg mig. Lokalet virkede meget fyldt med mennesker, borde og stole. Det foregik nemlig i et - hvad jeg vil betegne som - lille klasselokale. Vi bestemte os i stedet for at hoppe ind ved siden af og vente på at Sandt eller falsk quizzen skulle starte. Vi kendte godt quizzen fra HAF, hvor Christina også har afholdt den. Det er en fin lille hyggelig quiz, som der ikke er de store ben i. ^^ Efter quizzen gik vi noget mere rundt på connen. Vi gik bl.a. en tur hen til kiosken og købte drikkevarer. Vi kunne nærmest lugte, da vi nærmede os kantinen. XD Jeg undrede mig over, at man havde valgt at folk kunne få en krone få at aflevere deres plastiktallerken tilbage til kiosken... Det virkede til at skabe unødvendig kø - i hvert fald, da jeg var der. Nogle af de andre, jeg fulgtes med, mente, at det måske skyldtes, at affaldet skulle sorteres, og at det så var en måde, at få folk til at hjælpe med at gøre det. På den anden side, kunne jeg heller ikke umiddelbart få øje på nogen skraldespande i kantinen, men hvis der havde været en, ville jeg nok bare have været ret ligeglad med den ene krone og smidt min tallerken ud i stedet for at stå i kø. Der kom dog skraldespande op i løbet af connen.
Jeg havde læst på KōyōCons Facebook, at Animerch ville have en stand, men jeg kunne ikke finde den nogen steder. Så jeg spurgte en af arrangørerne. Det viste sig, at Animerch ikke var ankommet endnu. Han kom dog og stillede op på en af hovedgangene.

Imens stod vi og fik en sludder med et par af arrangørerne - primært Maria, Dion og Thomas/TAT. Det var meget sjovt at høre om, hvordan det var gået indtil videre, og hvordan det ellers gik med dem. Jeg tror, vi forlod connen omkring kl. 23:30. Vi havde nemlig ikke den store interesse i natprogrammet, som bestod i Koyo by night. 

Vi valgte at sove længe lørdag. Efter en misforståelse i Bilkas bager, hvor Martin fik en kanelstang i stedet for en kanelsnegl, som han så pænt måtte vandre over i kundeservice for at få penge tilbage for, vendte vi snuden nordpå mod Randers.
Vi ankom således til connen sidst på formiddagen. Vi kiggede i boderne i Artist Alley, som var kommet op samt Bring and Buy. Sidstnævnte fandt vi dog ret uinteressant. I betragtning af at KōyōCon er en mindre con, var der dog en god sjat boder i Artist Alley, som havde et ret varieret udvalg. Vi faldt i snak med Christina i hendes bod, hvor jeg også endte med at købe en halskæde. Jeg har ofte kigget på hendes smykker, og eftersom jeg ikke længere bruger øreringe, faldt valget på en halskæde med en gren og en fugl.

Der var ikke nogen events, som fangede vores interesse, så vi tullede bare rundt på må og få. Jeg besluttede mig for, at jeg lige så godt kunne løse orienteringsløbet så, og Stefan gik med mig på jagt efter posterne. I første omgang fandt vi 8 ud af de 10. En af de andre fandt så nr. 2 til os. Den var blevet "gemt" på væggen, efter Animerch havde stillet sin bod op. Vi fandt aldrig post nr. 10, men jeg mente, at jeg havde set en post med et Naruto-spørgsmål, som ikke var en af de poster, som vi havde fundet. Det var ikke den med billedet af de tre børn, men en post hvor der kun stod tekst. Da de andre ville til at køre ind til biografen, skyndte jeg mig bare at skrive et random navn fra Naruto på som svar og afleverede mit ark. ^^;
Vi efterlod således Per hos bronies'ne og tog ind i Nordisk Film Biografen i Randers for at se Interstellar. Jeg kunne rigtig godt lide filmen. Der var dog blandede meninger blandt resten af gruppen. Da vi allerede var inde i byen, aftalte vi med Andreas, at han bare skulle mødes med os der i stedet, når han ankom til Randers. Han havde været på kursus med arbejde hele dagen, så han kunne først komme der. Efter filmen passede det fint med at gå ud og finde noget at spise. Da vi ikke gad gå rundt længe og lede efter et sted og spise, tog vi nærmest bare det første bedste, vi kom til: Jensen's Bøfhus. Jeg virkede umiddelbart til at være den eneste, som var interesseret i at være tilbage på connen til cosplayshowet, så jeg gad ikke skynde mig at spise for at tage alene tilbage. Vi hyggede os  i stedet på Jensen's.
Da vi kom tilbage til KōyōCon, var Anime Dating Game i gang med at blive sat op. Imens vi var i bio, havde Per vist Andreas rundt på connen, men de havde ikke været i Warhammersalen, da Per ikke vidste, den var der. Så vi tog dem med derind. I betragtning af lokalets størrelse, blev det dog ikke brugt til særlig meget.
Resten af vores aften til KōyōCon blev brugt på at tulle rundt, snakke med folk vi kender, og så fik nogle af drengene sig et spil Dominion. Andreas fik også sat nogle gophere i sving med at tømme skraldespande, efter han selv havde bedt om en rulle med sække, så han kunne tømme de tre mest overfyldte i og ved kantinen. På det tidspunkt kunne Andreas ikke holde sin indre gopher inde længere.

Der var ikke stemning for at køre til Randers om søndagen. Per valgte dog at køre derhen alene, da det er på vejen hjem for ham. Det var heller ikke, fordi vi kunne nå at have været med til så meget om søndagen, for vi stod vist først op omkring kl. 11:30, ^^; og connen lukkede kl. 15.

Jeg er glad for, at jeg valgte at prøve og tage til KōyōCon, men umiddelbart har jeg ikke planer om at komme igen næste år. Jeg tilhører simpelthen bare ikke målgruppen. Dels fandt jeg, at størstedelen af deltagerne var 5-10 år yngre end mig (jeg er 27), og der virkede til at være ret få på +25. Der var ikke særlig mange events, som interesserede mig. Der var for få ting at lave andet end at gå rundt og se på boder. Jeg tager til con, for at få en anderledes oplevelse med mine venner. Hvis vi alligevel bare ender med at sidde og snakke i et hjørne, så er det lidt spild af penge og transport, for det kunne vi lige så godt gøre hjemme hos en af os - hvilket vi jo også gjorde dele af connen. For yngre deltagere, tror jeg dog, at connen er et godt påskud for at møde og få nye venner. Folk på connen virkede da i hvert fald til at hygge sig, og jeg tror egentlig, at mange af dem bare er glade for at have et sted, de kan mødes. 

1 kommentar:

  1. Generelt spændende at høre, hvad du synes.
    Dog må jeg sige, at jeg ikke er helt enig, og jeg tillader mig lige at efterlade mit eget indtryk, som både er et generelt con-indtryk og et indtryk som en, der var en del af event-teamet - bare for at folk ikke tror, Koyocon var en total nedern oplevelse for alle.

    Som sagt var jeg en del af event-teamet. Jeg var til dels ansvarlig for at få Warhammer-folkene til at rapportere deres planer, jeg stod for photoshoot-rummet og afholdt et prop panel.
    Først vil jeg lige forsvare Warhammer-folkene: De havde på forhånd fået at vide, at de havde et lille klasse-lokale, og havde planlagt derefter. Derfor udnyttede de kun meget lidt af deres rum, fordi de ikke troede, de ville have plads til at tage flere ting med. Til næste år planlægger de en nerf gun skydebane og andre sjove ting. Deruodver synes jeg, det er synd, du ikke deltog i deres mange workshops, for der var rigtig meget information.

    I forhold til, at con'en ikke havde mange events af interesse - tja, det er jo smag og behag. Personligt synes jeg heller ikke fx SVScon har noget interessant at tilbyde, her deltager jeg kun i cosplayshowet, da plushie dødbold mm. ikke fanger min interesse. Men con'er er jo i bund og grund også mest et sted, hvor man mødes med venner.

    Jeg er selv næsten 24, og jeg havde ikke problemer med at finde andre i min aldersgruppe. Men vi tilbragte det meste af tiden i de forskellige events-rum og ikke ude i Artist Alley-hallen.

    Med hensyn til pant-systemet på tallerkenen - det fungerede godt for os, da der sidste år var problemer med, at folk efterlod deres tallerkener med nuddelsuppe-rester overalt, hvilket ikke var et problem i år. Det var simpelthen for at lette arbejdet for dem, der skulle rydde op bagefter.

    Alt i alt er Koyocon en ny con, og derfor er der ting, der ikke kører helt optimalt - som fx. check-ind systemet og fordeling af events i forhold til event-rum. Men taget i betragtning af, at det kun er andet år, con'en foregår, så synes jeg, der var rigtig mange tilbud.

    SvarSlet