torsdag den 11. februar 2016

"Det sociale spiller en kæmpe rolle."

Nu er der 36 dage til J-Popcon. Jeg fortsætter nedtællingen og optakten til J-Popcon her på bloggen med endnu et interview. Det er med Amira Laursen på 17 år, som bor på Sjælland. Hun har været i cosplaymiljøet, siden hun var 11 år men møder altså op "i civil" til dette års J-Popcon. 


Hvordan hørte du om J-Popcon?
Puha, det kan jeg ikke helt huske, men det må nok have været gennem mine cosplayvenner til en cosplay walk i København.

Hvad fik dig til at tage til din første J-Popcon i 2013?
Jeg var på det tidspunkt ikke ny i miljøet, men jeg havde aldrig været til en con. Så da jeg lagde mærke til, at alle mine venner tog dertil, tænkte jeg: ”det skal jeg da også til!”.

Hvorfor har du valgt at deltage til J-Popcon i år?
Det er efterhånden blevet til en ren rutine at melde mig til. Jeg ser J-Popcon som en måde at komme i kontakt med de venner, som jeg ikke kan se til daglig grundet transport og andet. Det er også primært den stemning og det samvær, der kommer til conner, som jeg er så glad for.

Har du cosplayet til J-Popcon de andre år du deltog?
Ja, det har jeg. Jeg har cosplayet primært som America fra serien Hetalia. Sidste år kom jeg dog ikke i cosplay heller.

Hvorfor skal du ikke cosplaye i år?
Grunden er rent økonomisk. Jeg har været uden arbejde i et år, så jeg har ikke haft nogen fast indkomst til at kunne betale for materialerne. Jeg bruger dog derfor i stedet tiden på at hjælpe mine venner med deres cosplay. 

[red. Her til højre kan I se et billede af et cosplay, som Amira har lavet til hendes bedste ven.]


Hvordan har du det med at komme uden cosplay?
Det er selvfølgelig en skam, at jeg ikke har kunnet komme og fremvise et cosplay, men for mig er J-Popcon langt større, og det drejer sig også om at se mine venner igen og have det sjovt - og det er to ting, jeg kan gøre frit derinde med eller uden cosplay på.

Skal du følges med nogen til connen?
Det skal jeg da! Jeg følges fast med mine to bedste venner. Min bedstemor bor i nærheden af connen, som vi overnatter hos under connen. Så tit sniger der sig et par venner eller to ekstra med os.

Hvordan er dine forventninger til J-Popcon? Hvad ser du mest frem til og hvorfor?
Jeg har altid positive forventninger til J-Popcon. Jeg ser mest frem til at se alle mine venner og eventuelt møde nogle nye.

Så det sociale aspekt spiller en stor rolle for dig? Ville du stadig tage til J-Popcon, hvis du ikke kendte nogen på forhånd, der skulle med?
Det sociale spiller en kæmpe rolle. Jeg tror, at hvis jeg var helt ny i miljøet, ville jeg stadig tage med til J-Popcon, fordi der er en rig mulighed for at møde nye mennesker og opleve nye ting. Men jeg tror, at jeg med alderen er blevet så tryghedsafhængig, at hvis ingen, jeg kendte, kom, så ville jeg hellere vente til næste gang, de kom, hvis jeg skal være helt ærlig, hahahaha. 

Er der noget du håber, der er blevet ændret, forbedret og/eller tilføjet i forhold til sidste års J-Popcon?
Trods min kærlighed til connen, er der da et par ting, jeg ikke er fuldt ud tilfreds med. Efter så mange år til connen er visse ting begyndt at føles lidt monotont. Det kunne være fedt med nye boder i Dealer Room. Derudover kunne det være fedt med lidt mere fokus på de mere sociale begivenheder, f.eks. Maid-Café, som sidste år gik lidt sløvt. Til sidst skal jeg da ikke glemme at kommentere, at det alt ovenover nok generelt er, fordi der er mangel på nye initiativer.

Hvilke nye boder ville du gerne se blandt dealerne?
Jeg ved det faktisk ikke helt… Jeg er bare kørt lidt træt i den samme yaoi-bod, samme mangahjørne, samme pocky til 20 kroner for én pakke og samme merchandise. (især det med pockyen… Jeg savner nyt sjovt slik.)

Hvad synes du om temaet?
Temaet i år synes jeg, er en vild fed idé! Jeg sad for ikke så lang tid siden og så de første 2-3 episoder af Pokémon med min ven af nostalgiske årsager. Så jeg ser helt klart frem til at få den følelse af nostalgi igen til connen!

Hvad synes du om prisen på 395 kr. for hele connen? 
Det synes jeg, helt klart er for dyrt, især når det ikke umiddelbart er nemt at få en soveplads derovre, som ofte er inkluderet i prisen ved andre conner. Når man så også tillægger transport og mad gennem dagene, så kan det lige pludselig blive rigtig, rigtig dyrt. Genki kommer f.eks. kun op på de 280 kroner for weekenden. Prisen har nok meget at gøre med lån af lokaler, men jeg føler, at folk har klaget over prisen så længe, at de måske burde lede efter et andet sted, hvis det ville gøre det billigere hahahahaha. 

Hvad synes du om de nuværende lokaler?
Lokalerne, synes jeg, overordnet er fine. Det er godt tænkt at leje DGI-byen, for der er mange muligheder. Stadig synes jeg dog, at de kun tager højde for de store begivenheder som maid-café, gaming room, dealer room og så ’event room’. Deres små events bliver tit væk i mængden, fordi det er umuligt at finde et lille aflukket lokale tæt på svømmehallen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar