søndag den 16. april 2017

Hils på Sekai girls

Lørdag kl. 17:15-17:45 kan man opleve Idol Copydance til J-Popcon. Den dansende gruppe kalder sig Sekai girls. Gruppen blev formet tidligere i år, og J-Popcon bliver første gang, de indtager scenen. Her i interviewet har jeg været i kontakt med lederen af gruppe Moe (bagerst til venstre) og et af medlemmerne Louise (forrest til venstre). Billedet herunder er fra 3. gang Sekai girls mødtes for at øve. Alle medlemmerne er desværre ikke med på billedet. På Sekai girls' Facebookside kan man også finde korte videoklip fra deres træningslokale.



Hvordan opstod idéen til Sekai girls? 
Moe: Idolgrupper er meget normalt i Japan. Der er mange ”idol copydanse grupper” på universiteter, som optræder til forskellige events, der kommer på universitetet. Jeg var selv med i en idolgruppe på mit eget universitet, så jeg tænkte, det ville være sjovt at prøve her i Danmark også. 

Louise: Moe og jeg mødte hinanden til noget der hedder ”Japan caféen” på universitetet, og der spurgte hun mig, om det ikke ville være sjovt at skabe en idolgruppe til J-Popcon. Jeg sagde til hende, at det godt kunne blive svært at få medlemmer, da det er mere normalt, at danskere i subkulturen kan lide K-pop fremfor japanske idoler (ud fra mine egne erfaringer), men hvis hun fik rekrutteret nok folk til det, ville jeg da gerne være med, og det lykkedes skam!


Hvorfor har I valgt navnet Sekai girls?
Moe: Fordi vi er piger med en del forskellige nationaliteter - bl.a. japansk, dansk, norsk og fransk, og Sekai betyder ”verden” på japansk, så teknisk set er vi ”Verdens piger”.

Louise: Vi følte, at navnet passede godt til os, samt det er nemt at huske, nu da vi gerne ville have et japansk ord med i navnet.


Hvor mange består gruppen af (og er det kun piger)? Hvordan har I fundet sammen?
Vi er ni piger og en drengeproducer, som skal præsentere os til J-Popcon.

Moe: Jeg lagde en flyer op på J-Popcons side inde på Facebook for at rekruttere folk.

Louise: Jeg havde allerede sagt ja fra starten af, så jeg var automatisk med. Udover det kendte nogle af pigerne hinanden på forhånd og havde meldt sig til sammen. Så blev vi én stor gruppe.


Hvordan er jeres optræden til J-Popcon kommet i stand?
Moe: Jeg kontaktede J-Popcons staff igennem en mail for at spørge, om vi kunne have vores første optræden der. Allerførst spurgte jeg Sakura Festival, men de sagde nej, da deres skema allerede var lavet på det tidspunkt.

Louise: Så tog vi til et fysisk møde med J-Popcon og hørte nærmere om, hvem vi skulle sende musik til og henvende os til med hensyn til spørgsmål.


Har I selv haft indflydelse på tidspunktet for, hvornår I skal optræde?
Moe: Måske lidt. Fra starten af sagde J-Popcons staff, at de gerne ville have os enten på den store eller lille scene om lørdagen, men vi kunne godt vælge en anden dag, hvis det passede vores gruppe bedre.

Louise: Vi kunne også sige, hvor længe vores optræden ca. skulle være, og så ville de gøre deres bedste for at give os den tid, og for at få os sat ind før DCC, da vi alle konkluderede, at lørdagen var den bedste dag. Eftersom nogle af Sekai girls også er med i J-Fashionshowet om fredagen, ønskede vi, at vores optræden og J-Fashionshowet ikke skulle kollidere med hinanden.


Hvordan og hvorfor har I udvalgt de syv sange, I skal optræde med til J-Popcon?
Vi vidste, at J-Popcon omhandler japansk manga- og animekultur, og derfor ville vi gerne optræde med sange, som de fleste mennesker i den omgangskreds kender. 
Hovedsageligt ville vi egentlig bare have det sjovt og danse til forskellige sange, vi kunne lide. Derfor var det vigtigt, at alle i gruppen havde noget at skulle have sagt med hensyn til de sange, vi valgte. Af den grund lavede vi en afstemning og valgte syv sange ud. Alle medlemmer valgte så, hvilke af dansene, man gerne ville være en del af. Vi danser ikke alle sammen til alle syv sange. Vi skifter imellem alle de ni piger, vi er. Der er kun en sang, hvor vi alle ni er på scenen samtidig.
Det er lidt specielt, at vi også danser til animesange, da det ikke er normalt for idolgrupper i Japan at gøre det, men vi tænkte alligevel, det var sjovere, at folk kendte sangene.

Vi danser til disse sange, og vi håber i vil komme og se os!:
Oogoe Diamond – AKB48
Sansei Kawaii – SKE48
Koisuru Fortune Cookie – AKB48
Itooshikutte Gomen ne – Country Girls
Yakusoku no Kizuna – Kyoukai no Kanata
PonPonPon – Kyary Pamyu Pamyu
StartDASH! – Love Live

Ingen kommentarer:

Send en kommentar