mandag den 10. april 2017

Slut med at stå i kø - nu kan man booke plads til DCC til J-Popcon

Tidligere var timelang og ofte dårligt organiseret kø noget man som tilskuer skulle igennem for at sikre sig en god siddeplads til det store cosplayshow til J-Popcon. Men. Nu er den tid forbi. I år tilbyder J-Popcon nemlig, at man kan reservere sig en plads på forhånd. Ligesom når man går i biografen, kan man frit vælge, hvor man vil sidde blandt de pladser, der endnu er ledige. Der skal altså ikke fyldes op fra en bestemt side eller sådan noget. Vil du sidde på midten af række nr. 10, kan du komme til det - hvis du er hurtig nok. 

For at kunne reservere en plads skal man have købt en form for medlemsskab, som giver adgang til connen. Dette udløser en unik kode, som man skal bruge, når man reserverer sin plads. I det nuværende system kan man kun reservere plads til sig selv. Er man flere, der ønsker at sidde sammen, skal man koordinere og reservere samtidig. Det koster 10 kr. at reservere en plads.

Sidste år forsøgte J-Popcon sig med, at man om lørdagen kunne hente et pladsnummer, som sikrede en en plads til Danish Cosplay Championship (DCC). Som tilskuer havde man dog ingen anelse om, hvor ens plads ville være placeret henne - og det var heller ikke sikkert, at man fik plads sammen med sine venner, selvom man hentede numre lige efter hinanden. Vi var en gruppe på fem, og vi kom til at sidde to vidt forskellige steder i Øksnehallen. Idéen med pladsnummerering var dog rigtig god, og jeg er glad for at se, at J-Popcon i år er gået skridtet videre. 

Det nye bookingsystem er blevet modtaget rigtig godt - i hvert fald på Facebook. Opslaget, hvori det blev annonceret, har fået 23 likes og 1 love. Kommentarerne er også positive med undtagelse af en enkelt, der undrer sig over, hvorfor det skal koste noget, når nu det koster næsten 400 kr. at deltage til connen.

J-Popcon forklarer prisen på 10 kr. således:
"At det koster noget, er såmænd fordi det koster at bruge det bookingsystem, og en hel del ekstra arbejde fra vores side at styre med numre på stolene osv (og vi arbejder endda som arrangører helt ulønnet), og indkøb af numre at putte på stolene. Så faktisk tjener vi intet på dette setup, tværtimod.
Og som nævnt er dette en ekstra service til folk som gerne vil sikre sig en god plads uden at skulle stå i kø i flere timer.
"
Andre har dog intet problem med de 10 kr. 

"Synes (hvis det funger på dagen) at det er en super løsning og giver gerne 10 kr for at slippe for timer i kø :) "

"Jeg syntes det er en fin løsning på et klassisk J-popcon problem: De alt for lange køer til showet! 10 kr. syntes jeg ikke er galt, det har de fleste lige råd til, og jeg syntes det er i orden at der er et lille symbolsk beløb, så man ikke bare booker en plads bare for at booke én. Og som de selv nævner, at det betaler deres udgift for booking systemet og sådan."
Overbevisningen er, at de 10 kr. er givet godt ud, når det betyder, at man slipper for at stå i kø i flere timer. Her tre dage efter annonceringen lyder det også til, at der er en okay del, som allerede har benyttet sig af muligheden. For en enkel betyder det endda, at hun skal se DCC for første gang i tre år nu.

"Jeg har allerede benyttet det og personligt gør det at jeg kommer ind og ser showet da jeg har valgt det fra i 2 år nu grundet køen udenfor"
Mange har dog ytret et ønske om at kunne booke plads til mere end en person ad gangen. Jeg kan godt se, at det ville være nemmere, når man er en gruppe, der gerne vil sidde sammen. Så skulle det bare gøres sådan, at man skulle indtaste de unikke koder for alle personer, der skulle reserveres til. 
Hvis man bare kunne reservere til X antal uden nogen form for "dokumentation", kunne vi risikere, at nogle ville misbruge det og videresælge pladserne til en højere pris, eller bare at nogle ville booke en hel masse pladser og så måske ikke bruge dem. 
Selvfølgelig er der også i det nuværende system en risiko for, at folk sælger deres plads videre til en højere pris, men det er trods alt kun én plads, de ville kunne tjene penge på. 

Og så tager vi lige sortseerbrillerne af og ja-hatten på. Det er fedt at se J-Popcon udvikle nye tiltag, som forbedre connen. Skulle jeg selv af sted, ville jeg nok også have benyttet mig af bookingsystemet. 10 kr. kan virke som en lille irritation, men samtidig sparer det også en for at tilbringe flere timer udenfor i en kø. Timer man så kan bruge på noget andet. :)
Vil man ikke betale, er der jo også stadig mulighed for at komme ind og se showet alligevel. Så må man bare tage køoplevelsen med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar