torsdag den 6. april 2017

Til J-Popcon for 6. gang

15 dage til J-Popcon. For mange er J-Popcon = cosplay, og det gælder også for Cecilie Rasmusssen. Hun har nemlig cosplayet til alle J-Popconner, siden hun deltog for første gang i 2011. I år tager hun så næste skridt og skal deltage i Cosplay Craft konkurrencen. Hendes cosplaynavn er Miliyia cosplay. Udover cosplay interesserer Cecilie sig også for dyr - i særdeleshed hunde, og så spiller hun computer. Det bliver også til syning, som ikke er cosplayprojekter. Cecilie er 24 år og bor i København.


Hvordan synes du, at J-Popcon har udviklet sig, siden du deltog for første gang i 2011?
Siden jeg var med første gang, er der på den ene side sket rigtig mange ting, og på anden er der mange ting, som er præcis, som de var. De primære forandringer er helt sikkert organisationen og mængden af muligheder til connen. Der er langt bedre styr på de formelle ting nu, og det er meget nemmere som gæst at planlægge sin weekend suscesfuldt. Derudover synes jeg, at aktiviteterne er blevet mere varierede, og de bærer i højere grad præg af at fokusere på et meget bredt publikum.

Hvad fik dig til at vende tilbage til connen år efter år?
Kort sagt: Den følelse af glæde som jeg føler ved at være på connen. Når jeg er til J-popcon er det en weekend fyldt med gode oplevelser, flinke mennesker, nogle fantastiske cosplays og nogle virkelig spændende begivenheder - så det er svært at holde sig væk.

Hvad synes du om priserne for at deltage?
Jeg køber altid early bird billet så det er ikke super dyrt for mig, men J-popcon er ikke en billig con, jeg synes dog, især de sidste to år, at jeg får det jeg ville forvente for prisen. i særdeleshed i år, hvor billetterne er blevet billigere.

Er der nogen særlige grunde til, at du har valgt at deltage til J-Popcon i år? 
​​Jeg deltager i J-Popcon hvert år, så ikke nogen særlig grund, nej.

Skal du følges med nogen til J-Popcon 2017?
Ja, det skal jeg. Jeg har to venner, som jeg ankommer med, og en del jeg gerne vil ses med i løbet af weekenden.

​Hvordan er dine forventninger til J-Popcon 2017?
Det er et svært spørgsmål at svare på, da jeg ikke har så mange forventninger...
Jeg dukker egentlig bare op og hygger mig med, hvad der er af muligheder og ser, hvad der sker.

Hvad synes du om årets tema, og hvor meget betyder temaet for dig?
Jeg synes årets tema er rigtig godt, især temaerne de sidste par år taget i betragtning; der er en god spredning. Men når det så er sagt, så er jeg en af dem, der ikke udnytter temaet, så det betyder ikke så meget for mig helt generelt.

Så du kan godt lide dette års tema, fordi det adskiller sig fra dem, der tidligere har været?
Ja, præcis.

Hvorfor udnytter du ikke temaet?
Jeg ved det faktisk ikke - jeg udnyttede temaet sidste år - men ellers får jeg ikke rigtig udnyttet det. Til dels fordi team challenge ikke rigtig siger mig noget, og til dels fordi jeg nok er for fanget i mine vaner til at bryde dem og udnytte temaet. Men jeg nyder oppyntningen!

Hvad synes du om årets program? Er der events, du ser specielt frem til?
Jeg glæder mig til at udforske karaoke, og så skal jeg - som altid - se J-Fashion modeshowet. Jeg plejer også at glæde mig til alkohol-smagningen, men i år ligger den oven i søndagskonkurrencen, så jeg kan ikke komme med (hvilket naturligvis er ærgerligt, men ikke noget jeg er vred over!).

Hvordan er din interesse for cosplay opstået?
Det er jo et stykke tid siden, men det startede vist, da jeg og to venner opdagede J-Popcon og derved også opdagede, at der var noget der hed cosplay. Da jeg oplevede følelsen ved at lave et kostume og have det på, var jeg solgt - og er fortsat lige siden.

Hvad går du mest op i mht. cosplay?
Jeg går op i at lave den karakter, jeg har sat mig for - og hvis der så er ting, jeg ikke kan finde ud af, så må jeg lære dem. Ud over det er jeg blevet helt vild med at sy, så en del af mine planlagte cosplays har meget syning.

Hvorfor har du valgt at deltage i craftmanshipkonkurrencen i år? Er der en bestemt kategori, du går efter at vinde?
Craftmanshipkonkurrencen til J-Popcon i år er min første konkurrence nogensinde. Der er flere grunde til, at jeg har valgt at deltage. Jeg føler. at jeg er nået til et punkt i mit cosplay, hvor jeg virkelig er stolt af at vise mit håndværk frem - men dette har været kombineret med en substantiel mangel på billeder af mit arbejde. Så konkurrencen sørger for, at jeg får taget nogle ordentlige billeder og også, at jeg får billeder af det færdige kostume. 
Desuden synes jeg, at det er spændende (og skræmmende) at få mit arbejde vurderet af nogen, der virkelig ved, hvad de laver. Så primært deltager jeg for at få oplevelsen med - og derfor regner jeg heller ikke med at vinde noget som helst, da selve oplevelsen er nok for mig. 

Hvem skal du cosplaye, og hvorfor har du valgt denne karakter?
Til konkurrencen skal jeg cosplaye Weiss Schnee fra RWBY. Jeg har valgt hende, da jeg er vild med den måde, hun har udviklet sig på serien igennem og så til dels også, fordi jeg elsker hendes look.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar