søndag den 4. september 2011

Allans animeforening "genopstår."

Da fanmiljøet begyndte rigtig at røre på sig i 2006, blev der i København dannet forskellige "faktioner", men i 2007 blev der oprettet en navngivet forening - Kameko. En af de store drivkræfter bag Kameko var Allan, som nogle år senere kastede sin opmærksomhed på J-Popcon og senere Genki. Kameko har siden haft Genki under sig, været under Genki osv. Så vidt jeg ved, har der dog ikke været gang i Kameko det sidste halve år, hvis ikke længere. Det er Allan ked af, så nu har han taget initiativet til at skabe en ny københavnsk animeforening - nu i form af Club Genkai.

Det er planen, at Club Genkai skal afholde et arrangement hver anden uge. Hvor stort og lang tid det skal vare, har Allan dog ikke skrevet noget om endnu. Arrangementerne vil bl.a. indeholde animefremvisning, gruppeudflugter til japanske restauranter og relevante kulturelle steder, brætspils- og konsolspilsturneringer samt foredrag om japansk popkulturs relaterede emner.

Om Club Genkai bliver et flygtigt projekt ligesom Sommercon eller en succes som Genki er endnu ikke til at vide. Når Allan får en ide, skal der ske noget. Men er der overhovedet brug for en ny forening i København, nu hvor København's Anime Forening så dagens lys for et par måneder siden. Det lyder jo umiddelbart til, at de vil holde til i samme område (Valby Kulturhus og Kraftwerket). Hvorfor lave to foreninger, som jeg umiddelbart ikke kan se den store forskel på..? Og især nu, hvor de begge er så nye. Kunne det ikke være bedre, hvis kræfterne blev brugt på at gøre København's Anime Forening endnu bedre, frem for at oprette noget tilsvarende..?

4 kommentarer:

  1. Vi fra Københavns Anime Forening er helt enige i at det ville være meget smartere at skulle gøre Københavns Anime forening bedre for vores deltagere end at starte noget helt nyt op.

    Der ud over undre det os at club Genkai har sat den samme målsætning som Københavns Anime Forening har for år 2012.
    Da vi talte med Allan omkring dette viste det sig han havde talt med vores næstformand der havde meldt noget forkert ud. Så det var en kummonikations fejl.
    Men det undre så os stadig at club genki stadig forsætter frem for at hjælpe os med at blive endnu bedre.

    Vi har taget vores snak med Allan og kan ikke få tingene til at gå anderledes desvære.

    Københavns Anime Forening vil derfor indgå et sammenarbejde for at forhindre vores arrangementer kommer til at lægge oven i hinanden.

    Dog hvis man regner på det, at Københavns Anime forening fra år 2012 afholder to events pr månede, club genkai gør det samme plus Kameko holder hver uge, vil det betyde der vil være 2 arrangementer hver uger i københavn. Der er i overkanten og vil betyde nogle vil skulle lukke.

    Københavns Anime Forening vil højst sandsynligt leve da vi har vores weekend arrangementer.
    Kameko er nok den der ryger.
    Club Genkai, hvis det bliver til noget vil den nok leve med så mange folk fra genki der er til at bakke det op.

    Det er surt at en forening skal gå neden om og hjem fordi Genki beslutter sig at starte en ny klub op.

    SvarSlet
  2. Club Genkai kom til af den efterspørgelsel der var på meetups i København. Det er fint at sige at der bliver holdt en event for Kameko hver uge, men oftest var de aflyst, og der kom ingen informationer ud efter hjemmesiden gik ned ud over på deres facebook side. De medlemmer der kommer til Kameko hørte det fra person til person metoden og derved blev der dannet en inaktiv stemning over foreningen for en del Genki staffers særligt efter hjemmesiden gik ned.

    Inden Club Genkai blev gjort klar til at planlægges holdte Nadia og jeg møde med Danny og Hue som stod for foreningen Kameko hvor vi tilbød at hjælpe til, at lave en ny hjemmeside, og bare få Kameko op på ordenlig info niveau. Vi hørte aldrig igen fra dem og efter en måned i vente position og efter at havde prikket til Danny og Hue besluttede vi os for at påbegynde Club Genkai planlægningen igen. Det var så Oktober måned der gik på afventning.

    Sådan som jeg fik beskrevet Københavns Anime Forening ville det ligne en gruppe der afholdte events en gang imellem med måneder imellem. Det har Pacman så afklaret men vi har ikke set stigningen i deres antal events men vi satser stærkt på at det kommer!

    Vi håber at vores Club tiltag bliver supplerende og vi er selvfølig fleksible så vi ligger ikke noget oven i de datoer KBH Anime Forening ligger op der vi er ikke ude på noget railroading her. Vi syntes bare at der skal være noget for de af vores con medarbejder har efterspurgt vi burde udfylde!

    Det skal siges også i bund og grund at uden at vi har startet noget men bare holdt Club Genkai for vores egne medlemmer og i skyggerne mens Kameko fik tid til at rette sig ud, så har Københavns Anime Forening allerede snakket om at fussionere med Kameko så jeg håber ikke påstanden at “fordi Genki bestlutter sig at starte en ny klub op” har været årsagen for at Kameko skulle gå neden om og hjem. Vi har ikke en gang afholdt en opstarts møde omkring dette der vi har ventet og givet en chance for både at sammenarbjede, og bare se om vi kunne tilslutte os Kameko. At vi ikke er blevet kontaktet der efter er det der gøre at vi må i gang med Club Genkai. For dem der bliver ved med at rykke for det.

    SvarSlet
  3. TL;DR Vi har endnu ikke gået i gang til fordel for at se hvad vi kan udrette sammen, nu går vi snart til den og så vil jeg med glæde svare på Mais gode spørgsmål!

    Hvorfor lave to foreninger, som jeg umiddelbart ikke kan se den store forskel på..?

    - Der har været en inaktivtet som har gjort at visse personer ikke ville deltage Kameko i et stykke tid. Vores staffer har rykket for at lave et Club ligesom Kameko for os selv hvor vi kan mødes. Den store forskel ligger så i de personer der vil komme og den type indhold vi vil få ud af det med mere fokus på convention relateret arbejde inkluderet.


    Og især nu, hvor de begge er så nye. Kunne det ikke være bedre, hvis kræfterne blev brugt på at gøre København's Anime Forening endnu bedre, frem for at oprette noget tilsvarende..?

    De personer der vil lave Club Genkai vil have noget casual der omhandler convention arbejde og et sted hvor vi bare kan slappe af med hinanden mens vi laver vores arbejde. Der vil også være events i nu og næ, men vi er ikke interestet i at danne an aktiv forening men en gratis Club sted hvor man kan komme og gå som man vil.

    SvarSlet
  4. ‎"Så vidt jeg ved, har der dog ikke været gang i Kameko det sidste halve år, hvis ikke længere."

    Jeg synes der været god gang i Kameko i de sidste måneders tid.
    Om det så er fordi at der udover Facebook gruppen ikke er meget info omkring Kameko, ved jeg ikke.

    SvarSlet