fredag den 23. september 2011

AniManga - det nye AnimeOnly?

AnimeOnly.TV havde et kommercielt mål - at streame anime med danske undertekster gratis sponsoreret af forskellige firmaer. Drømmen nåede kun til miniserien Zaion: I wish you were here på 4 episoder, som efterlod Henrik Larsen (manden bag) med et væsentligt hul i pengepungen, da han selv måtte finansiere det meste af projektet.
Selvom drømmen om gratis anime til danskerne blev knust, gavnede AnimeOnly stadig det danske animemiljø. AnimeOnly havde nemlig et forum, som ikke bare formåede at samle store dele af fans på nettet, men også at få disse fans til at mødes i virkeligheden i så høj grad, at grundlaget for mange af miljøets organisationer i dag blev lagt. Men da AnimeOnly lukkede ned, efterlod det et tomrum, som aldrig rigtig blev fyldt ud. 
Animeguidens forum døde ud, Animefans forum trådte aldrig i karakter, men så kom DKneko i håb om at blive det nye online samlingssted for fans. DKneko startede fint ud, men det blev hurtigt stemplet som københavnerforum og slap aldrig af med det rygte samt at de havde fået valgt sig en ret ustabil server.

I foråret så et nyt community site for fanmiljøet dagens lys, og de har kørt derudad stort set siden opstart. AniManga har formået at tiltrække folk fra hele landet - og heriblandt rigtig mange, som jeg aldrig er stødt på på andre danske fora. Der er gang i trådene på forummet - nogle mere end andre, og der kommer hele tiden nye folk til. AniManga opfordrer dog også folk til at mødes i det virkelige liv, hvilket flere også har gjort, og det lyder til, at der er blevet dannet flere gode venskaber. Så måske er der endelig kommet en arvtager for AnimeOnly på community fronten. Jeg kan mærke, at jeg tilhører "den første generation" og har fået opbygget mig et netværk i miljøet. Jeg har ikke det samme behov for at rejse på tværs af landet for at møde nye andre fans til et hyggearrangement - eller tid for den sags skyld. Men jeg tror, at for "den anden generation" er det virkelig rart, at der er disse initiativer til små private arrangementer. For dem kunne AniManga gå hen og blive, hvad AnimeOnly var for mig.

2 kommentarer:

  1. Sandt, der er rigtig mange nye på AniManga som jeg aldrig har set før, men til gengæld er der også mange gamle som i høj grad mangler!

    SvarSlet
  2. Det er rigtigt jfs. Personligt bruger jeg ikke AniManga så meget, som mange af de andre brugere derinde. F.eks. bruger jeg ikke chatten, hvor det virker til, at det meste faktisk foregår, så derfor føler jeg mig ikke så meget som en del af skaren derinde. Jeg tjekker nogle tråde ud, men jeg springer nok halvdelen over (især Off topic). For mit vedkommende skyldes det måske, at jeg har et andet netværk indenfor miljøet, som opfylder store dele af mit behov.

    SvarSlet