tirsdag den 29. maj 2012

Anime forår 2012

Dette indlæg kommer ret sent, men jeg har fået lidt svært ved at begynde på nye serier af en eller anden grund, selvom der ellers var en god portion i denne sæson, som så interessante ud. Dog har jeg også en undskyldning, der hedder "semesterprojekt," og en der hedder "SVS" efterfulgt af "Diablo III." ^^; Jeg har skrevet på dette indlæg løbende men valgt at holde det tilbage til, jeg havde færdiggjort conrapporten om SVS - jeg skulle også lige have set en episode af den sidste anime, jeg havde planlagt at se på.

Accel World
Set: 2 eps.
Denne serie har sine klichéer og stereotyper, men jeg ser potentiale her. Første episode fungere ganske godt, men jeg er spændt på præcis i hvilken retning den her serie vil gå. Bliver det en kamparena serie, en mere .hack agtig serie hvor vi mest befinder os i en virtuel verden eller noget helt tredje? Efter kun eps. 1 er det svært at sige endnu, men der er helt klart mere under overfladen ang. det mystiske program, som introduceres i eps. 1. Eps. 2 tyder dog på at serien går kamparenaens vej. Jeg krydser dog stadig fingre for mere dybde.

Set: 1 eps.
Jeg blev interesseret i denne serie, da jeg læste ANN's Spotlight om den. Jeg blev dog noget skuffet over første episode. Der skete meget lidt, hvilket jeg godt kunne leve med, men "mysterierne" blev blæst noget op. Den skuffede nok også, fordi jeg havde regnet med noget andet og mere interessant. Jeg havde ikke regnet med, at den ville gå i den retning, den har gjort indtil videre.

Set: 4 eps.
Dette er en direkte fortsættelse til Fate/Zero, jeg tror egentlig kun, at de delt op af produktionsmæssige årsager. Så start ikke her men ved Fate/Zero eps. 1. 2'eren fortsætter i præcis samme spor, men i de to første episoder får vi allerede nogle små twists. Desuden mener Morten, at han nu har regnet ud eller i hvert fald har et godt bud på, hvordan serien ender.

Set: 1 eps.
Første episode er meget actionfyldt og fængende nok til at få mig til at se videre. Serien henleder tankerne på Black Lagoon. Kombinationen af Koko og Jonah er også ganske interessant og anderledes. Jeg er dog ikke så begejstret for Kokos character design.
 

Set: 2 eps. 
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om denne serie. Jeg havde håbet på, at den kunne blive en ny afslapnings / afkoblings- anime, men der var jo rent faktisk en konflikt i 1. og 2. episode. Jeg ser dog ikke potentiale til at skabe et karakterdrama her, selvom de 4 piger ikke er helt så stereotypiske, som jeg havde forventet. Jeg er virkelig i tvivl om, om jeg skal fortsætte med denne serie. Indtil videre er den nedprioriteret i forhold til andre ting.

Set: 2 eps.
Indtil videre er jeg ikke imponeret eller føler mig draget ind i serien. Personerne virker meget stereotypiske, og det er begrænset hvor meget de kan nå at udvikle sig på de sidste 4 episoder. Desværre finder jeg heller ikke universet særlig spændende. Det eneste der ligesom får mig til at se videre, er at serien bærer Leiji Matsumotos navn.

Set: 4 eps. 
Dette er nok den nye serie, som jeg har størst forventninger til i denne sæson. Dels er der nogle meget kompetente folk bagved (bl.a. Yoko Kanno), men den virker også til at henvende sig til et lidt mere voksent publikum. Jeg kan kun rose musikken, og jeg håber at karakterdramaet vil blive på samme højde. Denne serie skriger ligefrem på min opmærksomhed med sin gode musik og sit potentiale for personrelationer og udvikling. Det er nok ikke en ny NANA eller Honey and Clover, men bare den kommer derhen af kvalitetsmæssigt, bliver jeg glad.

Set: 1,5 eps.  
Denne anime har desværre lidt for meget irriterende panda og for lidt sej pingvin. Pandaen er virkelig belastende, og det virker desværre til, at det er den serien hovedsaligt fokuserer på. Så jeg tror ikke, at jeg kommer til at se videre på denne anime.



Set: 1 eps.
Jeg har egentlig ikke noget forhold til den her serie endnu. Det er svært at sige, hvilken retning den vil gå i efter denne ene meget blandede episode. Den er kun på 12 episoder, så den skal gerne finde sig selv inden for de næste par afsnit. Gør den ikke det, dropper jeg den i hvert fald. Lige nu indeholder serien både horror, comedy og mystery elementer.

Set: 5 eps. 
En anime til voksne - yay. Første episode kunne dog få en til at tro, at den henvendte sig til børn, da man ser, hvordan personernes barndom var, men resten af serien ser ud til at fokusere på deres voksenliv, og hvordan hovedpersonen tackler, at have opgivet sin drøm men så forsøger at opfylde den nu. Noget børn ikke ville kunne sætte sig ind i.


Man kan hvis godt fornemme, hvilke to serier jeg er gladest for i denne sæson indtil videre... ^^; Jeg håber, at nogen derude kan bruge indlægget til inspiration. (Jeg bruger det også til at gøre det nemmere for mig selv, når jeg skal kigge tilbage på året og huske, hvilke anime, jeg har set.) Skriv gerne i kommentaren, hvad I synes om denne type indlæg men også de forskellige serier.

2 kommentarer:

  1. Hvor er Tsuritama?! Se den!

    Accel World bruger en del tid på kampene og lægger detaljer i dem, men jeg vil stadig sige den handler mere om karaktererne og deres forhold til den (mere eller mindre) virtuelle verden, og hvordan det påvirker deres liv. Der går et par afsnit mere før alting rigtig er introduceret.

    Ntsuiro Kiseki skifter lidt mellem drama-afsnit og mere fjollede afsnit, men den vender stadig tilbage til det centrale: Den ene pige skal flytte langt væk.

    Amnesia er i endnu højere grad en blanding, og det fungerer overraskende godt. Jeg vil nok sige det primært er en "min kæreste er et spøgelse" komedie, men med prominente drama/horror elementer som driver det frem så det ikke bare forbliver status quo. (Og Yuuko er i hvert fald mere interessant end Menma!)

    SvarSlet
  2. Mit indtryk af Tsuritama var lidt, at det var endnu en "high school boy doing cute things" serie. Og efter at have droppet både Kimi to Boku og Daily Lives of High School Boys, gad jeg ikke give mig i kast med endnu en af den type serie.

    SvarSlet