fredag den 14. juni 2013

Hjem kære hjem - hvordan skal du indrettes...?

Hos langt de fleste anime- og mangafans er interessen tydeligt afspejlet i deres hjem. Nogle tapetserer nærmest hele deres værelse med plakater og/eller wallscrolls med animemotiver. Hos nogle er skabet ved at sprænges af cosplay. Nogle har kæmpe reoler eller hylder stoppet med manga. Figursamlinger i varierende størrelse og type ses også tit. Mange drømmer om et større værelse, så de kan have plads til endnu flere ting.

Da Morten og jeg boede i lejligheden brugte vi ekstraværelset som ”nørdeværelse”. Der stod computerne, de fleste figurer, artbooks og nogle af vores manga. Resten stod i reolen i stuen. Der hang også et par plakater og postkort på nørdeværelset. I stuen havde vi rammer med print af originale figurer fundet i Comic Village til London Expo. Til sidste London Expo gik vi all out og købte tre billeder fra Aoji på lærred – to af dem kom op i stuen og det sidste i gangen, hvor man gik ind i lejligheden.

Nu hvor vi er flyttet i hus, skal vi have fundet ud af, hvordan vi skal placere vores ”nørdeting”. Der er nogle ting, vi er ”vokset fra” som f.eks. plakater. Vi vil meget hellere investere en sjat penge og få noget der er pænere, mere specielt og i en helt anden og bedre kvalitet. Man kan selvfølgelig sige, at print købt i Artist Alley og des lige er det samme som plakater, men vi gør noget mere ud af dem ved at putte dem i ramme - og i stedet for at få noget masseproduceret merchandise, får vi noget anderledes og mere personligt, som kun findes i begrænset oplag.

Mangaerne er kommet tilbage i reolen, som igen står i stuen, hvor vi nu vil lave en lille læsekrog foran. Denne gang står de ikke i tre lag men kun i et. Først står de dansksprogede manga og manhwa i alfabetisk rækkefølge efter titel i henholdsvis Mangismo og efterfølgende Carlsen format. Derefter kommer manga (og Scott Pilgrim) på engelsk i alfabetisk rækkefølge. Til sidst kommer manga på tysk. Ind imellem blev der også plads til de få manga på japansk, vi har plus et par Twelve Kingdoms hardbacks. Vi ved endnu ikke om artbooks skal i samme reol, men det kommer nogle af dem nok. Førhen havde vi animedvd'erne til at stå sammen med mangaerne, men det er der faktisk ikke plads til nu... så skal de op i næste niveau af reolen... hmm...

Vi har fået en vitrine med glaslåger uden kant og lys indeni, som vi oprindeligt havde tænkt at bruge til figurer, men nu er Morten kommet i tvivl om, om de skal op i stuen. Vi har så snakket om at sortere i vores figurer og så sætte de mere specielle og unikke som f.eks. vores Laputa guardian op i stuen og så finde et andet sted til dem der mere skriger ”animefigur” som Kotomi fra Clannad. Jeg tror også, at der inden for de sidste 2-3 år vil være figurer, vi piller ud af samlingen og sælger videre, fordi de ikke siger os så meget mere, og vi hellere vil have nogle andre. (Om 2-3 år skal vi nok også til Japan igen. :p) 

Vi har også en del plushies, som vi ikke ved, hvor vi skal gøre af. Det er dog ikke alle sammen anime plushies. Morten har en forkærlighed for hajer og hvaler, og jeg har en for pingviner, hvilket har resulteret i køb af haj, hval og pingvin plushies i forskellige størrelser og udformninger. ^^; Den store haj har dog fået et sted og bo. Det blev oven på Mortens tøjskab på soveværelset. Der ligger den faktisk rigtig fint. Vi synes ikke rigtigt, at plushierne hører hjemme i stuen. De fleste stod også sammen som et lille bjerg på en reol på soveværelset før. Den mulighed har vi dog ikke længere, da den reol står i stuen nu… men hvis vi nu fik købt en kommode til soveværelset, som vi har snakket om, så kunne de måske stå på den… 


Som I kan læse, så betyder mere plads altså ikke nødvendigvis, at man får nemmere ved at placere sine ting og indrette sig. XD Måske nærmere tværtimod. Det hjælper nok heller ikke, at nu hvor vi har købt hus, vil vi gerne have en pænt indrettet (”voksen”) stue.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar