søndag den 23. juni 2013

Hjertets hvisken - anmeldelsesudpluk

Da jeg ikke selv regner med at komme i biografen og se Ghiblis Hjertets hvisken, har jeg i stedet samlet en række online anmeldelser af filmen. Anmelderne er generelt glade for den. De synes, at det er en skam, at instruktøren kun nåede at lave denne ene film, inden sin tragiske død af en blodprop. Mange af dem lægger også vægt på fortællestilen, som de mener, er meget anderledes end det, vi er vandt til at se i Danmark. Jeg vil her bringe et lille udpluk fra de forskellige anmeldelser.

CinemaZone: "Kondô har givet Ghibli-formlen et interessant og realistisk twist og frem for alt skabt en spændende historie, man hele tiden kan fastholde relationen til."
 
Berlingske: "»Hjertets hvisken« er en sød, klog og romantisk historie om ung kærlighed, identitet og om at stole på sine drømme, fordi de er det brændstof, der bærer os gennem livet. Animationen er, som altid hos Ghibli, helt i top, og selv om »Hjertets hvisken« er mere jordnært fortalt end mange af studiets øvrige film, er her fine strejf af magi."
 
DR Kultur: "Den fortæller bare sin historie helt anderledes end vi er vant til - om end fans af den verdensberømte japanske forfatter, Haruki Murakami, vil føle sig hjemme her. Og som så mange andre japanske animationsfilm udfordrer den Vestens idé om at tegnefilm grundlæggende er noget for børn."
 
Filmmagasinet ekko: "Hjertets hvisken er knap så fabulerende som mange af den gamle Miyazakis forunderlige fortællinger, men minder mere om sønnen Goro Miyazakis realistiske fortællestil i Oppe på valmuebakken, der fik premiere tidligere på året."
 
Filmmagasinet Nosferatu: "Hjertets hvisken er en film som på trods af sin lange vej til de danske biografer, virker tidsløs i sin kredsen om følelsen af at være ung og usikker på sig selv, samtidig med at verden føles som fyldt at uanede muligheder. (...) Hjertets hvisken er noget så sjældent som en animationsfilm for voksne, der ikke har glemt hvor svært det var at være ung!"
 
Filmz: ""Hjertets hvisken" besidder også det velkendte og helt uimodståelige Miyazaki-touch, og filmen er visuelt ganske enkelt en nydelse."
 
 
Skriv gerne en kommentar om din egen biografoplevelse, hvis du har været inde og se filmen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar